james-assya Отговорено Юли 12, 2010 Автор Отговорено Юли 12, 2010 Ами помолих и за адрес някой ако има за София. И дано да не съм сгрешила че пипнах сама
Valeri_pj Отговорено Юли 12, 2010 Отговорено Юли 12, 2010 Какво да си сгрешила?Опитваш посредством тръстрода да я вкараш китарата в нормални граници.Дори е похвално ако се справиш сама.Друг е въпроса ако наистина както казваш прагчетата са така некадърно набити заводско.Тогава единсвения начин е рекламация. Успехи!
james-assya Отговорено Юли 12, 2010 Автор Отговорено Юли 12, 2010 Мда благодаря, засега върви добре. За прагчетата така е уви. Като погледна едно прагче в края е плутно до дървото а в средата е леко по -изпъкнало, но не знам дали и другите им китари от тоя вид а и въобще няма да са пак такива.
synchu Отговорено Юли 12, 2010 Отговорено Юли 12, 2010 Причините може да са много и една от тях е тръсрода (без Т, ако държим да го транслитерираме от английски). Прагчетата може да не са набити некадърно, просто може да не са добре подравнени. Може нъта да е кофти. Може магаренцето да е кофти. Може и Луната да е в кофти фаза. Ето дълга и обширна тема за лютиерите: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F2%E8%E5%F0%E8. Сори, не знам точни координати на лютиери в София, затова темата по-горе би трябвало да свърши по-добра работа.
james-assya Отговорено Юли 13, 2010 Автор Отговорено Юли 13, 2010 Почти приключих с настройката, след няколко курса от около четвърт обороти вчера и един днеска, китарата вече звучи значително по-добре, почти напълно се махнаха излишните звуци, и мисля утре вече ще е супер, струните са вече значителнмо по-високо не залепнати като преди . Благодаря за съветите и подкрепата
Belgarad Отговорено Юли 14, 2010 Отговорено Юли 14, 2010 Мадам не се вкарвай във филм с тез обороти за да не си направиш лък вместо гриф. А сега сериозно, ако отпуснеш повече грифа това ще премахне бръжденето, но ще повиши екшъна и натискъа(който ти прилагаш докато свириш) върху струните ще се повиши. И преди да направиш следващата врътка на тръсрода поглени грифа дали е прав. В нета информация как се проверява дали е прав грифа има колкото щеш, най-лесният начин е на око просто го погледни по дължина. Остави и таз работа с рекламацията лично аз никога не съм харесвал Фендер, но това не значи, че ниската им серия акустични китари е калпаво направена.
james-assya Отговорено Юли 14, 2010 Автор Отговорено Юли 14, 2010 Днес преди да ти прочета съобщението направих още 1/8 оборот, и изчезна бръжденето. Колкото до това че ще ми се повиши екшъна, да знам, няма проблеми, наистина е по-трудно да се свири, но сравнено с найлоновите струни на класическата ми китара е направо приказка. Ами не знам точно какво имаш предвид под това дали грифа е прав. Ако говориш за тестовете 15то прагче първо прагче и после да гледам дали има разстояние някъде на 7мо правих го и вече е ок. С просто око не може да се разбере дали им някакви извивки особено със струните върху него. Ако имаш предвид разположението му спрямо тялото на китарата не е перпендикулярен, а отива назад, което за съжакение представа нямам правилно ли е или не, тъй като не съм свирила преди с такава китара и не съм имала дпстъп за да обърна такова внимание. Старата не става и за сравнение, тя си е крива по пророда, а електрическата влиза право перпендикулярно в тялото.
moda75 Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 АКО НЕСИ НАПРАИЛ НИЩТО МИНИ ПЕТЪК ИЛИ ВТОРНИК ПРЕЗ КИНО ВЛАИКОВА С НЕЯ МОЖЕ ТИ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА СКАИПА МИЕ MODA75
inqubus Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 Около 11 правописни и пунктуационни грешки, какво да не обръщам внимание, набива се на очи. Да не си чужденец?
synchu Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Днес преди да ти прочета съобщението направих още 1/8 оборот, и изчезна бръжденето. ... Чудесно е, че проблема е решен и мисля, че няма необходимост от повече коментари тук. Успех в напредването.
Recommended Posts