Brandon_Lee Публикувано Август 5, 2010 Публикувано Август 5, 2010 Здравейте, колеги!Бях днеска в магазина на про техника в Пловдив.Нямаха го в ценовата листа, но казаха, че ще проверят дали може да се достави.Та мисълта ми е ако някой някога го е пробвал този модел да изкаже мнение.Знам, че зависи от вкуса и тн., но все пак ми е любопитно.Благодаря! Цитирай
Abbath Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) Джъмбо, пристрастен ли си към Ямахата или просто модела те е грабнал?Понеже за музиката, която свириш има и по-добри решения Редактирано Август 5, 2010 от Abbath Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Август 5, 2010 Автор Отговорено Август 5, 2010 Стари приятлю,Стан!Проблема с мен е, че от про-техника може да се пазарува на изплащане, а именно това ми е главната идея!Понеже няма как да отделя толкова пари на куп за това ако стане работата за 1 год. се надявам да го изплатя!Иначе знам, че има доста по-добри варианти за тежка музика, но просто не знам дали примерно Икономов работи и на изплащане?Иначе баса ми харесва наистина и бих се радвал да го боцна, а и не ми е само за тежка музика мисля да го ползвам като сегашния просто за музика! Цитирай
chobbi Отговорено Август 6, 2010 Отговорено Август 6, 2010 Не съм 100% сигурен но мисля,че този модел го спряха от производство преди време.Възможно е заради това да нямат цени. Иначе аз съм имал TRB5II,който е подобен(японски) на този модел. Много добре изработена китара,с малко по-широк/плосък гриф ,от колкото на мен ми е удобен,и с определено "мек" звук,тримери за "пипане" на електрониката,как да работи... Предполагам,че и 1005 ще е с подобни характеристики. Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 9, 2010 Отговорено Август 9, 2010 ^ Мдам, ама не баш. TRB5II е топ-модел за серията и няма много за сравнение, докато 1005 е стартов - разликата в цената е 3 пъти и малко, поне в сегашните им варианти. Твоята имаше ли пиезо? С 35" скала е, което ако не си свирил до момента на такава, малко тегаво се преминава, уж 2 сантиметра и половина, ама не баш. Все пак си мисля, че за тия пари (~ 1000 евро) има сериозни варианти втора употреба - Warwick и т.н. Въпрос на вкус. Лошо е, че го няма в наличност, за да си прецениш на място. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 9, 2010 Отговорено Август 9, 2010 (Редактирано) Ако беше софийси, щях да се опитам да организирам да пробваш TRB1006 - с една струна повече е, но поне за звук и основни параметри щеше да прецениш сам. Иначе, миналата седмица видях една банда, дето басиста им беше с такъв, какъвто търсиш и много му се радваше, но после се оказа, че не бил басист... Кажи за каква музика ти трябва, че да пиша по същество? Редактирано Август 9, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Август 9, 2010 Автор Отговорено Август 9, 2010 Благодаря за отговорите!Не търся бас за определен тип музика, търся бас, който първо да ми хареса на мен и с който да постигна звука, който искам!Мек звук, като на гръцката и арабската музика(не е за подценяване), но в същото време като го пипна да вкарва гроул(дет метъл), да звънти при слап.Абе угодия нямам!Но наистина знам, че такъв бас съществува и някой ден ще го намеря.С опити и грешки към прогреса! Благодаря пак и живи здрави, и аз да запиша нещо скоро в раздел "фукня", че одавна не съм! Цитирай
zeuglodon Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 Warwick Streamer stage I/ II. Цитирай
Coprophagus Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 ^ ovangkol/wange bubinga и падат глави Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 Много подкрепям за Warwick-а, обаче все още има басисти и не само басисти, които го смятат за грозен и съдят за баса основно по външния му вид. Мен ме радва на 1000% и някой ден ще имам щастието да оправдая покупката на такъв бас. Определено този Warwick рендосва във всякакви условия и няма да е грешка да се погледне като опция. Цитирай
Coprophagus Отговорено Август 12, 2010 Отговорено Август 12, 2010 (Редактирано) Streamer-а е с доста позната форма, дори съм виждал спорове по форуми, че модела е откраднат от Спектър басовете. Истината е че Уаруик басовете са доста ергономични и удобни. Аз лично имам Корвет и се надявам в бъдеще да имам Streamer, но с къстъм дървесина и всички възможни благинки по него. За Ямаха мнението ми е леко негативно, и то не заради нещо конкретно просто фирма която прави мотори, косачки за трева и т.н. не ми вдъхва доверие. Другата причина е липсата на характер в басовете им. Това е напълно лично и пристрастно мнение Редактирано Август 12, 2010 от Coprophagus Цитирай
kmfb Отговорено Август 13, 2010 Отговорено Август 13, 2010 ^ Ама какви косачки, колега! Какви мотори! Ямаха започват като производител на музикални инструменти и до днес поддържат тази линия - страшни барабани, пиана и акустични инструменти. С басовете също им се получава, но във високите класове. Имал съм 2 баса Ямаха от нисък клас и... радвам се, че вече ги нямам. Тrb1005 не съм пипал, гледам че е готин 'на хартия'. + 1 за Warwick - хем ми е грозновато, хем по-убаво нема. Цитирай
zeuglodon Отговорено Август 13, 2010 Отговорено Август 13, 2010 Свят широк- хора всякакви. Warwick Streamer е един от най-стилните и ергономични басове. Вярно ,че дизайнът е на Spector, но удобството е преди всичко. Цитирай
Brandon_Lee Отговорено Август 13, 2010 Автор Отговорено Август 13, 2010 Историята на Спектър и Уоруик ми звучи като Пепси и Кока Кола :Р.И двете марки са много яки и мисля, че е въпрос на персонални изисквания към звук,визия и тн.Наистина и аз бих искал Стриймър, но в и-бей под 2000 долара няма.Спекторите са главн от Ребоп серията и за сега съм замразил покупката.Не ми се бърза.Ще поразгледам и ако харесам нещо - ЛАП! Благодаря за отговорите и ако мога да помогна и аз с някой съвет тук съм! Цитирай
zeuglodon Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 Spector ReBop е вероятно най-доброто решение- правят се в Чехия , солидни са, и са доста вариативни като звук. Чувам все повече положителни мнения, а и цената им е сравнително изгодна. Цитирай
Recommended Posts