Hillbilly Отговорено Юли 28, 2010 Отговорено Юли 28, 2010 ^колкото повече>по висок изходен сигнал. Цитирай
wades Отговорено Юли 28, 2010 Автор Отговорено Юли 28, 2010 А някой да е пробвал адаптерите, които а_panov препоръча, а именно тези на човекът, който е правил адаптери за Милин Камък и отишъл в Америка ? Понеже ми се струва като добър вариант. Да пробвам нещо по-неизвестно, но все пак искам да чуя ваше мнение. Та някой има ли опит с тях ? За тези става въпрос http://www.ilitchelectronics.com/pickups.htm Цитирай
L.K. Отговорено Юли 28, 2010 Отговорено Юли 28, 2010 Високите омове сами по себе си по-скоро пречат, отколкото помагат. Високото съпротивление говори за по-голям брой намотки, оттам по-висока индуктивност, която е предпоставка за получаване на по-високо изходно ниво на сигнала. Високите омове, от своя страна, означават и по-високо изходно съпротивление на адаптера, което поставя изискване за по-високо входно съпротивление на усилвателя (ефекта). Индиректно се вдигат и изискванията към дължината н акабела и неговия капацитет. С две думи всичко е навързано. Активните адаптери развързват успешно тази плетеница. Цитирай
muzicantini Отговорено Август 9, 2010 Отговорено Август 9, 2010 А някой може ли да даде обяснение какво печелим при разделяне на сингъл ? По-звънлив тон, по-Стратокастърско звучене, на мен лично тази функция ми много полезна. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Август 13, 2010 Отговорено Август 13, 2010 Няколко неща доста стряскат, когато човек реши да си смени адаптерите: Високата цена, как ще звучат, дали си заслужава инвестицията, ще се подобри ли нещо в общата картинка. Каквото и да се случи, ти ще имаш един безценен опит, който никой не може да ти даде. За съжаление Кольо е прав, не могат да бъдат чути, преди да бъдат монтирани на съответната китара, след това свириш, слушаш, решаваш, преценяваш и продължаваш напред. Това е бирата, точна рецепта за съжаление няма. Разгледай адресите по-долу, това са фирми които предлагат доста богат избор от евтини и сравнително добри адаптери, но преди да купиш направи си труда да разбереш и мнението на другите, говоря за хората от World Wide Web и специализираните сайтове с мнения и ревюта. Guitar Fetish (вече беше споменат), Tоnerider, IronGear, Kent Amstrong Разбира се има и Seymour Duncan, DiМarzio, Gibson, Bare Knuckle, Suhr както и много други, но не мисля, че 200 лв. ще са достатъчни, за да си купиш цял сет, да не кажа даже и бройка. Вариантите пред теб са два: А: Да пробваш наколко по-евтини сета на различни марки и да си извадиш сам изводите. Б: Да пробваш по-скъпи модели, но за съжаление освен ентусиазъм, трябват и повечко пари и пак да си извадиш изводи. Изборът е изцяло в твоите ръце. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Август 15, 2010 Отговорено Август 15, 2010 Както много пъти беше писано тук в Форума Vintage V100 не е лоша китара за цената си.И аз лично се точа за една такава въпреки че съм любител и си свиркам у нас.Но по-напредналите тук единодушно споменаха едно-още като се купи трябва да и се сменят адаптерите.Уилкинсон били слаби като такива. Аз съм разглеждал сайта на Илич и честно да си кажа човека прави хубави адаптери,още повече че има семпли на сайта кадето могат да се чуят и да се прецени.Наистина wades 200 лв за два хубави адаптера няма да ти стигнат ама пък и не мисля като Rezachka че не си струва да са по=скъпи от китарата.Това не е аргумент.Тази китара струва 180 паунда.Тогава какви адаптери заслужава?? Някакви от кофите ли?Моя съвет към Wades е - земи си един качествен и си сабери за друг също толкова хубав.Китарата ги заслужава.А адаптерите както знаеш хляб не ядат и вода не пият,а цената си им стои.Така че мисли разумно.Още повече че щом свириш пред хора на теб ти трябва качество не компромис защото адаптера ти е кажи речи половината китара.Иначе и Kolio i Ciril са прави от семпли не можеш да се ориентираш.Затова виж какво слагат хората и направи избор.Vintage не е Gibson но си приличат и си мисля че хубави адаптери за Gibson ще звучат добре на тази китара. Цитирай
Recommended Posts