Jump to content
Българският форум за музиканти

Бакарна жица


Recommended Posts

Прочитав на интернет дека сите ги фалат рачно мотаните магнети (адаптери), па си викам и јас да си направам еден пар такви за еден телекастер проект кој што е во тек. Барав кај винклерите во Скопје но никаде не најдов доволно тенка жица за калемот. Најтенкото кое што најдов беше 0. 1 ако не се лажам, додека за пикап за гитара треба да е минимум 0,08. Дали некаде во Българија се продава таква жица, по која цена и сл.?

 

Исто така, би можеле да дадете и свој коментар за рачно мотаните магнети, дали навистина се толку добри, и дали можеби некој од вас има такви итн.

 

Поздрав :)

Редактирано от Александар
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

У тоя пост има една книга дека пише и за адаптерите.Може па да ти е полезна. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=83246 .Има за магнити и други такива неща.А за такава жица ето ти един линк,който открих http://spak-bg.com/copper_cabels.html

 

Успехи !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарам. Ја разгледав книгата набрзина и изгледа многу полезна :) Исто така ти благодарам и за линкот кон „Спак“, уште ако можат да испорачаат и во Р. Македонија би било супер. :lol: Дали има некоја таква фирма и во Софија, бидејќи можно е да патувам до Софија некаде за еден месец?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да ти е добър адаптерът (магнетът) трябва правилно да подбереш параметрите на магнита, магнитопровода и бобината. Това е сложна наука и ако нямаш познания по електромагнетизъм и акустика ще получиш случайни резултати. Дали ще са по-добри е доста субективно.

Ето една статия на руски: http://www.rusblues.ru/?menu_num=1&sub...&q=/node/26

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Исто така, би можеле да дадете и свој коментар за рачно мотаните магнети, дали навистина се толку добри, и дали можеби некој од вас има такви итн.

 

Поздрав :greenangel:

Здравей адаш!

 

В България по комунистическо време се правеха адаптери за китара в гр.Враца... Човека който стоеше зад цялоно Know-How се казва Илич и сега е в USA. Там си е открил фирма и работи съвместно с Surh Guitars. Eто това му е сайта където е описано какви адаптори има като ръчно производство от неговата фирма:

http://www.ilitchelectronics.com/pickups.htm

 

Познавам трима китаристи които са си свали Seymor Dunkan-и, EMG-та от китарите и са сложили адаптери на Илич! Всички казват че ръчната изработка на адапторите на Илич на 100% превъзхождат адапторите които се произвеждат на конвейр от утвърдени фирми. Аз също съм с негов адаптор - IHB4msmHot Bridge и мога да кажа че няма такъв друг звук! Звука излизащ от този адаптор... е... (нямам думи да опиша) - плътност, обем, чистота, без шумове...

 

Ако искаш говори с човека, може да ти даде ценни съвети ако искаш да си преработиш някой адаптор! Смятам че е по-лесно да преработиш адаптор отколкото да правиш нов от 0-лата!

 

:greenangel:

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраво, Александар.

 

(до толкова разбирам македонски, като изключим цветущите псувни:thumbs_up: )

 

Тънка жица има във филкаб www.filkab.com

 

Трябва ти AWG42 стандартно. Това отговаря на размер 0,06334 mm

Тоест търси 0,060 или 0,065мм

 

Хвърли едно око тук:

http://www.geocities.jp/dgb_studio/single_e.htm

http://www.geocities.jp/dgb_studio/single2e.htm

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Никифена, то и аз научих български четейки тук. Сега, може би не чак толко добре като вас, ама все пак. А що се отнася до псувните, ми те са си част од македонския фолклор :thumbs_up: Благодаря ви на всичките тук за полезните информации, наистина много ми помогнахте :thumbs_up:

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: Много обичам македонските филми. Особено тези с цветущите псувни. Освен това съм бил 2 пъти в Македония. Определено имате най-богат речник от към псувни :thumbs_up:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.