Jump to content
Българският форум за музиканти

Xy Recording - Small Diaphragm Mics

Jordan_J

Recommended Posts

. Въпроса се свежда до това кое е по-добре и как да го оставя (примерно).

Въпросът опира до:

1. какъв стил гониш

2. кой запис звучи по-добре за дадения стил

3. как е интегрира записа сред останалите интрументи в микса.

4....сигурно има и още - сега за тези се сещам.

Например ако запишеш вокал и смесиш вокала с тази китара,

веднага ще разбереш кой от трите записа е твоя според стила, който търсиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата ми е много интересна, тъй като се опитвам да запиша в момента няколко неща с акустична китара...в раздела за съвети има една тема за запис на акустични китари, където пообсъдихме преди време кое как...там сънчо и blue zone дадоха ценни съвети и още по-ценни линкове...аз лично тествах различните варианти, xy, NOS, ORTF и раздалечена стерео двойка с два AKG C1000 пробвах и съветите на Blue Zone точно по начина, по който той записва с насочен към 12-то прагче мик. + един от главата под ъгъл към грифа - получи се много добър резултат...играх си и много с различни позиции и комбинации на два C1000, два D224, SM57 и широкомембранен MXL + комбинации от тях, както и различни чалъми с един микрофон над рамото до ухото на свирещия и накрая потвърдих извода, че всичко зависи от китара, струни, свирач, стая, микрофони, предусилвател и това, което става с една микрофонна техника при едни условия с друга китара експериментите почват наново. :) Последно след десетки проби стигнах до извода, че за китарата с която записвам в момента за тия парчета най добре излиза със MXL-a под ъгъл леко вдигнат над дупката при дясната ръка между дупката и бриджа (по вертикалата) (и после два различни дубъла вляво и дясно) Може да пусна семпли и снимка за информация, макар че темата си е за xy позициониране...между другото ако намеря тестовете в кой проект бяха от стерео позициониранията ще ги прибавя също...макар че тестовата китара беше стагг :) .

п.п. Данчо линковете не ми се отварят нещо брат...да не би да е при мен проблема само?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове