KingdomX Публикувано Февруари 15, 2006 Публикувано Февруари 15, 2006 та имам малко запитване към по компетентните от мен...защо humbucker-ите шумят много по малко от single адаптерите.Каква е връзката между съпротивлението и волтажа им. препоръчаите някои добър единичен адаптер(като марка и модел) Цитирай
metalhammer Отговорено Февруари 15, 2006 Отговорено Февруари 15, 2006 та имам малко запитване към по компетентните от мен...защо humbucker-ите шумят много по малко от single адаптерите.Каква е връзката между съпротивлението и волтажа им. препоръчаите някои добър единичен адаптер(като марка и модел) хъмбъкерите не шумят защото имат две намотки свързани последователно противофазно и по този на4ин шумовете се самоунищожават и остава само полезния сигнал за сингл адаптер ти препоръчвам димарзио виртуал витейч тои също е с 2 намотки но те са вертикални и реално има звук на сингл а е безшумен като хъмбъкер Цитирай
fluti Отговорено Февруари 15, 2006 Отговорено Февруари 15, 2006 та имам малко запитване към по компетентните от мен...защо humbucker-ите шумят много по малко от single адаптерите.Каква е връзката между съпротивлението и волтажа им. препоръчаите някои добър единичен адаптер(като марка и модел) хъмбъкерите не шумят защото имат две намотки свързани последователно противофазно и по този на4ин шумовете се самоунищожават и остава само полезния сигнал за сингл адаптер ти препоръчвам димарзио виртуал витейч тои също е с 2 намотки но те са вертикални и реално има звук на сингл а е безшумен като хъмбъкер Да, но не е само това Освен това, полярностите на магнитите на двете намотки са обратни. Идеята е следната: Трептенето на струните в магнитното поле на магнитите предизвиква индуциране на напрежение във всяка намотка. Полярността на това напрежение зависи от 2 неща - полярността на магнита и посоката на свързване на краищата на намотката. От друга страна, външните електромагнитни полета (шумовия фон) също индуцират напрежения в намотката, но полярността (по-точно фазата) на тези напрежения зависи единствено от посоката на свързване на краищата на намотката. Когато двете намотки се поствят една до друга (така че сигналите и шумовете, които се индуцират в двете са почти еднакви) се свържат последователно, но противофазно, тогава сигналите им взаимно се унищожават (защото са с противоположна фаза). Това унищожава шума, но за съжаление и полезния сигнал . Затова се обръща и магнита на едната намотка, което пък обръща фазата на полезния сигнал, но не и на шума. В резултат шумът се унищожава, а полезният сигнал се удвоява (защото полезните сигнали от 2-те намотки имат еднаква фаза). Цитирай
Wheels_of_Fire Отговорено Февруари 15, 2006 Отговорено Февруари 15, 2006 Е на това му се вика урок KingdomX, мерси, ти тая тема направо вместо мен я сложи Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 16, 2006 Автор Отговорено Февруари 16, 2006 fluti какво ще рече тва противофазно свързване на намотките :think: :think: Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 16, 2006 Автор Отговорено Февруари 16, 2006 Е на това му се вика урок KingdomX, мерси, ти тая тема направо вместо мен я сложи моля моля пак заповядаи Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 (Редактирано) Има и една малка подробност - върху външната част на намотките "пада" повече шум, отколкото върху вътрешната(понеже външната част действа като екран). В случаите, когато самия адаптер не е екраниран(повечето случаи), в едната намотка неизбежно "пада" повечко шум, отколкото върху другата, поради простата причина, че едната е по "далече" от нулеввия потенциал, и следователно шумат, приет от нея се чува по-ясно от този, на намотката по-близо до земята. Практически е невъзможно да се направи безшумен хумбъкер, най-добрите пасивни имат шум около -45 Децибела. При адаптери с по-голям импеданс (съпротивление) картината е по-лоша. Единствено активните адаптери(поради по-малките си бобини) имат сравнително малък шум от около -80 Децибела, но за сметка на по-малкия си динамичен диапазон(силно - тихо). И в тази тема ще напиша, че хумбъкерите, като цяло звучат по -грозно от единичните адаптери, така че вместо да говорим само за хъмбъкери, е по разумно да говорим за компромис /приятен звук - шум/. За пореден път ще кажа че предпочитам добре екранирани едилични адаптери. Понеже се занимавам с изработка на адаптери, мога да кажа че имам активен адаптер със звук на единичен адаптер, и то по-безшумен от хъмбъкер. Само ще ви кажа че в него има ферити(феритите имат голяма магнитна проницаемост). За останалото, ако искате да си правите, ще се досетите сами. Редактирано Февруари 16, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 16, 2006 Автор Отговорено Февруари 16, 2006 Евтиме какво ще рече тва ферити??? Цитирай
The_Mqn Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 хехехе сигурно има на предвид съпосочно и разнопосочно...а разликата е че потока зависи от посоката на навиване на намотката ....тая теоретична електротехника се оказа полезна все пак Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 (Редактирано) Материал с така насочени частици(домейни), че не се намагнетизира от магнитно поле. НЕ е добре да се нагрява, защото си губи свойствата. Използвам го за да увелича индуктивността на едната от бобините. Редактирано Февруари 16, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
pacman Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 Вместо стоманени polepieces? Хитро! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 (Редактирано) Да. В предусилвателя си има тример за донастройка. Редактирано Февруари 16, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
pacman Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 (Редактирано) Мисля, че на подобен принцип е и Dimarzio Humbucker From Hell :read: Само, че е пасивен де Редактирано Февруари 16, 2006 от pacman Цитирай
pacman Отговорено Февруари 16, 2006 Отговорено Февруари 16, 2006 Бтв. четох на сайта на Бартолини, че адаптерите с blade-ове имат по-добро съотношение сигнал/шум отколкото тези с традиционни polepieces... :think: Цитирай
Recommended Posts