Jump to content
Българският форум за музиканти

Заслужава ли си?


blr

Recommended Posts

Някой има ли впечатления какво може да се очаква от ъпгрейд на говорител на малко бас комбо. Преди известно време си взех един Marshall MB30 за свирене вкъщи. Звукът никак не е лош, но ми се иска малко повече удар и по-отчетливи ниски. Какво бих могъл да очкввам ако му сменя говорителя с Eminence Beta-10A? Наясно съм, че от такива малки усилватели не могат да се искат чудеа, но все пак заслужава ли си?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз лично бих изкарал изход към външен кабинет (който изключва говорителя, когато кабинетът е включен) и съответните средства за говорителая биха отишли в кабинета.

 

Конкретно по въпроса - не е малка вероятността да получиш дори по-лош резултат понеже може някои параметри да твърде много да не съвпадат и акустичната кутия на Маршала да се окаже, примерно неподходяща (или говорителя да изгърми ако е прекалено мощен, тъй като няма къде да ходи задвижваният въздух от него - това са само предположения и груби скици, нямам време в момента да се запознавам с кубето, да анализирам говорителите и т.н. - има си платени специалисти за тези работи и т.н., разбира се).

 

Ако някой иска, да анализира проблема, а аз препоръчвам външен кабинет, особено щом кубето е за вкъщи

 

Успехи!

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко ще е външен кабинет се отива на 2х10, но ще заема много място вкъщи, а и вече имам 4х10 в репетиционната. Не вярвам нещо да изгори, ако импедансът и мощността са подбрани правилно, още повече, че вкъщи не му се дава много газ. Виж, как ще си "пасне" акустично с кутията е въпросът. Иначе, идеята ми дойде от факта, че преди време имаше една партида кубета на Берингер, които ги бяха снабдили с прекалено слаби говорители, които масово гърмяха. Няколко души си смениха говорителите с Eminence и се твъдеше, че звъкът става убиец. Маршалът няма никакви проблеми с говорителя, просто се чудя дали няма да се поотвори още малко звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.