L.K. Публикувано Юли 27, 2010 Share Публикувано Юли 27, 2010 Дочувам неустойчивост на височината на тона на по-дебелите струни - 4, 5 и 6-та струна на електрическата ми китарка. Честотата се променя през секунда-две. Чува се и на изключена китара, особено на празни струни. Дори тунера се шашка. През процесора с октавните ефекти направо става мазало. Впечатлението ми е, че две вълни с еднаква честота и променящи се фази се сумират. Тъй като не намирам засега проблем в струните преди да ги сменя искам да попитам тук на какво може да се дължи това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 Това ми се случва на 6-та струна обикновено, когато вече е за смяна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 27, 2010 Автор Share Отговорено Юли 27, 2010 Да се съберат още 2-3 мнения и ще ги сменя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 Сменяй ги. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 А как се обяснява това явление? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 (Редактирано) При мен е на първа, направо на дистър не се търпи, като някакво ненормално бързо тремоло е. Утре ги сменям, писна ми. Не си купувайте струни на Фендер. Просто не се живее с тях. Лично мнение, но просто такова чудо при други струни не съм виждал, а съм карал с едни година. Редактирано Юли 27, 2010 от Yo The Real Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Victoroth Отговорено Юли 27, 2010 Share Отговорено Юли 27, 2010 Ако си с флойд роуз провери силата на опън на струните дали е равна на силата на опън на тремолото, ако има дори малка разлика се получава това люлеене на тона. Друго нещо което може да го причинява е нещо по самата струна, хвани струната и я дърпай надолу-нагоре по грифа и малко на страни за да се отпусне, помага много особенно при нови струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 28, 2010 Автор Share Отговорено Юли 28, 2010 Снощи в късна доба смених проблемните струни. Не съм включвал китарата за да се насладя на новия звук поради късни ячас, но довечера ще го направя. Показанията на тунера са по-стабилни на пръв поглед. Не съм с фолойд, за моя радост. Струните ги разтягам при всяко сменяне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 А как се обяснява това явление? Когато удариш струната(и то - силно), тя в първия момент се засилва да трепти с по-голяма честота. След малко се "стабилизира", а при Утихването вече - и честотата й на трептене спада. Затова основното правило е "настройвайте китарата така, както ще свирите на нея". Т.е. - дърпайте струните със същата сила, която ползвате при нормално свирене. Китарата е ужасно фалшив инструмент Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Моя проблем с 1 струна си отиде надалеч. Повече няма да си купя Фендерки никога. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 28, 2010 Автор Share Отговорено Юли 28, 2010 Китарката се оправи. Нова питанка, провокирана от включването на Valserp: Някои китаристи настройват китарите си 12-15 цента надолу и казват "аз свиря по-ниско". Какъв е смисълът от това, след като свирят и тихо, и силно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 Предполагам, че някои китараисти го правят, защото при повече от една китара, когато се свири едно и също се получава един вид натурален "chorus" ефект. 15 цента може би е прекалено много, но по принцип chorus ефекта е точно близко колебание около желания тон. Затова и многоканалната мизика е по-приятна за слушане, както и ритъм частите в дадени песни се записват задължително на две и повече отделни изсвирвания от един или повече хора и т.н. - защото всяко изсвирване е различно с малките си колебания, което прави звука по-пълен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 29, 2010 Автор Share Отговорено Юли 29, 2010 Звучи логично, благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Юли 29, 2010 Share Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) Има и едно такова явление (или поне мнение на моя милост и повечето други китаристи, с кото съм говорил), че, каквато и да е причината за това, когато една китара не е точно настроена, това дразни по-малко, ако отклонението е в посока надолу. Същата закономерност някои хора вземат предвид при интониране на 12-та позиция. Може-би не 15 цента, но ... Редактирано Юли 29, 2010 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Юли 29, 2010 Share Отговорено Юли 29, 2010 колега, въпреки че си си оправил китарата, бих те посъветвал да обърнеш малко внимание на нът-а при мен този проблем се появяваше месеци докато не смених нът-а. оказа се, че седлата да се изпилили и разширили, което помагаше на струните да вибрират в канала. когато сменях струните като че ли се оправяше за седмица, но после пак се появяваше този ефект. дано да бъркам, но ако след някакво време отново се почви този проблем премисли идеята за един графитен нът. при мен китарата заспа след тази манипулация. успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts