Nice 2 Митю Публикувано Юли 19, 2010 Share Публикувано Юли 19, 2010 имам едно старо японско копие на лес пол (diamond е марката), което сега искам да поосвежа, че не съм го пипал от доста време. смятам да му сменя бриджа, превключвателя, потенциометри, букса и разни други козметични глезотийки. и докато си ровех в и-бей намерих това: бигзби за около 100 лв лично на мен много ми харесва как изглеждат лесполчетата с такава джаджа, но малко ме е шубе да поръчвам нелицензиран продукт, без да съм чул мнение за него. така че - някой ползвал ли е такива неща и струва ли си? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tednet Отговорено Юли 19, 2010 Share Отговорено Юли 19, 2010 (Редактирано) На късмет е в повечето случаи. Ниската цена винаги си има причина. Лицензираните тремола използват по-евтини сплави като най-често ползват същия дизайн на оригинала. Или ако нямат лиценз, променят дизайна и пак по-евтини сплави и материали. А най-често с по-евтини материали, нещата просто не работят както трябва. В крайна сметка винаги можеш да го блокираш и пак да си имаш нормален бридж без тремоло. Но пък ако толкова искаш да го пробваш, едва ли някой може да те спре? Все пак бих те посъветвал да спестиш за оригинално... Редактирано Юли 19, 2010 от tednet Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Юли 19, 2010 Share Отговорено Юли 19, 2010 И аз сърдечно те съветвам да си вземеш хубаво тремоло, защото евтините имитации не вършат почти никаква работа, имам чувството,че повечето се водят за тремоло,само защото дизайнът им е такъв, като функционалност са супер зле, по-добре за тези пари си намери 2ра ръка запазено оригинално тремоло,ще изскочи 100%. Казвам ти ги тези неща, защото съм слагал 5-6 евтини тремоло системи и нито една не можа да да ме зарадва както по-хубавите. Разбира се, ти си решаваш, можеш да го сложиш и да не ти върши работа няма да ти развали китарата, но искаш съвет и даваме Успех колега Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nordon Отговорено Юли 19, 2010 Share Отговорено Юли 19, 2010 Не бих казал, че няма да му развали китарата. Ако вземе това (или което и да е) бигсби, трябва да разпробива китарата. После, като го махне - дупки. Да, ако реши да слага оригинално, дупките може да влязат в употреба. Ама дали размерите на оригинала са същите... Чакай оригинално. Моя съвет повтаря този на горните двама постъри. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aam Отговорено Юли 19, 2010 Share Отговорено Юли 19, 2010 (Редактирано) B5 е за плоски топ-ове. Бигсбито за теб e B7 и не се и налагат нови дупки. Само старите от ТОМ-а ще трябва да закриеш, примерно с капачки за винтове. Cheers, Алекс Редактирано Юли 19, 2010 от aam Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nice 2 Митю Отговорено Юли 19, 2010 Автор Share Отговорено Юли 19, 2010 (Редактирано) принципно не ми трябва тремоло, но просто ми харесва дизайна. но щом казвате, че не е добра идея да се ползва такова - ще си взема обикновен бридж. а за същия - ако не е оригинален, пречи ли му? според мен - не. хрумна ми и друга идея - става ли да се сложи пиезо адаптер на бриджа на лес пол - както е при Parker p44? смятам - не, но винаги се намират гении със странни модификации например: Редактирано Юли 19, 2010 от Nice 2 Митю Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 19, 2010 Share Отговорено Юли 19, 2010 То, дет се вика. много работи могат, ама дали има смисъл? Искаш да чуеш как (не)звучи твоето дърво? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Юли 20, 2010 Share Отговорено Юли 20, 2010 (Редактирано) Виж в "Купувам/Продавам" - ето този съфорумец продава Bigsby за 100 лева и така като го гледам е оригинално: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...7&hl=bigsby Успех. Редактирано Юли 20, 2010 от rosso Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts