Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с нови адаптери


Recommended Posts

Става въпрос за 2 хъмбъкера на BC Rich ,направих си пикъп сложих ги и ги свързах директно на мястото на старите 2 единични без да променям нищо по схемата на свързване пускам има звук сичко ок , докъто не пробвах да направя няколко флажолета и ... нищо нестана и проблема не е определено в мен . Имам чувството , че е нещо грешно свързано затова реших да свържа единия хъм директно към аутпута (без останалата електроника, може и да е грешн но така реших ) да пробвам и пак няма флажолети ( извинявам се за некадърното обяснение не съм на ти с китарната електроника ) аз ли съм в грешка някаде нещо или тези адаптери са прекалено куци ? (като се има напредвид ,че със старите български единични си правех флажолети без проблем .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Флажолет или обертон, можеш да извадиш и от акустичен инструмент,

не мисля, че причината е в адаптерите.

 

П.П.Ако имаш възможност пусни подробни снимки на "пациента".

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да е от адаптерите или факта, че си променил положението им по струната. Но чак пък ВЪОБЩЕ да няма....Сигурен ли си, че ги правиш като хората - трябва да се чуват ясно и без усилвател - на акустика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, колега, така става. Флажолет с нек хъмбъкер трудно се изкарва. От бриджа излиза по-добре, а от сингъл койл - най-добре. На чаша бира мога да обясня защо е така, но кратко обяснение като за форум нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Най-вероятно проблема не е в свързването а в самите адаптери. Аз свиря с Kramer Striker и когато го купих със неговите адаптери имаше съшия проблем - фажоретите едва се чуваха. Смених ги със Seymour Duncan и проблема беше до там.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Възможно е да е от адаптерите или факта, че си променил положението им по струната. Но чак пък ВЪОБЩЕ да няма....Сигурен ли си, че ги правиш като хората - трябва да се чуват ясно и без усилвател - на акустика.

какво имаш предвид с това ? Проблема със сигурност не е в мен , защото пускам дъртата кремона с 3те единични адаптера и се чуват поне 5 пъти повече от колкото при новите адаптери . Би било доста жалко ако наистина те не стават , купих ги специално поради този повод(флажолети) ,малко съм невеж и си мислех ,че купувам какви да е хъмбъкери по ставащи и всичко е ОК , айде стига лукуми ето малко снимки мога и схемичката да начертая ако не се разбира от снимката .

http://www.glowfoto.com/static_image/26-08...0/img5/glowfoto

2

3

 

ЕДИТ: сега като чета темата "разгадаване изводите на адаптор" се чудя дали пък не съм ги обърнал с "главата надолу" , там кадето е надписа BC Rich(в момента е откъм 1-ва струна) дали не трябва да бъде обърнат от към 6-та струна ?

Редактирано от aleksandurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така.... значи, първо погледни следната картиШка

620px-Harmonic_partials_on_strings.svg.png

 

Първо на въпроса ти за единичен/двоен: Единичния адаптер лови трептенията в тясната дължина на струната над него. Хъмбекера лови "сечението" от трептенията на две дължини - колкото два единични. Това означава, че ако се падне някъде между максимума и минимума(т.е. по единия от наклоните), всичко ще е супер и флажолета ще е по-силен от този на единичен защото ще се добавят две едноположни сили. Ако обаче се падне с максимум или минимум по средата, двата сигнала се зануляват взаимно и получаваш затишие. Това ще се случи и ако единичен адаптер го сложиш точно там, където са точките на схемата. Реално там струната е в покой.

 

Това ми беше идеята, че слагайки двоен на мястото на единичен, възможно е да си попаднал на кофти място - струва си да пробваш горните видове флажолети, за да установиш какво точно се случва.

 

По-вероятното е адаптера просто да е крив в изкарването на флажолети - тва зависи от настройките на магнита, поляритета при свързване и т.н. Но принципно не трябва да ги губиш - ако си обърнал фазата на едното рамо на адаптера, ще получиш "стъклен" звук - аз съм си сложил ключ за това, ефекта е много интересен, но флажолетите, особено 1/3 се чуват дори по-изразено!

 

Запиши все пак едно семпълче. Както каза колегата по-горе, за да изкараш флажолети от нек адаптера, той трябва да е добър... повечето имат тенденция да изкарват твърде омазан звук. Ако можеш запиши следното:

Някаква ниска и висока скала и някой акорд на нек и бридж адаптер

Няколко флажолета на нек и на бридж - колкото излезе, за да чуем точно какво се "губи".

 

П.П. Не ми отговори на въпроса - чуваш ли ЯСНО флажолетите без усилвател и без нищо - просто от акустиката на китарата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дам чувам ги самоче малко пи тихично от чистия тон , но все пак ясно изразени . Ще направя може би утре едно семпълче на едни и същи проби за флажилети на кремоната и на тази китара да видите разликата

 

ако си обърнал фазата на едното рамо на адаптера, ще получиш "стъклен" звук

какво имаше предвид с това обърнал фазата , ако съм го свързал единия адаптер на обратно ? И какъв е ефекта от стъкления звук ,поясни малко за да знам какво да търся .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е решен ! Обърнал съм поляритетите и на 2та адаптера . Сега вече всичко е наред , остава да направя едно екраниране на китарата и let`s rock ;):D . Благодаря на всички включили се в темата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.