vagabontin1 Публикувано Юни 30, 2010 Публикувано Юни 30, 2010 Привет на всички колеги!!! Накратко имам Stratocaster който е с Vintage style tremolo което искам да заменя с новото(не чак толкова ново)American Стандарт Трем..Проблема е че старото е с 6 видий а новото знаете с два държача.Така,въпросът ми е дали въобще може да се смени и мога ли да го монтирам сам без да попилея инструмента. Също по запознатите да кажат с какъв номер бургия става!!! Далече съм от вкъщи и се налага да го направя сам(а и да се позанимавам ),ще съм благодарен на всяка помощ от вас колеги!!!!!Иначе майстора е идеалния вариант.Но!! Поздрави Дидо!!! Цитирай
Svanio Отговорено Юни 30, 2010 Отговорено Юни 30, 2010 Здрасти колега! Така може да се направи прехода от 6 към 2 дупки. Много хора го правят. Аз лично не бих седнал сам да го правя защото съм мега бездарен и несръчен. По принцип темата ти е за "Изработка и ремонт" където ще ти помогнат повече хората.Нема се плашиш възможно е , не е чак толкова тежка процедура, но трябва да се внимава, защото аз съм патил от тремоло към флойд, което е 90% същото като при теб и когато не се направи както трябва става мазало.Внимавай! Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 30, 2010 Отговорено Юни 30, 2010 Първо бургия е турска архаична дума. Казва се свредло. Добре е да се премери с шублер вътрешния диаметър на винта с който се монтира тремолото и съответно да се намери свредло със същия димаетър , също така да се премери на каква дълбочина ще влиза винта и да се ограничи свредлото да е на същата. Аз не виждам какъв бенефит ще извлечеш като подмениш тремолото но ти си знаеш най добре.... Цитирай
Svanio Отговорено Юни 30, 2010 Отговорено Юни 30, 2010 Влезнах да се изкъпя и ми дойде подобна мисъл като на Дими. Искам да ти кажа, че според е по-добре да си взеше качествено тремоло с 6 дупки, а не да се занимаваш с "копане" . И в този ред на мисли да си те питам - зашо искаш такова тремоло??? Аз бих си взел едно качествено с 6 дупки, както и правя. Добри тремоло системи се предлагат от Schaller, Wilkinson и др. Цитирай
sevenstring Отговорено Юни 30, 2010 Отговорено Юни 30, 2010 Не дълбай сам, човек, намери си други занимания за свободното време! Що се отнася до 2- vs. 6-point тремоло, за разлика от преждеизказалите се аз подкрепям идеята, защото сам съм минал през този преход и мисля, че предимствата са очевидни, но пази Боже да навлизам в спор по тази тема ... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 30, 2010 Отговорено Юни 30, 2010 Бих те посъветвал следното: Ако китарата ти е Фендер Стратокастър и си решил сериозно да сменяш тремолото с двуточково, то направи го с тремоло от Американ Делукс сериите. Много по - качествено е, но за сметка на това е скъпо. Цитирай
vagabontin1 Отговорено Юни 30, 2010 Автор Отговорено Юни 30, 2010 Първо бургия е турска архаична дума. Казва се свредло. Добре е да се премери с шублер вътрешния диаметър на винта с който се монтира тремолото и съответно да се намери свредло със същия димаетър , също така да се премери на каква дълбочина ще влиза винта и да се ограничи свредлото да е на същата. Аз не виждам какъв бенефит ще извлечеш като подмениш тремолото но ти си знаеш най добре.... И на мен ми се стори доста глупава,но се оказа че в тази област със сведлата съм неграмотен!! sorry!!! Винаги съм ползвал Американ стандарт тремоло,винтъча ми е малко ограничен тоест първото клони малко към флойд!!! Благодарско за съветите!! Цитирай
vagabontin1 Отговорено Юни 30, 2010 Автор Отговорено Юни 30, 2010 Мерси на всички колеги за съветите,ще ми помогнат!Така,първият ми страт беше Американ стандарт с двуточково тремоло което е доста по подвижно от това което имам сега,,а и се оказа че съм привикнал доста към него!!!Китарата е стар Чарвел от тия дето Гери Мур свиреше на тях едно време ,но незнайно защо не е с флойд а с тремоло!! Цитирай
vagabontin1 Отговорено Юни 30, 2010 Автор Отговорено Юни 30, 2010 Колеги изчезвам че халтурата ме зове и трябва да се вадят пари!!Довечера отново ще съм в нета и ще дискутираме!! Благодаря на всички за помоща!!! Цитирай
Recommended Posts