iren Публикувано Юни 24, 2010 Share Публикувано Юни 24, 2010 Здрасти, Тази тема сигурно вече сте я обсъждали но не успях да намеря инфо - искам да си купя дигитално пиано, с всичките клавиши, с динамична (hammer) клавиатура. Доста хора ми казаха че Yamaha са най-добри; аз ходих в магазин Акустико в София и там имаха само 2 модела Ringway (TG 8838 и TG 8826). Накой може ли да ме посъветва дали тези Ringway са добри и от къде евентуално мога да намеря повече разнообразие? Начинаеща съм и за удоволствие свиря, така че по принцип екстри и разни професионални настройки едва ли ще ми трябват, но пък ми се иска да е с добър звук и да се усеща като истинско акустично пиано... Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 Забрави за Ringway. Ако искаш хубаво дигитално пиано, марките са 3: Yamaha, Roland, Kawai. Евентуално и Casio. Всичко останало е компромис с нещо. Аз лично съм имал от всяка от тези 4 марки и съм ги харесвал. Последно съм с Kawai и съм изключително доволен, в момента в България се внасят от Камертон до Музикалната Академия (старата сграда) и заради това, че тепърва се внасят, цените им са доста ниски, а качеството е доста добро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iren Отговорено Юни 25, 2010 Автор Share Отговорено Юни 25, 2010 Мерси, ще отида да проверя, онлайн изглежда че имат доста избор! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vanka Отговорено Август 12, 2010 Share Отговорено Август 12, 2010 Здрасти Така е, всички казват, че Ямаха са най-добрите пиана. Преди 2 месеца си купих Yamaha Arius YPD 140 и трябва да ти кажа, че съм много доволен. Единственият недостатък е, че колоните не са чак толкова мощни (не че са слаби, но не взривяват апартамента . И има само 6 бленди, 2 от които са пиана (органът е много зле), но лично аз го взех заради звука на пианата и тежката клавиатура. А на мен ми трябва да свиря вкъщи за удоволствие. Предполагам, че и при теб това е причината. Мога да ти кажа, че с Ямаха наистина няма да сбъркаш. Когато ходих да го купувам, пробвах и други модели и всичките бяха ОК(магазинът е в "Дружба", има и един на 5-те кьошета, и двата са на Динакорд, ако не се лъжа). Моделът, който аз взех, беше около 1500 лв. Ако имаш възможност, вземи си клавинолата. Тя е около 2200, но е голямо удоволствие да свириш на нея. http://forum.muzikant.org/style_images/111...icons/icon1.gif Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts