cecob Публикувано Юни 30, 2010 Публикувано Юни 30, 2010 Относно стария лаф за магията на пресижъна и гладките струни: Ето и малко сравнение на няколко вида гладки: лично мен най-много ме зарадваха Д'Адарио, но въпрос на вкус. И евентуална ориентировка при джаз бас и мюзикмен: Цитирай
blr Отговорено Юни 30, 2010 Отговорено Юни 30, 2010 Precision с гладки струни е размазващо удоволствие, като звук. Наскоро се сдобих с комбинацията и не мога да и се нарадвам. Колебая се дали да не бодна едни и на джаза, но за сега ще го оставя да звъни. Цитирай
blr Отговорено Октомври 7, 2011 Отговорено Октомври 7, 2011 Не знам дали точно тук му е мястото, но това беше първата тема за гладки струни, която намерих в раздела. Няма търговски интерес, така че ще помоля да остане тук. Та става въпрос за следното; преди 2-3 седмици свалих един комплект гладки струни D'Addario Chromes 45-100 от единия от басовете си защото трябваше да запиша нещо с roundwound струни, след което реших да не ги качвам повече на този бас. С други думи, имам комплект използвани, гладки струни, които няма да ползвам. Бих ги дал на някой, който иска да свири с тях срещу почерпка от една бира в Crosspoint (живея наблизо). Свирил съм с тях няколко месеца, като за гладки струни има още много хляб в тях, би трябвало да са точно разработени. Ако някой има интерес да пусне едно ЛС и ще видим кога да направим срещата. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Октомври 8, 2011 Отговорено Октомври 8, 2011 Сега я виждам тази тема. ^^На мен Ла Бела най-ми допаднаха . Цитирай
blr Отговорено Октомври 8, 2011 Отговорено Октомври 8, 2011 Labella са много яки струни. Аз съм ползвал преди години, но в България не ги внася никой. Имаше едни с балансиран опън. С Precision се получава страхотен, vintage тон. Понастоящем ползвам D'addario Chromes и Rotosound 77 Jazz Bass. Цитирай
Recommended Posts