Джордж Freefly Публикувано Юли 6, 2010 Share Публикувано Юли 6, 2010 (Редактирано) Така , значи ще бъда много благодарен ако някой може да ми препоръча усилвател.Трябва ми някакъв звяр около 50-100w и цена до 400лв.Предпочитам моделите , които ще ми препоръчвате да са без други ефекти освен драйв , защото мисля да си слагам ефектите отделно под формата на педалчета , процесорчета и такива глупости.Пиша темата тук , а не в "Купувам" , защото ми трябва само препоръка , искам да си говзема новичък Редактирано Юли 6, 2010 от Джордж Freefly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 http://www.fender.com/products/search.php?partno=2316000010 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 (Редактирано) Съжалявам, че ще се намеся, без да ти дам никаква конкретна идея, но не ми изглежда добра посоката, в която си тръгнал. На първо място, далеч не е сигурно дали ти трябват 50-100 W - особено 100 е доста даже и за транзисторен и може да се окаже, че повече пречи, отколкото помага в някои ситуации. На второ, не че знам всичко що се продава в наши дни, но за 400 лв. читав нов мисля, че трудно ще намериш - не се хвърляй на боклуци, само щото са нови (това по-добри не ги прави), гледай и на старо. BTW, все пак нещо конкретно ... най-хубавото евтино нещо, което съм чувал напоследък, е "малкото" 22 W лампово комбо на Bugera - то е vintage style, така че за резачки ще ти трябва отделен дистър, и няма ефект лууп, но е добра основа. Също и Blackheart доста ги хвалеха по едно време ... Редактирано Юли 6, 2010 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 Няма да ти дам конкретен отговор, но ще ти подскажа някои неща, които можеш да съобразиш: - Китара или бас? - Имаш ли опит с някакви китарни усилватели. - За какво помещение ще го ползваш - стая в апартамент, репетиционна, клуб, голяма сцена. - Ще го разнасяш ли? Много ли? - Кубе или глава+кабинет? - Слаб/силен вход. - Лампа или транзистор? - сенд/ритърн? - футсуич? ... колегите ще добавят още. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asen93 Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 (Редактирано) Ми ако бях на твое място щях да се ориентирам към Marshall,Fender,Laney има и други но тея са доказаните за мен.Така да не се откланям от темата ако го ползваш за апартамент това ще е много силно,аз имам в апартамента Fender Frontman 10G и ми е доста силничък а и както колегите споменават не си мисли че силното е по яко напротив по добре е да е слабо но да се разбира какво свириш. Редактирано Юли 6, 2010 от asen93 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джордж Freefly Отговорено Юли 6, 2010 Автор Share Отговорено Юли 6, 2010 Добре с помощта на отговора на L.K. ще уточня.Трябва ми КУБЕ за електрическа китара (не бас) , ще го използвам в репетиционна и евентуално в клуб , едва ли ще го разнасям много , не ми пука дали ще е лампа и транзистор , и като цяло нямам много опит с кубетата иначе нямаше и да питам може би..... Благодаря за отговорите до тук! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 "Твоята" мощност ще е 25-100 вата. Добре е да има футсуич. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джордж Freefly Отговорено Юли 6, 2010 Автор Share Отговорено Юли 6, 2010 (Редактирано) "Твоята" мощност ще е 25-100 вата. Добре е да има футсуич. Тук ще се изложа , ама за какво всъщност е футсуича !? Всмисъл знам какво представлява но не съм сигурен дали знам какво е приложението му.А и освен това може би трябваше да уточна също ,че свиря тежка музика (хард рок и нагоре).... Редактирано Юли 6, 2010 от Джордж Freefly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavkundrii Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 (Редактирано) Служи за лесна смяна на каналите–свириш в клуб и трябва да преминеш от клийн на драйв–настъпваш го с крак и готово.Много е полезно ако усилвателя има вграден процесор. Редактирано Юли 6, 2010 от pavkundrii Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavkundrii Отговорено Юли 6, 2010 Share Отговорено Юли 6, 2010 Щом не търсиш комбо с ефекти и ще ползваш кутийки,едва ли ще ти е необходим фуутсуич Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джордж Freefly Отговорено Юли 6, 2010 Автор Share Отговорено Юли 6, 2010 Много благодаря за ВСИЧКИ отговори до сега , но възможно ли е да бъдете по-конкретни??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юли 7, 2010 Share Отговорено Юли 7, 2010 След бърз поглед в търсачката на Томан - за 400лв можеш да си купиш комбо около 30w. Има и Fender Frontman 65W, ама ще си го удряш в главата после. На неконкретно зададен въпрос - неконкретни отговори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IsoMorPhiC Отговорено Юли 7, 2010 Share Отговорено Юли 7, 2010 @Джордж Freefly Щом не ти пука дали е лампа или транзистор и свириш в стил >= хард-рок(по твърдост ), защо не пробваш нещо от transtube серията на Peavey - например Peavey Bandit 112? Ето тук има видео, какво може при хай-гейн - цък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джордж Freefly Отговорено Юли 7, 2010 Автор Share Отговорено Юли 7, 2010 @Джордж Freefly Щом не ти пука дали е лампа или транзистор и свириш в стил >= хард-рок(по твърдост ), защо не пробваш нещо от transtube серията на Peavey - например Peavey Bandit 112? Ето тук има видео, какво може при хай-гейн - цък. Супер , МНОГО благодаря пич!Отговора много ми хареса и ми даде много добра насока.Иначе продължавам да приемам отговори , така че давайте ги тука ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Джордж Freefly Отговорено Юли 9, 2010 Автор Share Отговорено Юли 9, 2010 Хммм , нещо се отказаха да пишат..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts