To Mega Therion Публикувано Юни 26, 2010 Публикувано Юни 26, 2010 Здравейте! От 3 месеца ходя на уроци по акустична китара. Досега свирех с една древна Кремона Джипсон от чичо ми, но тя е много стара (сигурно има 30 години) и не звучи добре. Сега имам възможност да си купя нова акустична китара (с метални струни). Бих искал да ме посъветвате от кой магазин да я взема, за какво трябва да внимавам при покупката и точно каква (като марка и модел) да взема. Намирам се в София. Бюджетът ми е до 200 лева. Засега свиря само за удоволствие, но все пак искам нещо качествено, което да звучи добре. Друг въпрос, който имам, е, дали калъфът за китара е включен в цената при покупката. Благодаря предварително за отговорите! Цитирай
arebegai Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 Помоли учителят ти,ако има възможност,да дойде с теб и заедно да изберете китара.Той,предполагам,може да прецени коя е подходяща и коя не.А дали в цената влиза евентуално калъф,ще разбереш в магазина. Цитирай
To Mega Therion Отговорено Юни 26, 2010 Автор Отговорено Юни 26, 2010 Там е работата, че последният ми урок до есента е този вторник, а мога най-рано края на следващата седмица да отида за китара. Учителката ми няма да е на разположение през ваканцията. Цитирай
arebegai Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 В такъв случай аз не се наемам да давам акъл какво да си купиш,защото ще е на сляпо. Пък и не съм пил алкохол от два дни,разумът започва да надделява. Цитирай
7thString Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 Ами попитай нея да те свърже с някой, който може да дойде с теб. Инак в магазина, типично по български, очаквай съвети в стил "да пробутаме стоката". Колкото до другия ти въпрос, определено инвестирай максималната част от бюджета си в китара, а не в китара и калъф За калъфа има време. Най-малкото в началото ще свириш само вкъщи и с достатъчно пазене няма страшно. Цитирай
Лими Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 Нека учителят ти да дойде с теб преди да замине, въпреки че нямаш пари. Да ти избере китара и да ги помолиш да ти я запазят няколко дена докато им занесеш парите. В краен случай им остави 20-30лв капаро, сума която предполагам би могъл да намериш предварително. Цитирай
Китаристка Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 Вземи си като мене едно Factor- че LA39N http://i.data.bg/07/11/10/657341.jpg , много приличен звук вади за тея пари. Това е лично мнение Цитирай
RockoBG Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 ^ абсурд... твое ли4но и вярно о4евидно са две много разли4ни неща. имам въпросното нищо (заради 5-годишния ми син) но това не е инструмент. в пъти по-зле е от древните Кремони с дебелите сапове. Цитирай
Китаристка Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 Затова се казва "лично мнение" за да не се заяждат другите,но ти явно не си разбрал. Цитирай
Lekov Отговорено Юни 26, 2010 Отговорено Юни 26, 2010 Има Орфей Джипсон, а кремона нямат такъв модел Прочети из форума има достатъчно такива теми, ако за 2-3 дена прочетеш това което е изписано, сам ще разбереш какво трябва да направиш. Ако те мързи мрънкаш на учителя да ти помогне. Цитирай
To Mega Therion Отговорено Юни 26, 2010 Автор Отговорено Юни 26, 2010 (Редактирано) ^ Да, не е Кремона, Орфей е, моя грешка. Благодаря за отговорите все пак. Ще потърся по-внимателно. Редактирано Юни 26, 2010 от To Mega Therion Цитирай
To Mega Therion Отговорено Юни 29, 2010 Автор Отговорено Юни 29, 2010 Здравейте отново! Вчера минах по музикалните магазини и си харесах една китара Fender (CD-60 мисля, че беше), черна. Струваше 140 лева. Можете ли да ми дадете мнение за такава китара? Цитирай
Лими Отговорено Юни 29, 2010 Отговорено Юни 29, 2010 Бре, кога е паднала на 140лв? Аз имам същата, но я купих преди 2год за 260лв ! Тя е с по-къса мензура и дебел гриф. Струните трябва да са не по-тънки от 12-ки, за да не фалшивее. Звука е добър. Препоръчвам ти я! Цитирай
checho Отговорено Юни 29, 2010 Отговорено Юни 29, 2010 Тя е с по-къса мензура и дебел гриф. Струните трябва да са не по-тънки от 12-ки, за да не фалшивее. ако това е вярно, препоръчвам на автора да провери в магазина с какви струни е китарата и ако е с 12ки, да посвири малко повече на нея, за да се убеди, че няма да му създават много проблеми заради размера успех Цитирай
Flame Отговорено Юли 1, 2010 Отговорено Юли 1, 2010 Здравейте отново! Вчера минах по музикалните магазини и си харесах една китара Fender (CD-60 мисля, че беше), черна. Струваше 140 лева. Можете ли да ми дадете мнение за такава китара? Аз самият имам Fender CD-60 CE, т.е. електроакустичния модел. Китарата е страхотна. Направо не мога да повярвам, че си я намерил толкова евтино. Както и да е, заради особеностите, които споменаха по-горе, ще е добре да я пробваш дали ти е удобна. Цитирай
Recommended Posts