Slacoth Публикувано Юли 12, 2010 Публикувано Юли 12, 2010 (Редактирано) Вече "пуснаха в обръщение" сайт за тази все още "малко-инкогнито" марка китари. Повечето страници в сайта тепърва ще се допълват, но се вижда, че тенденцията е да има пълна информация за всеки конкретен модел, подадена директно от производителя. ЛИНК П.С. - да не се бърка с Baker Guitars, които предлагат по-високо качество за доста повече пари. Докато Baker предлагат ръчна изработка, Bakers имат серийно произведени инструменти. Леговището на фирмата е в Германия. Редактирано Юли 12, 2010 от Slacoth Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 14, 2010 Автор Отговорено Юли 14, 2010 Няма да е лъжа ако кажа, че всеки ден откривам все повече инфо за тези китари, при положение, че ползвам една и съща ключова фраза в търсачката.По този начин се натъкнах на един чудесен сайт, бъкан с информация. Всеки търси възможно по-високо качество на ниски цени. Еми разгледайте и споделете своите впечатления (цъквате на снимките). ... и моята хубавица, само че по нощтница : А ТУК са всички останали модели. Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 Ами аз и преди съм се натъквал на тази марка, германският ибей даже е залят с тях. Горе-долу хавата е същата като подобните на тази марка, Dimavery и Harley Benton(може да има и други, но поне за тези сега се сещам). Китари от тези марки се водят designed in Germany, made in China и съответно не може да се очаква(по мое лично мнение) добро качество на изработката камо ли на материалите. Но пък може и да греша, тъй като по всичко личи, че са насочени основно за немския пазар и Европа, а тук специално се гледа много сериозно на контрола на качеството. Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 15, 2010 Автор Отговорено Юли 15, 2010 (Редактирано) от тези марки не може да се очаква добро качество на изработката камо ли на материалите И аз бях скептично настроен, обаче като отявлен фен на "SG контура" намерих оферта и си купих една такава китара модел - Bakers SG-Style. Не че имах нужда от въпросната покупка, но офертата си струваше, пък беше и черна. Сега, не бих тръгнал да правя помпозни изказвания, все пак притежавам Jackson DXMG Dinky HZ (което е качествена Японска китара, та била и среден клас), но мога да кажа, че този път любопитството ми не ме подведе.Затова пуснах и тази тема, защото знам че голяма част от хората нямат възможност да си вземат китара за хилядарка, че камо ли нагоре, а тези китари са добри. Китарата се отличава с качествен хардуер (сведенията ми са, че е южно-корейски), тонематик бридж (друга моя мечта), а адаптерите вадят много топъл и цветен звук.Усещането при свирене с тези адаптери е изключително. Може би именно това, че не е "шредърска китара" ме е впечатлило, като нещо ново и различно за мен. Когато имам време ще направя записи, като сравня Джаксъна и "Бейкролса" , сигурно би било интересно съпоставяне. Като допълнение засега мога да кажа, че тъй като смених стоковите струни с десетки, китарата предостави пълна свобода на желания от мен сет-ъп.Тръс-роуда се движи леко и стегнато, понеже дъгата на грифа беше "dead" и се наложи да се врътне. На този етап съм установил един недостатък - нъта е прекомерно висок, което възпрепятства постигането на по-нисък от нормалния екшън.Най-вероятно ще купя един втори нът и ако с него няма браждене, ще пилна оригиналния, защото пластмасата му е много яка и не искам да го прецаквам. Ако има интерес към темата бих направил и няколко детайлни снимки. Не знам доколко има значение, но теглото й се доближава до четирите килограма.Споменах ли, че е сет-нек? Редактирано Юли 15, 2010 от Slacoth Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 Да, на мен ще ми е интересно да науча малко повече за тези китари; мнението което изказах по-горе е чисто субективно и нямам пряк опит с електрическите от тази марка, така че както писах - може и да греша. Ако ти се занимава направи някоя друга снимка и напиши нещо като ревю, за да може да се направи пряко сравнение с други подобни марки. Предполагам, че ще е интересно и за другите, които тепърва ще си купуват китара и са се спрели на нещо подобно. Цитирай
Recommended Posts