johniebgood Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 а как стигна до тоя форум? Ами търсих в google как да си настроя кюбейса и попаднах тук . Попаднах на един пост на johniebegood и много се напуших...Обясняваше на някакъв пич дето питаше за някакви акорди , а той му каза нещо от сорта "ти първо научи до, ре и ми , пък после питай за септакорди. Много ме издразни тогава и се регистрирах за да му отговоря.. Сега вече знам , че той е един от най-готините басисти в БГ , свирил в една от най-готините блус банди в бг..Знам , че има много неграмотни и случайни хора , които питат постоянно за глупости в този форум.....но тогава не знаех. Брях, не си спомням за този случай, по принцип избягвам заяжданията... както и да е! Какво е за теб баса? Цитирай
Басурендер Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Извинявай, ама... Жена ти бие ли те? Често ...Най много ме бие на табла. Цитирай
bo_yan Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Имаш ли отношение към фънк/слап техники? Цитирай
Басурендер Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Какво е за теб баса? -Това без което музиката не може.Не , че аз свиря на бас ..ама.. Цитирай
Басурендер Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Имаш ли отношение към фънк/слап техники? - Мъча се , ама не ми се отдава... Цитирай
Valserp Отговорено Юли 31, 2010 Отговорено Юли 31, 2010 Колко бири са нужни на басиста, за да се реши да завие проклетата крушка? Цитирай
Басурендер Отговорено Август 1, 2010 Отговорено Август 1, 2010 Колко бири са нужни на басиста, за да се реши да завие проклетата крушка? Много е важно човек да си знае мярката ,за да не се окаже , че е изпил по-малко от колкото трябва! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 3, 2010 Отговорено Август 3, 2010 (Редактирано) Темата не е заключена и докато не стане, предполагам, няма драма да се задават въпроси в нея? Та, ако свириш с човек, който има китари в Ми и Ми-бемол и съответно и в двата варианта ползва дроп Ре (Ре-бемол), с различни басове (какви) ли би свирил различните песни или с един (какъв)? П.П.: Мисля си, че е редно след седмица-10 дни или "нещо си", темите от тази поредица да се заключват иначе ще става една безначална и безкрайна... Да не казвам Редактирано Август 3, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Басурендер Отговорено Август 3, 2010 Отговорено Август 3, 2010 Бих свирил с различни настройки. Първо ще свучи по-добре ако китарата е дропната и аз да се дропна , и второ ще ми е по лесно.. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 3, 2010 Отговорено Август 3, 2010 Може би не зададох въпроса достатъчно ясно - представи си концерт и трябва да се оправиш и с 4-те случая. От това, което написа, разбирам, че ще имаш два баса (в Ми и Ми бемол), които ще "дропваш" при нужда, така ли? П.П.: Като първи на стола, какво смяташ за заключването на темите след определено време? Цитирай
Басурендер Отговорено Август 3, 2010 Отговорено Август 3, 2010 (Редактирано) Ако зaвиси от мен бих свирил винаги в стандартен строй. Съжалявам , че не съм интересен . Искам да имам само една китара - моята и тя да си е настроена така както е в момента..просто ако се наложи дропвам..с половин тон...ако е повече просто оставам в Е , не ми се е налагало често Да. Мисля ,че се изчерпа темата - да се заключват ... аз не мога да следя до края на живота си дали няма нови въпроси кън мен... Редактирано Август 3, 2010 от Басурендер Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) Забравих най-важния въпрос - понеже от теб тръгна идеята за цялото нещо, допускам, че няма да е нахално ако попитам, дали има нещо, което би искал да споделиш, но никой не те попита? Редактирано Август 5, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Басурендер Отговорено Август 5, 2010 Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) Ако нещо съм искал да кажа , а не сте ме попитали,може би е свързано с тов какво е важно за мен в живота...като цяло ще бъде нещо свързано с Дзен . 1. Ако не ти харесва да правиш нещо , не го прави ....постоянно. - " Щом не ти е гот , майната му на такъв живот" -Камен Кацата 2. Прави това , което ти доставя удоволствие , на теб и на другите около теб 3. Не мисли за това което правиш , а за това ,което искаш да стане.. "богатството, богатството, богатството е нищо..." - Милена 4.Бирата е истината , и пътя , и живота .. Обичайте се и шашкайте съседите.. Редактирано Август 5, 2010 от Басурендер Цитирай
Recommended Posts