Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Trb 1005


Brandon_Lee

Recommended Posts

Здравейте, колеги!Бях днеска в магазина на про техника в Пловдив.Нямаха го в ценовата листа, но казаха, че ще проверят дали може да се достави.Та мисълта ми е ако някой някога го е пробвал този модел да изкаже мнение.Знам, че зависи от вкуса и тн., но все пак ми е любопитно.Благодаря! :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джъмбо, пристрастен ли си към Ямахата или просто модела те е грабнал?Понеже за музиката, която свириш има и по-добри решения :whistle:

Редактирано от Abbath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стари приятлю,Стан!Проблема с мен е, че от про-техника може да се пазарува на изплащане, а именно това ми е главната идея!Понеже няма как да отделя толкова пари на куп за това ако стане работата за 1 год. се надявам да го изплатя!Иначе знам, че има доста по-добри варианти за тежка музика, но просто не знам дали примерно Икономов работи и на изплащане?Иначе баса ми харесва наистина и бих се радвал да го боцна, а и не ми е само за тежка музика мисля да го ползвам като сегашния просто за музика! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм 100% сигурен но мисля,че този модел го спряха от производство преди време.Възможно е заради това да нямат цени.

Иначе аз съм имал TRB5II,който е подобен(японски) на този модел. Много добре изработена китара,с малко по-широк/плосък гриф ,от колкото на мен ми е удобен,и с определено "мек" звук,тримери за "пипане" на електрониката,как да работи...

Предполагам,че и 1005 ще е с подобни характеристики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Мдам, ама не баш. TRB5II е топ-модел за серията и няма много за сравнение, докато 1005 е стартов - разликата в цената е 3 пъти и малко, поне в сегашните им варианти. Твоята имаше ли пиезо? :(

С 35" скала е, което ако не си свирил до момента на такава, малко тегаво се преминава, уж 2 сантиметра и половина, ама не баш. Все пак си мисля, че за тия пари (~ 1000 евро) има сериозни варианти втора употреба - Warwick и т.н. Въпрос на вкус. Лошо е, че го няма в наличност, за да си прецениш на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако беше софийси, щях да се опитам да организирам да пробваш TRB1006 - с една струна повече е, но поне за звук и основни параметри щеше да прецениш сам.

Иначе, миналата седмица видях една банда, дето басиста им беше с такъв, какъвто търсиш и много му се радваше, но после се оказа, че не бил басист...

 

Кажи за каква музика ти трябва, че да пиша по същество?

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите!Не търся бас за определен тип музика, търся бас, който първо да ми хареса на мен и с който да постигна звука, който искам!Мек звук, като на гръцката и арабската музика(не е за подценяване), но в същото време като го пипна да вкарва гроул(дет метъл), да звънти при слап.Абе угодия нямам!Но наистина знам, че такъв бас съществува и някой ден ще го намеря.С опити и грешки към прогреса! :)Благодаря пак и живи здрави, и аз да запиша нещо скоро в раздел "фукня", че одавна не съм! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много подкрепям за Warwick-а, обаче все още има басисти и не само басисти, които го смятат за грозен и съдят за баса основно по външния му вид. Мен ме радва на 1000% и някой ден ще имам щастието да оправдая покупката на такъв бас. Определено този Warwick рендосва във всякакви условия и няма да е грешка да се погледне като опция. :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Streamer-а е с доста позната форма, дори съм виждал спорове по форуми, че модела е откраднат от Спектър басовете. Истината е че Уаруик басовете са доста ергономични и удобни. Аз лично имам Корвет и се надявам в бъдеще да имам Streamer, но с къстъм дървесина и всички възможни благинки по него.

 

За Ямаха мнението ми е леко негативно, и то не заради нещо конкретно просто фирма която прави мотори, косачки за трева и т.н. не ми вдъхва доверие. Другата причина е липсата на характер в басовете им. Това е напълно лично и пристрастно мнение :greenball:

Редактирано от Coprophagus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ама какви косачки, колега! Какви мотори! :greenangel:

 

Ямаха започват като производител на музикални инструменти и до днес поддържат тази линия - страшни барабани, пиана и акустични инструменти. С басовете също им се получава, но във високите класове. Имал съм 2 баса Ямаха от нисък клас и... радвам се, че вече ги нямам. Тrb1005 не съм пипал, гледам че е готин 'на хартия'.

 

:greenball: + 1 за Warwick - хем ми е грозновато, хем по-убаво нема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свят широк- хора всякакви. Warwick Streamer е един от най-стилните и ергономични басове. Вярно ,че дизайнът е на Spector, но удобството е преди всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята на Спектър и Уоруик ми звучи като Пепси и Кока Кола :Р.И двете марки са много яки и мисля, че е въпрос на персонални изисквания към звук,визия и тн.Наистина и аз бих искал Стриймър, но в и-бей под 2000 долара няма.Спекторите са главн от Ребоп серията и за сега съм замразил покупката.Не ми се бърза.Ще поразгледам и ако харесам нещо - ЛАП! :hysterical: Благодаря за отговорите и ако мога да помогна и аз с някой съвет тук съм! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spector ReBop е вероятно най-доброто решение- правят се в Чехия , солидни са, и са доста вариативни като звук. Чувам все повече положителни мнения, а и цената им е сравнително изгодна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.