katev Публикувано Юли 5, 2010 Публикувано Юли 5, 2010 Дайте някакви упражнения за малкия пръст- мн ми е трудно да свиря песента с нормално темпо особено когато трябва да изсвиря някакъв тон със средния или безименния преди малкия Цитирай
daniel.hristov Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Никъде из уроците за техника които са ми падали не е подминаван тоя малък пръст. Вземи си някоя произволна школа на тая тема и просто карай наред. Наздраве, дидо Цитирай
katev Отговорено Юли 5, 2010 Автор Отговорено Юли 5, 2010 аха мисля ,че на Baby thomas в сайта имаше някви школи ,сега ще ги погледна. Цитирай
Valserp Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Къде го държиш този малък пръст, докато свириш с другите? Обърни внимание на това - да не е разперен далеч от грифа или подгънат... Цитирай
katev Отговорено Юли 5, 2010 Автор Отговорено Юли 5, 2010 еми сгънат под грифа ама мисля тва нема отучване :Д Цитирай
L.K. Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Малкият пръст (кутрето) най-много страда от неправилна постановка. Обърни внимание първо на китката, а кутрето само ще си дойде на мястото. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 еми сгънат под грифа ама мисля тва нема отучване :Д Аааааа има!!! Марш веднага при някой педагог (или стабилен китарист) да ти каже къде си объркал постановката и отучвай смело! Цитирай
Valserp Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 (Редактирано) еми сгънат под грифа ама мисля тва нема отучване :Д Има, има. Давай отначало . Обещай си поне по 20 минути упражнения на ден и гледай тоя пръст да не е там вече. Идеално - несвирещите пръсти трябва да са на около 1.5см над струните. Това вече е по-трудно за научаване, но в никакъв случай зад грифа! Свири малко хроматизми - почваш от 6-та струна e|----------------------------------------------1-2-3-4-5-4-3-2-----------------------------------------------| B|-------------------------------------1-2-3-4--------------------5-4-3-2-------------------------------------| G|----------------------------1-2-3-4--------------------------------------5-4-3-2----------------------------| D|-------------------1-2-3-4--------------------------------------------------------5-4-3-2-------------------| A|----------1-2-3-4--------------------------------------------------------------------------5-4-3-2----------| E|-1-2-3-4--------------------------------------------------------------------------------------------5-4-3-2-| Всеки пръст да свири по едно прагче. Продължаваш по същата схема нагоре до 12-то. Упражнявай се с метроном(www.metronomeonline.com)! Освен това започни да свириш петици(power chords) с показалец и кутре, вместо с показалец и безименен. Ползвай кутрето при всяка възможност. Редактирано Юли 5, 2010 от Valserp Цитирай
7thString Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 Това горното е отговора ти. И едно на чичо ти Джон (Петручи) : -------4-5----------6-7-- -----3----4-------5------ ---2-------3----4-------- -1----------2-3----------.... И така нататък, и на обратно, и където свариш Може да почнеш и от горната струна надолу. Бай дъ уей в един от видео уроците имаше страхотен съвет- като правите упражнения, бръмчете това, което ви се струва най-трудно а не да тъпчете там, където ви е лесно. Цитирай
Tozi Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 еми сгънат под грифа ама мисля тва нема отучване :Д Има, има - с бой всичко се оправя! Руска система. Макаренко! Ако не стане, пробвай някои от посочените упражнения. Цитирай
ultramega Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 ^Има ли видео уроци на Макаренко в тубата? ... че на мен упражненият са ми скучни. Цитирай
muzicantini Отговорено Юли 5, 2010 Отговорено Юли 5, 2010 О.о Направо ми е непонятно как свириш без да си ползваш кутрето :X Цитирай
7thString Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 ^Има ли видео уроци на Макаренко в тубата?... че на мен упражненият са ми скучни. Пич, и на мен свалките и клишетата са ми скучни ама не стаа да срещнеш някоя на улицата и да й кажеш - уфцъ, искам да та ибъ! Нали? Свиренето на китара иска да научиш мускулите да се подчиняват много акуратно на това, което ти е в главата и това става само с упражнения. Никой не е казал, че трябва да жулиш само фитнес, но определено трябва да има такъв елемент. Естествено, всеки има правото да прави това, което иска Цитирай
katev Отговорено Юли 6, 2010 Автор Отговорено Юли 6, 2010 (Редактирано) Почнах да си правя упражнения и петиций,но започна да ме боли кутрето.Това обре ли е Редактирано Юли 6, 2010 от katev Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юли 6, 2010 Отговорено Юли 6, 2010 По принцип като се натоварва повече от обикновено (т.е. отколкото е свикнало досега), нормално е да боли. Не знам дали свириш барета, но е нормално когато се учиш, да те боли показалеца от баретата (по-скоро омаляване, не точно болка). Предполагам, че става въпрос за същото Цитирай
Recommended Posts