Tozi Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 Трудното в случая е хармоничната прогресия която сменя няколко тоналности/гами. Тоест една минорна пентатоника не покрива всичките хармонични ходове. Парчето е в ре натурален минор. Ре натурален минор (Еолийски лад) - D E F G A Bb C Хармонизирана ре минор гама - Dm7, Em7b5, Fmaj7, Gm7, Am7, Bbmaj7, C7 Втората степен в натуралният минор е полуумален акорд, а петата е минорен септакорд. В първата част (А) на Bossa Dorado втората степен е заменена с доминантовият септакорд E7(b9), а петата с доминантовият септакорд A7(b9). Точно тук е затруднението. Особено на E7. Втората част (В) започва с доминантовия септакорд D7 който води към субдоминантата Gm. Следват отново E7 и A7. Ре минор пентатоника - D F G A C E7 = E G# B D Сол диез не се съдържа в ре минор пентатоника. От това идва и "затруднението" и нуждата да се следва хармонията посредством смяна на различни ладове или поне арпежиране на съответния акорд. Нещо такова. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 (Редактирано) ^ясноо. Аз в интерес на истината не седнах да анализирам преди да питам къде може да е трудността, но вероятно и след анализа нямаше да се сетя, просто ми е немирен мозъка и е малко вероятно е да си строя линиите само върху пентатоника . По-скоро бих вмъкнала мотивчета от други познати мен песни и бих вървяла по тях. От няколкото слушания на трака не чух нищо извън това, което очаквам да чуя като хармония (а някои боси са си откровено казано bastards), затова ми стана интересно кое би било затруднение. п.п.Zwero, забравих да кажа: Редактирано Юли 30, 2010 от Viara Ivanova Цитирай
FFFDF Отговорено Август 2, 2010 Отговорено Август 2, 2010 Добре, че не използвам пентатоника Ето какво успях да измъдря за цял ден стъргане... Иначе поздрави за трака и свиренето на всички Цитирай
Recommended Posts