N1cksoN Публикувано Юли 8, 2010 Публикувано Юли 8, 2010 Опитах се най-общо да синтезирам и да опростя инфорамацията за този инструмент. Музикантите с повече опит са наясно. Пиша тази тема по-скоро за по-младите от мен и за тези, които не са имали възможност на живо да пробват този клавир. Семпли: Grandpiano? Bigstrings? Pizzicato? ElectricPiano? Всичко събрано заедно през софтуер band? на живо: Play that funky music - original? Play that funky music + brass? Play that - Live? Talisman - D.O.A.P.S. - original? Talisman - D.O.A.P.S. + synth? предимства - най-добата инвестиция (цена-качество).Това е при пложение,че е основна или единствена свирка. За допълнителен клавир мисля че не е добър вариант. - най-реално звучащи бленди за клавир от този клас(сравнение с Korg Triton) mega voice technology - много добри бленди за акустично пиано, хамънд органи и щрайхове. Красиви падове и електрически пиана(подходящи за R&B или електронна музика) - подходящ за сцена - свирене на живо и студийна работа. недостатъци - мека клавиатура - 64 тона полифония (при наслагване на три ефекта започва да се усеща загубата на тона (особено при свирене на бързи неща) при четири ефекта - почти винаги се губи) - Морално остаряли ефекти.Блендите са създадени преди повече от 10-на години. - Ако се прави музика само на него е по-добър за електроника, трип хоп, отколкото за акустична музика или поп фолк. - Неудобен за управление. - неподходящ за one-man show Характеристики Цитирай
musicman Отговорено Юли 9, 2010 Отговорено Юли 9, 2010 Поздравления! Ей така се пише тема в този раздел! Цитирай
N1cksoN Отговорено Юли 10, 2010 Автор Отговорено Юли 10, 2010 Дано е и от полза! Ето още малко инфо за клавира: Преди няколко месеца ме се развали клавиатурата. Нещо нормално за всички синтезатори от този тип - няколко клавиша изгубиха динамиката си. Проблемът беше в гумичките.Само че при този модел гумата е една - цяла и дълга, а не на октави. Има графитено покритие, както при дистанционните. Оказа се, че клавишите(чукчетата им са доста остри отдолу) са пробили гумата. Така че дупчиците не се виждат, освен ако не я разпънеш. И когато натискаш клавиша, чукчетата минават през гумата и тя не прави контакт с платката. С един приятел решихме проблема много лесно - отрязахме малко от гумата и я изместихме леко настрани. Така процепите в гумата вече не попадат точно под чукчетата. Само дето динамиката се промени - се едно свиря на нов инструмент. Така че всеки, който го отваря трябва да има това в предвид - няма начин клавира да звучи както като е бил заводски затворен, след като се отвори веднъж. Цитирай
muzikataevsichko Отговорено Април 1, 2013 Отговорено Април 1, 2013 Лично на мен ми е от полза, благодаря за което дано и на други да помогне темата. Успех Цитирай
Recommended Posts