Telerig Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 няколко страници по нататък (около 8 - 10 ) има сниман рака на visiondann подробно обяснен от Tony най добре ако на някой му се рови да изкара препратка в темата или сам го разгледай Цитирай
KingdomX Отговорено Март 1, 2006 Автор Отговорено Март 1, 2006 Ъх... ами това риторичен въпрос ли е? Как подреждаш чашите във витрината? Сериозно- ми тва са ефекти бре- всичко зависи от звука, който искаш да постигнеш. Разбира се има някои неписани правила- например да не включваш крайното стъпало преди предусилвателя Ако кажеш какво ТОЧНО те интересува като въпрос, може би ще получиш конкретен отговор ок ми интересува ме следното: аз имам две рак системи: Дигитеч студио С200 и Маршал 9000....та те са ми ясни как се подреждат след тях знам че трябва да има стъпало....а къде трябва да е главата (преди или след стъпалото(мисля че е преди)) ПП питам защото ме тнтересува какви са тези сички простотиики в една рак система на някои Главанак като Петручи Цитирай
TONY Отговорено Март 1, 2006 Отговорено Март 1, 2006 Ице - нали ти обясних като взе маршала от мен - как да връзваш преампа - в процесора - и ти трябва крайно стъпало накрая например пак на маршал никаква глава не ти е необходима премп плюс крайно стъпало - или по правилно пауър амп = глава!! днес един фенд се замисля дали да вземе главата Галиен Крюгер от мен и ако бартера стане той има крайно стъпало на Маршал - което ще продаде в такъв случай изчакай ден -два за резултат и между другото - имаш 2 рак модула - а не 2 рак системи в момента я правиш! като вземеш пауър ампа - тогава може да кажеш че имаш една рак система! може да споделиш в форума как издухва Галиен Крюгер главата Цитирай
KingdomX Отговорено Март 2, 2006 Автор Отговорено Март 2, 2006 Ице - нали ти обясних като взе маршала от мен - как да връзвашпреампа - в процесора - и ти трябва крайно стъпало накрая например пак на маршал никаква глава не ти е необходима премп плюс крайно стъпало - или по правилно пауър амп = глава!! днес един фенд се замисля дали да вземе главата Галиен Крюгер от мен и ако бартера стане той има крайно стъпало на Маршал - което ще продаде в такъв случай изчакай ден -два за резултат и между другото - имаш 2 рак модула - а не 2 рак системи в момента я правиш! като вземеш пауър ампа - тогава може да кажеш че имаш една рак система! може да споделиш в форума как издухва Галиен Крюгер главата мерси Тони...тогава когато ми обясняваше явно не съм те разбрал както трябва.ся ми се изясни...а и за рак системите-изразил съм се неправилно :wall: :wall: :wall: Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 няколко страници по нататък (около 8 - 10 ) има сниман рака на visiondann подробно обяснен от Tony най добре ако на някой му се рови да изкара препратка в темата или сам го разгледай Това е рака, за който Телериг спомена. Но в интерес на истината е много неблагодарна инвестиция. Труден е за пренасяне и е много скъп. Ина4е удоволствието от ползването му е невероятно. Когато го асемблирах напълно и завър6их саунд4ека - около 3 дни не се отделих от него и по4ти бях оглу6ал от свирене и кеф Много колеги работят с по-малки по размер не6та и пак е гот. Ина4е за такова не6то трябва яка клубна работа и много децибел. Ако има пространство - тогава рака е незаменимо оръжие Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Следващия ми въпрос е как се подрежда рак системата(смисъл компонентите и и как са свързани ваимно?) Ей това ве4е е най-важния въпрос - как да навърже6 не6тата за да изкара6 максимум производителност и удобство за работа. Има основни правила по принцип, но има и специфи4ни не6та, които зависят конкретно за даден рак-модул. Например - някои преампи работят страхотно през лууп кръга, а други се държат траги4но през съ6тия. Даже понякога резултата е много по-добър ако директно върже6 ефекта след преампа, отколкото да го зака4ат през луупа и т.н. При използване на рак система се налага унификация на МИДИ управлението, т.е. с едно натискане на бутон/педал, да се сменят група програми в разли4ните модули. Там пък трябва добре да се запознае6 с МИДИ имплементациите на отделните модули и т.н. Много от известните артисти ре6ават този проблем с къстъм педал-бордове, но ни е не сме от тях и се налага да използваме конвенционалните методи. Пове4е няма да се задълбо4авам в темата. Ако не6то по-конкретно те интересува - питай! Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 (Редактирано) Оправих проблема с линковете, 4е ня6то не вървяха. Не ми бил активиран Римоот аксеса до файлове от уеб пространството, та се наложи разговор с Фрий Сървърс, които ми хостват сайта. Благодаря на съфорумците, които ми напомниха за този проблем, та го ре6их своевременно... Снимах и видеодемо, та 6те го пусна като го сваля от касетката ... Редактирано Март 20, 2006 от visiondann Цитирай
docc Отговорено Март 20, 2006 Отговорено Март 20, 2006 Rack-устройствата се наричaт така,когато са с размери 19" широчина и кратно на 1.75"(1U) височина.Това са възприети World Standard дименсии за Pro музикални технически продукти.В кутии с такива размери има достатъчно място за монтиране на по-сложни и "натоварени" аналогови(лампи/транзистори),и цифрово-аналогови схеми.Т.е. по принцип тези устройства са с възможности за постигане на по-сериозни техн.показатели от по-маломерните съответстващи(т.н. "камиончета). При "Процесорите" основната обработка на сигнала се извършва от микропроцесорни компоненти(чипове/интеграли).Има и малък брой аналогови елементи с предимно "обслужваща" функция(напр.: вх.;изх.;loop буфериране, DI трансформатори и др. подобни).Това позволява значително редуциране на размера и съответно,умалени експлоатационни варианти - т.н. "Педалера".(Това,разбира се,не изключва Rack-формата.Т.е "Процесор" може да имаме и с Rack размер). Висококачествените микропроцесорни елементи за приложение в муз. устроиства са строго специализирани.Не могат да се използват в други области и затова производствените серии са малки(в сравнение напр. с чиповете за компютри,дом.аудио и др "ширпотреба"),което прави продукта сравнително скъп.Неспециализирани или нискоспециализирани(съответно - евтини)чипове с не толкова добри техн. и динамични показатели срещаме в "бюджетните Процесори". Аналоговите елементи се използват все по-малко и в специализираната,и в потребителски насочената индустрия.Затова производството им е доста ограничено(особено на електронните лампи) и съответно - оскъпено.Но в Pro Audio бранша аналоговите схеми се използват със същата интензивност както и в зората на тяхното приложение.В съвременните условия,обаче те(аналоговите устройства) трябва да се конкурират със сериозните динамични показатели на дигиталните им събратя(не говорим за обработка на сигнала и "звучене",а за "чистота" и шум).Това означава - доста критично отношение към качеството на елементите,селектиране и напасване(по-често ръчно),което е = скъпо. Затова висококачествените устройства са скъпички и по-често изискват по-голям обем(т.е Rack). Оттам идва и аналогията: Rack = Скъп.Прибавете и цената на "Табелата",и... здравей Мечта! Заболя ме показалеца,да пиша.Затова ще изложа мнението си за последователността при "вързване" на Rack система друг път. Цитирай
Telerig Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 QUOTE (Telerig @ Feb 28 2006, 12:34 PM) няколко страници по нататък (около 8 - 10 ) има сниман рака на visiondann подробно обяснен от Tony най добре ако на някой му се рови да изкара препратка в темата или сам го разгледай Това е рака, за който Телериг спомена. Но в интерес на истината е много неблагодарна инвестиция. Труден е за пренасяне и е много скъп. Ина4е удоволствието от ползването му е невероятно. Когато го асемблирах напълно и завър6их саунд4ека - около 3 дни не се отделих от него и по4ти бях оглу6ал от свирене и кеф Много колеги работят с по-малки по размер не6та и пак е гот. Ина4е за такова не6то трябва яка клубна работа и много децибел. Ако има пространство - тогава рака е незаменимо оръжие ех красота :inlove: :inlove: Цитирай
Telerig Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 Дайте някакви предложения откъде човек може да си поръча рак със съответния размер или има готови някакви стандартни....нека някой които си е правил или поръчвал да сподели цени варианти и.т.н. Знам че в Динакорд правят или има готови но съм чувал че е доста скъпо там. Ако има запознати със ситуацията нека да коментират. :hello: Цитирай
Jordan_J Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 (Редактирано) Дайте някакви предложения откъде човек може да си поръча рак със съответния размер или има готови някакви стандартни....нека някой които си е правил или поръчвал да сподели цени варианти и.т.н. Знам че в Динакорд правят или има готови но съм чувал че е доста скъпо там. Ако има запознати със ситуацията нека да коментират. :hello: И аз тъкмо това 6тях да ти казвам - ДИНАКОРД. Около 200-220 лв май 4ух (с твърди капаци отстрани). Но пи4а който ги правел - ги прави със оригинални 4асти и в размери които ти си пожелае6. Аз моя го взех готов от ДИНАКОРД - Варна и съм много доволен - мисля 4е дадох 160-180 лв ?! Не си спомням ве4е ... Но имай предвид, 4е за тая цена взех модел, който не е затворен с капаци, а така както го вижда6. Т.е. 220 лв. може да се окаже супер цена за изцяло затворен рак. Редактирано Март 22, 2006 от visiondann Цитирай
Telerig Отговорено Март 22, 2006 Отговорено Март 22, 2006 Ясно и по моите изчисления толкова излиза 200-300лв за затворен, защото мен такъв ме интересува . Но все пак аз мисля умален вариант да си направя на твоя, който е за доста устройства... на мен ми трябва за 6 юнита някъде (два двойни и два единични), а гледам по цени в европа има и евтини пластмасови варианти примерно по 70-80 евро кейсове, мисля че има някакви такива варианти, въпроса е дали са изгодни спрямо динакорд. Но по важни са юнитите естествено. А тунера не го бях виждал - нова придобивка ли е? Цитирай
TONY Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 според мен - тоя от динакорд дето ги прави не е в час - пробвай на томан . де - тия правят ефтини ракове мейд ин джьрмани да си ги вкараш от германия ще ти излезне по ефтино не е луд тоя дето яде зелника - а тия от жокер медия му правят достатьно порьчки и тоя пич издува цените до безбожност - за немаркови неща!! или по добре си порьчай скб от сащ като плащаш да знаеш за какво Цитирай
Telerig Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Ами аз точно затова отворих темата за цени, защото тук всеки прави ракове и кейсове в Динакорд и тоя там като държи монопола можа да си вдига цените колкото си иска. Сега в момента имам един немски каталог... цените в Германия на твърди рак-кейсове (пластмаса с алуминий май е като гледам доста масивни) са за 4, 6 и 8 юнита 70,80 и 90 евро и изглеждат супер, стойка за 12 юнита е 30 евро само - перфектна за студиа и за вкъщи. Твърди кейсове от дърво и плат за 6 и 8 юнита има по 40 и 50 евро затворени с капаци със всичко. А тия металните дето ги правят като в динакорд наистина са по скъпи 4 и 6 юнита са 140 и 150 евро, за повечебройки минават 200 наистина. Така че това е в Германия и предполагам важи за цяла Европа...в Щатите и по евтино да е с пътните пак ше се оскъпи сигурно.... Аз се замислям за пластмасово кейсче от Джърмани. Цитирай
docc Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 Използвам ракове и ми се е налагало да се снабдявам от различни места.Според мен много добър вариант са раковета произвеждани от IGS - Пловдив.Цената е около тази на Dynacord BG made,но ги намирам за по-старателно изработени. Рак 8U ;45-48см дълбок;с двустранно закрепване(шини с гайки и от двете страни - трябва да се поръча,като опция);страните са покрити с тънка алуминиева ламарина;4 дръжки;капаци мин.4-5см дълбоки - 320лв. (цената е отпреди около година). Не съм никак доволен от пластмасовите ракове,независимо от производителя. Не стават за тежки устройства(напр.amps) - огъват им се и се пречупват алуминиевите обръчи;дръжките им обикновено са ужасно неудобни;май нямам нито един пластмасов с несменена поне една закопчалка.А и цената им не е предимство. Цитирай
Recommended Posts