liquid_death Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 (Редактирано) ^^^Този ефект има спиикър симулация, която не се изключва!Това не е буустър и не трябва да се ползва като такъв. ^^В този ред на мисли, не е ли по-лесно и по-евтино ампа да се смени с хай-гейн амп? Редактирано Юли 15, 2010 от liquid_death Цитирай
TONY Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 ЕЕЕЕЕЕЕЕ не ! Аз съм със същата китара и ефект (както и мис;ех в скоро време да си взема същия амп). Явно идеята не е много добра (обаче аз далеч не свиря само метъл). За това да питам (сори, че спамя). Според вас кое е по-добър вариянт (понеже аз нямам опит с лампов усилвател): 1. Crate V18 + здрав лампов здрайв (примерно съм се прецелил към Blackstar HT Dual), като гейна на амп е съвсем намален. или 2. Или Crate V33 (който си е с 2 канала) +свестен буустър. Още веднъж се извинявам за оф-а. Crate V33 - бих избрал него, пред по-малкия винаги. Blackstar HT Dual - също е много готин. Най- добре е да пробваш на място с твоята китара, за да си сигурен. Цитирай
carnalsoul Отговорено Юли 15, 2010 Автор Отговорено Юли 15, 2010 (Редактирано) Мерси за коментарите , прочетох всичко което казахте внимателно , за разлика от някой хора които не са прочели моя пост по този начин . След като пуснах темата реших да се поразровя малко из интернет относно този амп , тъй като сам си стигнах до извода, къде е проблема , минути след като е пуснах . Решението което на мен лично , най - много ми се понрави е да "скопя" преамп-а и да го направя абсолютен Clean канал . Ето и схемата по която ще " режа " преампа -- > Схема Другото което мога да направя е това което каза Baby Thomas , да bypass-на преамп-а и направо да подам сигнала на крайното стъпало , но така пък си затривам EQ-то на ампа . Затова избирам първият вариант . @Valserp прочетох и за Tube Rattle-а снощи из форумите и няколко човека са си сменили крайните лампи със други , при някой има успех при други не . Редактирано Юли 15, 2010 от carnalsoul Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 (Редактирано) Предлагам по-разумно решение. Не пипай усилвателя, за да не стане беля. Направи само това, което е със зеления цвят. Така ще имаш линеен вход с тонконтрол и мастер, а чрез ключето можеш винаги да превлключиш в оригиналния вариант. Може да стане и с контакти на жака или с други средства, така че да става автоматично, но това ще го решиш сам. Редактирано Юли 15, 2010 от Parni_Valjak Цитирай
carnalsoul Отговорено Юли 15, 2010 Автор Отговорено Юли 15, 2010 Изключително много благодаря ! Ще направя този мод възможно най-скоро ! И ще пиша по темата дали всичко е окей (: Благодаря отново Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 (Редактирано) Ako ти звучи омазано, значи просто педалчето не пасва добре с драйва на усилвателя. Това не е единствения пример за подобно несъвпадение - примерите са много, много усилватели не си пасват добре с много педалчета. Отделно, това, което по-горе ти казват Parni_valjak и останалите, също е вярно. Не е изключено да се окаже, че с друг овердрайв/дисторшън ти харесва. Посъбери малко драйвове от приятели и пробвай, като за начало. По въпроса за "претоварването" - възможно е, но ако изхода на педалчето е много висок. Ако понамалиш силата на звука(волюма) от педалчето до разумно ниво и пак те дразни, тогава не е от претоварване проблема. Редактирано Юли 16, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts