Jump to content
Българският форум за музиканти

Анкета - Съдбата на една група


Съдбата на една група  

158 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

^ Това, че не изписах роман, а синтезирах в едно изречение, не е причина да четеш толкова повърхностно :lol:

 

"честата смяна на групи и музиканти" - това нещо за мен ли беше? (Аз не ти правя забележки за това, че свириш по градинки, а "знаеш всичко", понеже преди 20 години си имал студио и т.н., и т.н.... Но в момента свириш по градинки :))

Иначе, вярвай ми, когато ги има и Любовта, и отговорността, нещата стават без правила и планове - просто, всеки прави всичко, което е по силите му и развитието е много по-бързо, отколкото ако е било по план, с правила :lol:

 

...но съм съгласен, че трябва да има известен синхрон, идея какво се върши и накъде се отива (да не стигнеш някъде, другаде ;) ) ;)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това, че не изписах роман, а синтезирах в едно изречение, не е причина да четеш толкова повърхностно :thumbs_up:

Явно и ти ме четеш повърхностно, въпреки че изписах роман!

"честата смяна на групи и музиканти" - това нещо за мен ли беше? Не бъди и мнителен, защото никъде не съм визирал теб в коментара ми, тъй като почти не съм запознат с твоят музикален път, а и не ме интересува. (Аз не ти правя забележки (и аз не ти правя) за това, че свириш по градинки, а "знаеш всичко", понеже преди 20 години си имал студио и т.н., и т.н.... Но в момента свириш по градинки :P) Не само, че свиря по градинки с кеф, а дори и шапка слагам за някой лев и хич не ми пука от това, или че съм се "провалил", като бивш собственик на голямо студио! Даже добре, че се отървах от този кошмар(сега съм истински свободен, жив и здрав), ама няма да го разбереш!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Няма да ти отговарям в същия стил, че ще станат много големи и цветни буквите, а не ми се вика - каквото има, казах :P

 

П.П.:

Това, какво разбирам е полезно да не го разбираш :thumbs_up:

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросния Лими май само говори и се яде с хората по Форума както се вижда и тук , така че ще му кажа едно - Простотията господин "Моцарт" е непобедима, дерзай в същия дух и може някога да излезнеш от ресторантите макар да мисля че мятото ти е точно там щом не си успял и със студиото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросният Лими на основата на годините си и опита който има (или си мисли че има) доста често се държи като даскал и поучава хората. Понякога и аз за съжаление изпадам в подобни състояния, обаче винаги се старая да подчертавам - това е мое мнение, пък хората си имат глава - да си решават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ресторантите вече излязох доста отдавна, а студиото го зарязах умишлено и доброволно, за да се "издигна" до уличен музикант и шут? Ама при тая безработица и безхаберица - по-добре шут, дори луд, отколкото нервен и недоволен от живота кисел баш музикант. :P

:thumbs_up:

П.П. Мисля че отговора ми е по темата!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе в тоя форум верно има доста хора, които се взимат насериозно и поради това са без всякакво чувство за хумор. Никому не съм изял закуската, не съм прецакал и не съм обидил пряко или умишлено. Шегите пораждат и недоразумения, а що пък да не давам и "даскалски" съвети, нали е форум?

:P Препоръчвам на всеки недоволен от мен, когато видите мое мнение, да го прескачате и оставяте непрочетено. Така, хем вълкът сит - хем агнето цяло. Тоест, хем аз ще мога да изразя, това което си мисля и го споделя с няколкото човека, на които би им бил интересен алтернативен поглед над описваното деяние, хем вие ще си останете с неизцапана от мен ценностна система, и без нервна криза.

Както виждате, аз не искам да се съгласите с мен. Аз ще постъпя по същия начин и с вашите мнения и то веднага. Така че, каквото и да напишете след мен, черно или бяло, то няма да бъде прочетено от мен на 100%.! Вервайте, ми! :thumbs_up:

 

П.П. Та по темата - група в която музикантите нямат достатъчно чувство за хумор е обречена на бърз провал!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Абе, хора, вие нормални ли сте??? :surprise:

Човекът е написал съвсем нормална тема с анкета, с чувство за хумор при това и добро настроение, а вие го нападнахте сякаш ви е стъпил на мизерните хонорари!

Е, затова няма групи и музика в БГ, защото повечето музиканти са дребнави, тесногръди и меркантилни душици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко и аз да попиша по темата, че разговорът по едно време се отклони май.

Групата ми вече не съществува от година и месец някъде, но мисля, че споделеното от мен ще бъде от полза за колегите. Без да преувеличавам, ще заявя, че се бяхме събрали едва ли не перфектният състав за една група - хора, които разбират това, което правят, умеят го добре и обичат да се забавляват с него. Атмосферата беше доста приятна и работата вървеше. Само вокалист нямахме. По едно време се намери и една мацка да ни пее, но явно не бяхме избрали стила, който харесвахме. Като цяло вкусовете ни се разминаваха:

*аз, например, слушам heavy и power;

*барабанистът - hard rock;

*басистът - thrash;

*другата китара - каквото дойде.

Мацката на микрофоните си падаше по alternative и symphonic, та това и свирехме, за да ѝ пасва на гласа, но не вървеше така добре. След няколко спора членовете на групата започнаха да си тръгват 1 по 1. Опитахме да намерим други музиканти, но хармонията се беше загубила. Групата окончателно се разпадна.

 

Извод: Група от музиканти с различни интереси трудно се сработва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До тук имаме положителни резултати! :thumbs_up:

Вижте, че по първия въпрос има най-много отговори в точка 5(пета) - "Повече от година(или повече) Вече сме активно действаща група с изяви(концерти), демо записи или албум"

По втория въпрос - също. Най-много групи се основават през последните 3 години.

По третия въпрос - също положителни отговори. Най-много се прави авторска музика.

Коментарите оставям на вас!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извод: хората, свирещи успешно авторска музика, са по-склонни да го афишират от хората, свирещи неуспешно кавъри :hysterical::) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

За да бъде много успешна една група се иска изтощително редовно колективно/индивидуално репетиране и често концертиране, плюс обновен репертоар. Ако резултатите не са задоволителни(измерени в какво), енергията за поддържане на високо ниво намалява и групата се разпада неизбежно. Никой не е виновен!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

^ thumbup.gifБи ли ги изброил поименно? rolleyes.gif

Мога да добавя две важни причини за разпад на група:

1. Ако редовно репетираща група не започне да се изявява пред публика до 3 месеца, се разпада в 90% от случаите.

2. Ако една новосформирала се група не започне да репетира до 2 седмици, се разпада в 90% от случаите, като този - http://forum.muzikan...936#entry664936

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..практиката показва,че максималистите нямат особенни успехи за здрав колектив!
thumbs_up.gifhttp://forum.muzikant.org/index.php?/topic/103682-iieoaai-aaneeoadheno-ia-40oudhne-aeaaenoaaua-dhie-aaiaea/page__pid__666975__st__15&do=findComment&comment=666975
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.