L.K. Отговорено Юли 11, 2010 Отговорено Юли 11, 2010 За себе си съм ррешил следното. Когато заподозра адаптерите си, че не ме кефят, ще им сложа по един сорсов повторител с полеви транзистор и тонът им ще се промени неузнаваемо към по-добро, демек ще заработят като активни. Чак след това ще мисля за С.Дънкан, Димарцио и другите 200 левови решения. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юли 11, 2010 Отговорено Юли 11, 2010 Тук има 27 поста, от които човек може да извлече доста полезна информация. Цитирай
Necrophagist Отговорено Юли 11, 2010 Отговорено Юли 11, 2010 За себе си съм ррешил следното. Когато заподозра адаптерите си, че не ме кефят, ще им сложа по един сорсов повторител с полеви транзистор и тонът им ще се промени неузнаваемо към по-добро, демек ще заработят като активни. Чак след това ще мисля за С.Дънкан, Димарцио и другите 200 левови решения. Чакай малко сега,намираш се в раздела китара,тук хората не са запознати с тези неща,да не си говорим за сорс,дрейн и полеваци.... Тук се говори конкретно за адаптерите и какво е най-доброто решение за даден човек.Който иска и има парички ще свири с пластмасов паралелепипет,на който пише EMG...нали за това питат хората,един вид не се прецакат Цитирай
L.K. Отговорено Юли 11, 2010 Отговорено Юли 11, 2010 Те повечето хора и с адаптерите не са запознати, ама си говорят за ъпгрейди. Нищо не му пречи на китариста да иде при някой специалист и да му каже "Виж тука един какво решение предлага. Можеш ли да го направиш и колко ще струва?" Ще струва колкото половин S.D. и всички ще са доволни, вкл. търговците на батерийки. Цитирай
H.R. Отговорено Юли 11, 2010 Автор Отговорено Юли 11, 2010 Да предположим, че научиш всичко за ативните/пасивните и постигнеш звука на Слаш, Пейдж и още двама-трима. Това ще промени ли твоето свирене? Всичко ли си казал с пръстите си, та да трябва да го доизказваш с адаптера? Бъди сигурен, че в ръцете и главата ти има много повече музика, отколкото в адаптера, ефекта и ампа. - много точно изказване Да ви кажа с ръка на сърцето - най-много имам нужда от нови пръсти и талант и неограничено свободно време (фантазия не ми липсва). Просто исках да разбера ще се подобри ли звука на тази аматьорска китара ако сложа по-хубав адаптор Аз съм убеден,че ако си сложиш някой по свестен адаптер,бих казал,че почти няма да има значение какъв ще е той,тона на китара ще живне.Просто си купи адаптер с по-голямо изходно ниво,не е задължително да е прекалено скъп и да е нов - ей това исках да чуя от някой - Благодаря и за информацията ,че не е добре да се смесват активен и пасивен адаптор. Дори и почти нищо да не разбирам от електроника - щом са с различни съпротивления (вътрешни) ....вероятно и при свирене , когато се превключва от единия адаптор към другия ще се установи неприятна разлика в нивото ..ъъъъъ в силата на звука. Засега се насочвам просто към един пасивен humbucker. Благодаря за всички съвети отново ! Цитирай
L.K. Отговорено Юли 11, 2010 Отговорено Юли 11, 2010 Относно новите пръсти - много помага да посвириш интензивно на кухарка за месец и после да се върнеш към електрическата. Цитирай
Recommended Posts