bobi123 Публикувано Юли 18, 2010 Публикувано Юли 18, 2010 Здравейте! С групата ми сме луди фенове на Толкин. Правейки опити за авторски песни ми хрумна идеята да направиме песни по стихове от книгите. Първо беше песента на джуджетата в началото на Хобитът и така направихме песни за цял албум Чудехме се дали ще може да запишеме песните, редом с наши пак на същата тема или тук ще влезе в сила законът за авторско право ..... Поздрави! Боби Цитирай
Coprophagus Отговорено Юли 18, 2010 Отговорено Юли 18, 2010 Ако сте направили песен за Том Бомбадил направо ви ставам фен до гроб. Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Юли 18, 2010 Отговорено Юли 18, 2010 (Редактирано) В интерес на истината не сте първите, които го правят това. Още през 99-та бях писал три песни по стихове на Толкин, които така си и останаха в архива. А иначе на световно ниво Blind Guardian имат доста песни по темата, всъщност имат и цял албум, написан по "Силмарилион", но доколкото зная текстовете им са авторски. Също и Summoning пишат музика по толкиновото творчество, но не съм сигурен за текстовете. Мисля си, че тук играят доста сериозни авторски права, заради които си струва да напишете и нов текст за песните си, по-запознатите по темата да ме поправят ако греша. Нека текста е посветен на същата тема, но да не е този, който е в книгата. Успех, ще се радвам да чуя песните ви и да обменим малко опит! Редактирано Юли 18, 2010 от Mefistofel82 Цитирай
astagator Отговорено Юли 19, 2010 Отговорено Юли 19, 2010 Ако сте направили песен за Том Бомбадил направо ви ставам фен до гроб. Цитирай
Recommended Posts