peterko Публикувано Август 10, 2010 Публикувано Август 10, 2010 (Редактирано) Пичове, стана беля!!! ИСТОРИЯТА Имам Acer Aspire 5315 вече няколко години и преди няколко дни реших да си взема по голям хард че този с които е лаптоп-а е 120Гб само. взех 500Гб и започнах да пълня но харда беше ФАТ32 и не поддържа имидж файлове по големи от 4Гб. С 50Гб инфо на харда тръгнах да го преправям от ФАТ32 на НТФС. Програмата беше НОРДТЪН ПАРТИШЪН МЕДЖИК. пуснах го сутринта към 9ч да конвертира и някъде към 4ч следобяд даде грешка и спря (май-на половината ) та после не разпозна информацията на него. Пуснах да поправям грешки "има прекалено много грешки". интересното е че намери грешки и в Билд ин харда не само в УСБ харда ... тръгна да поправя, каза ми че трябва да рестартирам и до там... ВСИЧКО СТАВА В ХР Сложих големия хард и инасталирах 7-ца за да мога да правя нещо на тоя лаптоп... Стария хард мина на USB Проблема!!! стария хард не се разпознава като устройство. Ако искам да буутна от него зарежда до някъде и замръзва още на логото на Windows XP от разни партишън едитори (windows 7) го разпознават но пишат само "USB ONLINE, NOT INITIALIZED" и не го отварят. В Дивайс мениджър го разпознава като USB MASS STORAGE DEVICE но не и като хард драйв, в DEVICES & PRINTERS го има като икона но не ми дава да вляза в него "NOT INITIALIZED" Ако някой има идея моля помогнете... Всичко ми е в стария хард: проекти, документи, недовършени неща абе живота ми за последните 2 години е там ... Скайпа ми е peter_stoqnov_stoqnov Редактирано Август 10, 2010 от peterko Цитирай
soundcraft Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 Не съм сигурен дали съм прав,дори не е съвет,само казвам какво бих направил аз,щом ситуацията е стигнала до тук-преинсталация с формат на партишъна,в който ще се инсталира.Ако не се оправи-поне по-лошо няма да стане.Между другото има сума ти програми за възстановяване на информация от повредени носители. Цитирай
peterko Отговорено Август 10, 2010 Автор Отговорено Август 10, 2010 Това забравих да кажа - най-близкото решение - Преинстал или препокриване на уиндоус ама не !!! Замръзва и там на "INSPECTING YOUR CONFIGURATION " С Hiren's Bootable CD същото поведение като и само с хард - Замръзва... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 Partition Magic - голяма боза и грешка от твоя страна да го ползваш. Имал съм проблеми с него лично, а съм чувал още безброй оплаквания! За целта - Hiren's Boot CD (има десетки полезни туллс), където има Acronis Disk Director. Можеш да цепиш, лепиш, мърджваш, ресайзваш и какво ли още не по харда, без загуба на данни. Ползвам го постоянно, а аз това работя и няма никакви проблеми. ЮСБ харда се инициализира от Disk Management (diskmgmt.msc). После трябва да е достъпен да си ръчкаш из него. Ето туториалче. Успех! Цитирай
peterko Отговорено Август 10, 2010 Автор Отговорено Август 10, 2010 Проблема е че след като стигна до "initialize hard disk1" и ми пише "Device not ready" Цитирай
Recommended Posts