aleksandurg Публикувано Юли 26, 2010 Share Публикувано Юли 26, 2010 Става въпрос за 2 хъмбъкера на BC Rich ,направих си пикъп сложих ги и ги свързах директно на мястото на старите 2 единични без да променям нищо по схемата на свързване пускам има звук сичко ок , докъто не пробвах да направя няколко флажолета и ... нищо нестана и проблема не е определено в мен . Имам чувството , че е нещо грешно свързано затова реших да свържа единия хъм директно към аутпута (без останалата електроника, може и да е грешн но така реших ) да пробвам и пак няма флажолети ( извинявам се за некадърното обяснение не съм на ти с китарната електроника ) аз ли съм в грешка някаде нещо или тези адаптери са прекалено куци ? (като се има напредвид ,че със старите български единични си правех флажолети без проблем . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 (Редактирано) Флажолет или обертон, можеш да извадиш и от акустичен инструмент, не мисля, че причината е в адаптерите. П.П.Ако имаш възможност пусни подробни снимки на "пациента". Редактирано Юли 26, 2010 от ciriljhonson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 Възможно е да е от адаптерите или факта, че си променил положението им по струната. Но чак пък ВЪОБЩЕ да няма....Сигурен ли си, че ги правиш като хората - трябва да се чуват ясно и без усилвател - на акустика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 Прав си, колега, така става. Флажолет с нек хъмбъкер трудно се изкарва. От бриджа излиза по-добре, а от сингъл койл - най-добре. На чаша бира мога да обясня защо е така, но кратко обяснение като за форум нямам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 (Редактирано) Най-вероятно проблема не е в свързването а в самите адаптери. Аз свиря с Kramer Striker и когато го купих със неговите адаптери имаше съшия проблем - фажоретите едва се чуваха. Смених ги със Seymour Duncan и проблема беше до там. Редактирано Юли 26, 2010 от patzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aleksandurg Отговорено Юли 26, 2010 Автор Share Отговорено Юли 26, 2010 (Редактирано) Възможно е да е от адаптерите или факта, че си променил положението им по струната. Но чак пък ВЪОБЩЕ да няма....Сигурен ли си, че ги правиш като хората - трябва да се чуват ясно и без усилвател - на акустика. какво имаш предвид с това ? Проблема със сигурност не е в мен , защото пускам дъртата кремона с 3те единични адаптера и се чуват поне 5 пъти повече от колкото при новите адаптери . Би било доста жалко ако наистина те не стават , купих ги специално поради този повод(флажолети) ,малко съм невеж и си мислех ,че купувам какви да е хъмбъкери по ставащи и всичко е ОК , айде стига лукуми ето малко снимки мога и схемичката да начертая ако не се разбира от снимката . http://www.glowfoto.com/static_image/26-08...0/img5/glowfoto 2 3 ЕДИТ: сега като чета темата "разгадаване изводите на адаптор" се чудя дали пък не съм ги обърнал с "главата надолу" , там кадето е надписа BC Rich(в момента е откъм 1-ва струна) дали не трябва да бъде обърнат от към 6-та струна ? Редактирано Юли 26, 2010 от aleksandurg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 26, 2010 Share Отговорено Юли 26, 2010 Така.... значи, първо погледни следната картиШка Първо на въпроса ти за единичен/двоен: Единичния адаптер лови трептенията в тясната дължина на струната над него. Хъмбекера лови "сечението" от трептенията на две дължини - колкото два единични. Това означава, че ако се падне някъде между максимума и минимума(т.е. по единия от наклоните), всичко ще е супер и флажолета ще е по-силен от този на единичен защото ще се добавят две едноположни сили. Ако обаче се падне с максимум или минимум по средата, двата сигнала се зануляват взаимно и получаваш затишие. Това ще се случи и ако единичен адаптер го сложиш точно там, където са точките на схемата. Реално там струната е в покой. Това ми беше идеята, че слагайки двоен на мястото на единичен, възможно е да си попаднал на кофти място - струва си да пробваш горните видове флажолети, за да установиш какво точно се случва. По-вероятното е адаптера просто да е крив в изкарването на флажолети - тва зависи от настройките на магнита, поляритета при свързване и т.н. Но принципно не трябва да ги губиш - ако си обърнал фазата на едното рамо на адаптера, ще получиш "стъклен" звук - аз съм си сложил ключ за това, ефекта е много интересен, но флажолетите, особено 1/3 се чуват дори по-изразено! Запиши все пак едно семпълче. Както каза колегата по-горе, за да изкараш флажолети от нек адаптера, той трябва да е добър... повечето имат тенденция да изкарват твърде омазан звук. Ако можеш запиши следното: Някаква ниска и висока скала и някой акорд на нек и бридж адаптер Няколко флажолета на нек и на бридж - колкото излезе, за да чуем точно какво се "губи". П.П. Не ми отговори на въпроса - чуваш ли ЯСНО флажолетите без усилвател и без нищо - просто от акустиката на китарата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aleksandurg Отговорено Юли 26, 2010 Автор Share Отговорено Юли 26, 2010 дам чувам ги самоче малко пи тихично от чистия тон , но все пак ясно изразени . Ще направя може би утре едно семпълче на едни и същи проби за флажилети на кремоната и на тази китара да видите разликата ако си обърнал фазата на едното рамо на адаптера, ще получиш "стъклен" звук какво имаше предвид с това обърнал фазата , ако съм го свързал единия адаптер на обратно ? И какъв е ефекта от стъкления звук ,поясни малко за да знам какво да търся . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aleksandurg Отговорено Юли 27, 2010 Автор Share Отговорено Юли 27, 2010 Проблема е решен ! Обърнал съм поляритетите и на 2та адаптера . Сега вече всичко е наред , остава да направя едно екраниране на китарата и let`s rock . Благодаря на всички включили се в темата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts