maxim09 Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 И аз да използвам темата. Имам два въпроса: 1. Като свирите гледате ли ту лявата, ту дясната ръка. Следите ли с поглед? Аз имам навика да гледам само лявата, а за перцето - дясна ръка разчитам на усета си и не я гледам какво прави. 2. Когато учите риф, соло и въобще нещо, което е по-забързано, първо го изсвирвате бавно, колко пъти примерно, докато започнете да го свирите в оригиналното му темпо? Аз все нещо ще сбъркам, особено разни нестандартни акорди, където пръстите не стоят както обикновено, при повечето мажорни и минорни акорди със и без баре? Каквото и да правя ръката ми си е свикнала със стандартните захвати при акордите и бавно възприема захвата. А то трябва и да се извири бързичко. Съответно, когато дойде такъв акорд, на това място позабавям темпо и скофтям нещата. Е помогнете малко, как да го преодолея? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юли 22, 2010 Отговорено Юли 22, 2010 ^ 1.Спри да зяпаш, а си свири! 2. Бавно, бавно, колко да е бавно? Свири се докато свикнеш, после ще се очудиш, че ще можеш и в по-бързо темпо да го удариш! Особено ако те тръшне адреналина! Поздрави! Герги Цитирай
Recommended Posts