Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте съвет


Trivium

Recommended Posts

Дайте някъф съвет относно какъв педал (китарен ефект) да си взема за some kind of trash чудех се гледах Boss md-2 Ml-2 i Mt

това ще ми е 1вия педал искам да ви питам има ли някфо значение китарата на която свириш и амп-а а свиря на Bc rich warlock от ниския клас с амп Behringer Blue Devil та дайте някакви предложение за ефекти за здрав overdrive за трашец-Slayer,Megadeth,Kreator,Destruction,Assasin,Metalica,Sodom и др

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потенциометъра gain на кубето на макс??? иначе сите педалчета които си изброил ще ти свършат работа.... в смисъл вадят много драив и ако ти се дават пари взимай ... но разликата няма да е потресаваща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ха сега да видиш майтап как ще те нахранят :hysterical: :hysterical: :hysterical: - земи тия 472342344 и ще зазвучиш като МЕгадет, или ония 42342734234 за да зазвучиш като Металика. Ама то и от пръстите било - мани мани! :(:cheers2:

 

По въпроса: Имам MD-2 и не съм много очарован. Прави тресня, ама маже...шумна работа. Метъл зоната си е класика, но аз лично не успях да я харесам. Има възможности за корекции и това я прави доста привлекателна, но на мен не ми допадна. Просто не беше толкова rough...Имах чувството, че каквото и да правя все си е ламаринен звука. Нямам изобщо претенции да съм големия спец и мнението ми да е меродавно, но по-добре човек да каже нещо от собствен опит, отколкото да бръщолеви каквото е чул, прочел и сънувал.

 

Естествено и аз няма да пропусна шанса да кажа - най-добре да ги пробваш и 2 - та, защото разни хора, разни вкусове и критерии :)

 

Успех с намирането на търсения звук!

 

П.П. чакс ега видях, че иде реч за Метъл кора - с него нямам опит :( ...сорка за заблудата

Редактирано от duzko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да понасям траш :cheers2: и не съм се занимавал да търся с какви ефекти свирят, провери си тия групи чието звучене ще гониш дали го вадят с педал или от усилвателя :(

Boss MetalZone е супер добър дист, който не маже а "помпа" доста бих ти го препоръчал ако ти трябва тежък дист, достъпен и доста функционален. Но ти се ходи да си пробваш най-добре. Или поне чуй/виж демота в ютюб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно предложение-MXR fullbore metal– нов е същите пари като метал зоун–а,а има една–две екстри в повече–мн. здрава резачка,на старо обаче няма до го намериш лесно.Нов е 190лв.,но си струва всяка стотинка(според мен поне).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти мнение от челен опит - каквото и да харесаш, тествай преди да купиш. На хубаво кубе тествай. BOSS MD например няма грам общо със записите по тубата, BOSS HM също. Сигурен съм - и всички останалали яки кривочи. Просто не можеш да му чуеш гласа ако не е вързан към читав говорител, и не минава през читав усилвател. (Ако има и читава китара... :music336: )

 

Моята лична раш-пила е BOSS OS-2, който ми дава доста възможности за модулация и повече от приличен гейн като се набримчи. В същото време "за тренировки" или като ми е на хея мога да си пусна и лек драйв (ама все не е най-лек). Общо взето е единствения "комбиниран" педал, който ми допадна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.