Jump to content
Българският форум за музиканти

Бърза помощ и съвет за една акустична китара

Recommended Posts

Какво да си сгрешила?Опитваш посредством тръстрода да я вкараш китарата в нормални граници.Дори е похвално ако се справиш сама.Друг е въпроса ако наистина както казваш прагчетата са така некадърно набити заводско.Тогава единсвения начин е рекламация.

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда благодаря, засега върви добре. За прагчетата така е уви. Като погледна едно прагче в края е плутно до дървото а в средата е леко по -изпъкнало, но не знам дали и другите им китари от тоя вид а и въобще няма да са пак такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причините може да са много и една от тях е тръсрода (без Т, ако държим да го транслитерираме от английски). Прагчетата може да не са набити некадърно, просто може да не са добре подравнени. Може нъта да е кофти. Може магаренцето да е кофти. Може и Луната да е в кофти фаза.

Ето дълга и обширна тема за лютиерите:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F2%E8%E5%F0%E8.

Сори, не знам точни координати на лютиери в София, затова темата по-горе би трябвало да свърши по-добра работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:yahoo: Почти приключих с настройката, след няколко курса от около четвърт обороти вчера и един днеска, китарата вече звучи значително по-добре, почти напълно се махнаха излишните звуци, и мисля утре вече ще е супер, струните са вече значителнмо по-високо не залепнати като преди :D. Благодаря за съветите и подкрепата :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мадам не се вкарвай във филм с тез обороти за да не си направиш лък вместо гриф. А сега сериозно, ако отпуснеш повече грифа това ще премахне бръжденето, но ще повиши екшъна и натискъа(който ти прилагаш докато свириш) върху струните ще се повиши. И преди да направиш следващата врътка на тръсрода поглени грифа дали е прав. В нета информация как се проверява дали е прав грифа има колкото щеш, най-лесният начин е на око просто го погледни по дължина. Остави и таз работа с рекламацията лично аз никога не съм харесвал Фендер, но това не значи, че ниската им серия акустични китари е калпаво направена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес преди да ти прочета съобщението направих още 1/8 оборот, и изчезна бръжденето. Колкото до това че ще ми се повиши екшъна, да знам, няма проблеми, наистина е по-трудно да се свири, но сравнено с найлоновите струни на класическата ми китара е направо приказка. Ами не знам точно какво имаш предвид под това дали грифа е прав. Ако говориш за тестовете 15то прагче първо прагче и после да гледам дали има разстояние някъде на 7мо правих го и вече е ок. С просто око не може да се разбере дали им някакви извивки особено със струните върху него. Ако имаш предвид разположението му спрямо тялото на китарата не е перпендикулярен, а отива назад, което за съжакение представа нямам правилно ли е или не, тъй като не съм свирила преди с такава китара и не съм имала дпстъп за да обърна такова внимание. Старата не става и за сравнение, тя си е крива по пророда, а електрическата влиза право перпендикулярно в тялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес преди да ти прочета съобщението направих още 1/8 оборот, и изчезна бръжденето. ...

Чудесно е, че проблема е решен и мисля, че няма необходимост от повече коментари тук.

Успех в напредването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.