Jump to content
Българският форум за музиканти

Дигитално пиано?


iren

Recommended Posts

Здрасти,

 

Тази тема сигурно вече сте я обсъждали но не успях да намеря инфо - искам да си купя дигитално пиано, с всичките клавиши, с динамична (hammer) клавиатура. Доста хора ми казаха че Yamaha са най-добри; аз ходих в магазин Акустико в София и там имаха само 2 модела Ringway (TG 8838 и TG 8826). Накой може ли да ме посъветва дали тези Ringway са добри и от къде евентуално мога да намеря повече разнообразие? Начинаеща съм и за удоволствие свиря, така че по принцип екстри и разни професионални настройки едва ли ще ми трябват, но пък ми се иска да е с добър звук и да се усеща като истинско акустично пиано...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забрави за Ringway. Ако искаш хубаво дигитално пиано, марките са 3: Yamaha, Roland, Kawai. Евентуално и Casio. Всичко останало е компромис с нещо. Аз лично съм имал от всяка от тези 4 марки и съм ги харесвал. Последно съм с Kawai и съм изключително доволен, в момента в България се внасят от Камертон до Музикалната Академия (старата сграда) и заради това, че тепърва се внасят, цените им са доста ниски, а качеството е доста добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здрасти :drummer:

 

Така е, всички казват, че Ямаха са най-добрите пиана. Преди 2 месеца си купих Yamaha Arius YPD 140 и трябва да ти кажа, че съм много доволен. Единственият недостатък е, че колоните не са чак толкова мощни (не че са слаби, но не взривяват апартамента :girl_cray2:. И има само 6 бленди, 2 от които са пиана (органът е много зле), но лично аз го взех заради звука на пианата и тежката клавиатура. А на мен ми трябва да свиря вкъщи за удоволствие. Предполагам, че и при теб това е причината.

Мога да ти кажа, че с Ямаха наистина няма да сбъркаш. Когато ходих да го купувам, пробвах и други модели и всичките бяха ОК(магазинът е в "Дружба", има и един на 5-те кьошета, и двата са на Динакорд, ако не се лъжа). Моделът, който аз взех, беше около 1500 лв. Ако имаш възможност, вземи си клавинолата. Тя е около 2200, но е голямо удоволствие да свириш на нея.

 

http://forum.muzikant.org/style_images/111...icons/icon1.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.