Jump to content
Българският форум за музиканти

Молба за преслушване :)


Recommended Posts

Здрасти на всички ^_^

 

Казвам се Емо и съм на 24. Вдъхновен от Митко от по-долната тема, реших най-сетне да спра само да чета тук и да се включа. Та, бих искал да получа около 15-ина минутки от времето ви, за да ме чуете. Нямам реален опит, освен няколко караокета и тук-таме някой намерен онлайн съвет/видео урок. Даже не знам какъв тип глас съм точно. Последната година и половина обаче пеенето ми се превърна в нещо като обсебеност и няма съсед, който да ме спре да грача, вия и грухтя (макар че смених две жилища вече..). Някак странно ми е, че досега не съм се сетил да чуя коментари от непознати (приятелите все ме хвалят, но ме гложди подозрението, че макар да са прекрасни хора, повечето от тях са музикални инвалиди); чак вчера си седнах на седалищницата и се научих да се записвам. Резултатите са малко по-долу.

 

Инструменталите са записвани от тонколонките на лаптопа ми, а гласът ми - от микрофон на слушалки, и всичко е безкрайно аматьорско. Надявам се все пак песните да са слушаеми. По моя преценка вътре има бая отвратителни неща, особено във втория запис, тъй като не знам песента много добре, бърках се на няколко места, а последната минута е пълен кошмар. Но така или иначе, ето ги и тях:

 

http://dox.bg/files/dw?a=5f7e98f848

 

http://dox.bg/files/dw?a=6bb7765198

 

Извинявам се за големината на файловете, в програмата, с която се записвах (Audacity), има оцията за експорт на файла като мп3, но ми трябва някакъв адд-оннннн. Но завбъдеще ще гледам да не пускам 20-30-мегабайтови неща. Между другото, малко ми е неудобно да пускам цяла тема за себе си така, има ли си отделна тема за такива неща?

 

Предварително благодаря на евентуално послушалите, дано сте добре след това :) Ще съм много благодарен и на коментари, ако ви хрумне нещо :)

Редактирано от DreamBrother
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

звучиш добре само че трябва да се научиш да дишаш правилно във форума за вокали има такава тема. След това ще можеш да вкарваш и повече цвят в гласа си...

 

намери си банда или китарист/клавирист с който да се занимаваш наживо.

експериментирай със различни стилове, записвай се и и слушай. ^_^

 

относно софтуеър пиши ми на Скайпа за да ти пратя програми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с въздуха е интересно ^_^ Какво по-точно ти е направило впечатление? На мен ми е по-скоро трудно да се засека, понеже кажи-речи никъде не съм се задъхвал. Явно обаче се получава такъв ефект. И какво имаш предвид с "цвят"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

правилното дишане е средното диафрагмено дишане (някой екстремисти стигат и до задно)

 

Тази тема имах предвид

 

хората са го обяснили добре ^_^

 

цвят на гласа се прави след като вече имаш стабилна компресия => стабилен тон (обърни внимание как на по дългите тонове гласът ти трепери, това не е вибрато, а сърцето ти което като пулсира променя положението на гласните ти струни с 1/8 и по-малко от тона. При правилна компресия (когато диафрагмата ти подпре стабилно гръдния ти кош) ще имаш повече въздух и повече увереност в тона

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-просто обяснение

 

като пеем, дишаме с корема за да не мърдаме раменете. Понеже раменете са пряко свързани с мускулите на говорния апарат. Когато тези мускули се движат тоновете се "местят" (пробвай да пееш прав тон и да скачаш или да се удряш в гърдите)

 

а за цвят и динамика, тембър може би трябва не мен а

слушай негови неща ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, интересно. Благодаря много за съветите ^_^

 

А какъв е проблемът с това треперене? В смисъл, фалшив ли ме прави? Понеже съм го чувал у доста изпълнители, вкл. и двамата, изпълняващи горните песни - но може да е търсен ефект, докато при мен да е проблем от неправилна постановка и просто да не звучи, така както у тях. Колкото до дишането, знам за диафрагменото дишане, по едно време даже го бях овладял доста добре (по друг повод), но може да съм забравил как се прави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

това с трептенето донякъде е психологически а не технически проблем.

Дичо (първите неща на Д2) имаше такива записи където дразни това

 

ако се валнуваш, ако си притеснен не ти е конфортно този проблем се появява.

не те прави фалшив но е страничен ефект който повечето избягват.

 

когато аз работя с певци или правя записи на глас (пеене или реч ) предразполагам хората. правиме повече тейк-ове и я караме по спокайно за да не се получават подобни неща

 

при теб се забелязва на моменти. Обръщам му внимание защото ти се заинтересува не защото е проблем при теб ^_^

Редактирано от peterko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като се замисля, може да съм се повлиял от стила на двете парчета, особено на първото, понеже като си пея вкъщи обикновено не се притеснявам (дори от съседите :)) и мога да поддържам по-дълги тонове без това треперене. Тъй че да, пак си е психологическо явлението като че ли ^_^

 

А не знам да го считам ли за проблем (освен ако не мога да спра да го правя, де, тогава би било), понеже принципно ме кефи у певци като Дейвид Силвиън (първата песен е негова), Джеф Бъкли, Робърт Растениев и Майк Хътчинс. Може би опира до чувство за мярка, като всеки вокален ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един съвет от мен ако искаш да се занимаваш сериозно с пеене каквото и да е то НЕ ИМИТИРАЙ НИКОЙ. Търси собствения си глас ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Края на Stairway to heaven откровено не ми хареса... това викане, което изкара просто никак не ми допадна. :wub:

Другите части ми харесаха доста, при положение, че са изпълнени от човек незанимавал се сериозно с пеене и непрофесионалист.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Брат изтегли си Zen Of Screaming 1 и 2 :punk_guitar:

Колега съм ти относно грухтенето виенето и дрането като цяло, и мога да кажа, че много ми помогнаха :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш много приятен глас, много си музикален, пееш с чувство и смятам, че е въпрос на време да ставаш все по - добър. Каквито и грешки да правиш в момента е въпрос на време сам да започнеш да ги усещаш и да ги избягваш, както и да се контролираш все по - добре и да придобиваш увереност.

Но мога проста да ти кажа, че ми хареса много, въздейства ми и смятам, че не трябва да спираш да работиш над себе си.

Ще те посъветвам да събереш парички и да си вземеш някакво, макар и по - евтино микрофонче (а защо не и хубаво, втора ръка). За да чуваш гласа си по добре, да чуваш по - реално цвета на гласа си в различните регистри.

ПЕЕШ СТРАХОТНО за човек, който не се е занимавал до сега. Потърси уроци в нет - а - Brett Manning, Seth Riggs, Jaime Vendera, Zen of Screaming - благодарение на тях ще можеш да преминеш през стиловете и да прецениш кое е по - вкуса ти. Лично аз все още не съм минал през всички, но в различни моменти ми се упражнява и пее в различни стилове. Много обогатяващо и полезно!!! Или пък просто върви някой да те разпява.

 

Звучеше ми одухотворено, просто не спирай да пееш!

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Благодаря за отзивите! :thumbs_up:

 

Бях позанемарил посещаването на форума последните два-три месеца, но ще се поактивизирам, може дори да запиша още нещо :thumbs_up:

Мисля, че съм минал повечето от споменатите програми - съгласен съм, че самоусетът за това какво се случва, докато пееш, е нещо *много* полезно.

Краят на Stairway-a е смешноват, факт; може да се опитам да запиша песента отново, да видя ще ми се получи ли по-добре сега, след още няколко месеца упражнения (вероятно не :godbless:). Но най-вече - радвам се, че са се намерили хора, които да искат да ме чуят, независимо дали са ме харесали, или не. Благодаря отново и дано поискат отново (надявам се, скоро) :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.