Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет...


epitaph

Recommended Posts

Здравейте!

От едно известно време един приятел се занимава със свирене на пиано, но си няма в къщи, а е време да си вземе. Обикаляхме по разните магазини, но откриваме само Касио, а съм чувал, че тази марка не правят добри инструменти. Та, идеята е, че човека ще се занимава със рок и метъл предимно и му трябва някакво добро начално клавирче, което да му даде възможности да поработи по-дълго време на него. Харесал си е едно Casio CTK-691 и една Yamaha PSR-295, но се чуди кой от двата е по-добър. Ходихме с него да чуем клавирите, но като нямаме база за сравнение, не знаем кое е по-добро. За това, имаме нужда от малко помощ. Принципно, може да отпусне до към 600 лв за начален клавир, а освен тези двата не намира други клавири в този ценови регион.

 

Благодаря предварително! :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Добра идея е приятеля ти да знае какво търси. Всяко мнение което могат да ти дадат е субективно. Някои препочитат Korg-ове, някои ще ти кажат че Rolandite са най-подходящи за такава музика, а има и такива като мен - фенове на Yamaha. Casio си има също своите предимства(предимство) - цената :godbless: . Накарай го да отиде в някой музикален магазин и да попита човека зад щанда за напътствия - не како ще му препоръча, а кое какво може. За 600 лв може да си намери много скапан синтезатор или приличен клавир(разликата в тема "Терминология").

 

Лично мнение: Най-запознат съм с техниката на Yamaha. Ако търси добър звук и прилични възможности - DGX сериите (на Yamaha). DGX200, DGX205 мисля че са в този интервал като цена. Това обаче е нещо стартово, което вади доволно добър звук. Ако е решил да се захване сериозно, то трябва да е готов да даде повече пари от барабаниста :godbless:

 

Това накратко, с много лично мнение. За повече - търси из раздела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мисли да се занимава по-дълго време, поне аз, като компютУрджия бих препоръчал друг подход- да си намери една сносна MIDI клавиатура и сравнително добър компютър и звукова карта- тъй като ръгнеш VSTi/DXi-та можеш да докараш практически какъвто искаш звук, а ако пича има сносен компютър вече, за 600лв може да си намери особено на старо много добра клавиатура, която липсва на клавирите в този ценови клас. Не претендирам, че разбирам от клавишни инструменти, но така мисля, че бих постъпил ако реша да се занимавам с това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това се изискват прилични познания за музиката. А и човека ако мислиш че ще си мъкне свирката, компютъра и сичките чарки по репетициони.... аз до колкото разбрах това е целта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За цялата тая гимнастика. Човека не знае каква свирка да си купи, тепърва ще пипа нещо различно от пиано... малко голям скок му предлагаш. Но да, ако има добра щайга, собствена репетициона и знае това онова за синтез на звука...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.