Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор между...


Recommended Posts

^ Напротив ориентиран съм си какво искам да свиря, и го казах в един пост. Искам да изуча част от рифовете на Metallica, AC/DC, Heaven&Hell, Dio, Black Sabbath, някои clean изпълнения и така. Музиката, която слушам и ми ХАРЕСВА е от доста широк диапазон :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 65
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Fender Telecatser VS Squier Telecaster CV

 

 

Дори и да смятате, че Фендера е по-добър (което аз не мисля) сами си изчислете колко е такса гъзария тук и какво получавате срещу нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето ти линк за български сайт: http://bad_link.eu/category/4/electric-guitar-packs.html

http://bad_link.eu/category/4/electric-guitar-packs.html

Редактирано от tonypetroff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сайтът на официалния вносител на Фендер за България ;) Аз не се наемам да му казвам името във форума* а и извън него :hysterical: * Ако те интересува виж има една тема, която се казва "..... и народа" ще ти стане по-ясно.

Мое мнение - като прочетох това, което си написал мисля, че телкастерът не е "подходящ" за това, което искаш да свириш. Не, че на китарите им има нещо, но мисля, че има по-добри предложения за теб.

 

Ако не вдяваш за сайта пиши едно ЛС там ще ти кажа. Само там сме защитени от модераторите* надявам се*.

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А, сравнението между телекастърите го бях пуснал аз за да прецени всеки за себе си коя от двете китари има по телекастърски звук и по хубав външен вид, имайки предвид разликата в цените.

 

Иначе не му препоръчвам такава китара, освен ако между Black Sabbath и Metallica не си пуска и по някое друго кънтри или джаз.

Редактирано от Twang Zombie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз изгледах неизвестен брой клипчета с всяка китара, която съм видял или съм харесал и на telecaster гледах и не ми харесва звука, който вади. Той е много хубав, много мек, но не това търся

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, що не си вземеш (първо да пробваш де :) ) едно LTD. Аз лично съм пробвал това - http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_20..._EC_50_BCH.html - и много ми хареса. Не е оригинално ЕSP, но има фиксиран бридж, което според мен е предимство. А пък ако искаш някакво тремоло по-специално по магазините също има що-годе евтини LTD-та за около 400 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие сте много странни хора (No Offence, надявам се) в темата, в която онзи симпатяга пишеше, че искал да си вземе една китара с много готин финиш, част от тези, които отговаряхте се опитвахте да го разубедите, че няма смисъл за първа китара да си взима толкова скъпа, а сега :) Аз желание имам да си купя скъпа китара, но според мен първо няма да я оценя :) и второ нямам парите за нея. Иначе Благодаря и на muzicantini и въобще на всички, които ми помагате с избора. НЕ е лесен определено, за сега си дрънча аз на акустичната и бленувам за деня, в който ще си взема нещо по-тежко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички, които ми помагате с избора. НЕ е лесен определено...

Не много си е лесно да се избере първа китара, просто пускането на такива постове за добро или за лошо правят избора труден.... :) Аз лично не съм спец, но вече избягвм и въобще ще гледам да не пускам постове в този раздел...

То и без това тоя раздел трябва да се прекръсти на "форум музикант -> форум за гиър" . Очаквам в най-скоро още някоя невероятна тема от рода на "Какви ефекти използвате и защо точно тях"... Колкото повече пита човек, толкова по-сложно ще му стане, защото не е способен да смели толкова информация просто... И после - ох, трудно ми е... Така си е JR...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз разбрах какво има предвид, надявам се да не се стигне до там. Надявам се да има още полезни съвети, които да могат да се дадат. И все пак buy&sell каза, че всеки си има мнение и по-скоро ще ме объркат от колкото ще ми помогнат, но като се съберат много мнения на хора и аз ще мога да си събера от тук от там неща и ще зная какво да търся (горе-долу) нещо като задочно знание, без емпиризъм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братчед, ако не си разбрал още, да ти го кажа пак:

 

- You get what you pay for (Ю Гет Уат Ю Пей Фор)

- При евтините (а и не само) китари нещата по някога опират до конкретната бройка

- От горното следва, че инструмент от снимка не се избира. Иска ръка (да разбереш дали ти е удобно), и ако си достатъчно навътре вече - ухо (да чуеш как е)

- От което пък следва, че най-добрата стратегия за теб е да се дигнеш до най-близкя музикален магазин, за предпочитане с приятелче дето знае да държи китара и да пробвате... Колкто се може повече модели...

 

Ако твоето приятелче ще ти влачи Ибанец-комплекта от щатите, може и да ти излезе на сметка за 320 кинта (ако вярваме на линка и на курса на долара), само че каквото излезе от кашона - такова, и никой няма да ти е виновен ако не те кефи.

 

Да не говорим че питаш за "лично мнение" по общи въпроси - ми мен Ибанецните "лично" ме кефят, ама считам всички стратове за извращение - по-неудобни китари не съм пипал. Питай конкретни работи - "Дефектира ли кубето?", "Тремолото къса ли струни?" и прочие, "Вас кефи ли ви?"" е въпрос, с който по-скоро може да си навредиш пир избора.

 

Такива ми ти работи... :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.