PuppetMaster Отговорено Юни 19, 2010 Автор Отговорено Юни 19, 2010 ^ Напротив ориентиран съм си какво искам да свиря, и го казах в един пост. Искам да изуча част от рифовете на Metallica, AC/DC, Heaven&Hell, Dio, Black Sabbath, някои clean изпълнения и така. Музиката, която слушам и ми ХАРЕСВА е от доста широк диапазон
Twang Zombie Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Fender Telecatser VS Squier Telecaster CV Дори и да смятате, че Фендера е по-добър (което аз не мисля) сами си изчислете колко е такса гъзария тук и какво получавате срещу нея.
tonypetroff Отговорено Юни 20, 2010 Отговорено Юни 20, 2010 (Редактирано) Ето ти линк за български сайт: http://bad_link.eu/category/4/electric-guitar-packs.html http://bad_link.eu/category/4/electric-guitar-packs.html Редактирано Юни 20, 2010 от tonypetroff
Svanio Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 (Редактирано) Сайтът на официалния вносител на Фендер за България Аз не се наемам да му казвам името във форума* а и извън него * Ако те интересува виж има една тема, която се казва "..... и народа" ще ти стане по-ясно. Мое мнение - като прочетох това, което си написал мисля, че телкастерът не е "подходящ" за това, което искаш да свириш. Не, че на китарите им има нещо, но мисля, че има по-добри предложения за теб. Ако не вдяваш за сайта пиши едно ЛС там ще ти кажа. Само там сме защитени от модераторите* надявам се*. Редактирано Юни 21, 2010 от buy&sell
Twang Zombie Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 (Редактирано) А, сравнението между телекастърите го бях пуснал аз за да прецени всеки за себе си коя от двете китари има по телекастърски звук и по хубав външен вид, имайки предвид разликата в цените. Иначе не му препоръчвам такава китара, освен ако между Black Sabbath и Metallica не си пуска и по някое друго кънтри или джаз. Редактирано Юни 21, 2010 от Twang Zombie
PuppetMaster Отговорено Юни 21, 2010 Автор Отговорено Юни 21, 2010 Е аз изгледах неизвестен брой клипчета с всяка китара, която съм видял или съм харесал и на telecaster гледах и не ми харесва звука, който вади. Той е много хубав, много мек, но не това търся
muzicantini Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 Пич, що не си вземеш (първо да пробваш де ) едно LTD. Аз лично съм пробвал това - http://www.musicworld.bg/bg/m_2080000/i_20..._EC_50_BCH.html - и много ми хареса. Не е оригинално ЕSP, но има фиксиран бридж, което според мен е предимство. А пък ако искаш някакво тремоло по-специално по магазините също има що-годе евтини LTD-та за около 400 лв.
PuppetMaster Отговорено Юни 21, 2010 Автор Отговорено Юни 21, 2010 Вие сте много странни хора (No Offence, надявам се) в темата, в която онзи симпатяга пишеше, че искал да си вземе една китара с много готин финиш, част от тези, които отговаряхте се опитвахте да го разубедите, че няма смисъл за първа китара да си взима толкова скъпа, а сега Аз желание имам да си купя скъпа китара, но според мен първо няма да я оценя и второ нямам парите за нея. Иначе Благодаря и на muzicantini и въобще на всички, които ми помагате с избора. НЕ е лесен определено, за сега си дрънча аз на акустичната и бленувам за деня, в който ще си взема нещо по-тежко
Svanio Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 всички, които ми помагате с избора. НЕ е лесен определено... Не много си е лесно да се избере първа китара, просто пускането на такива постове за добро или за лошо правят избора труден.... Аз лично не съм спец, но вече избягвм и въобще ще гледам да не пускам постове в този раздел... То и без това тоя раздел трябва да се прекръсти на "форум музикант -> форум за гиър" . Очаквам в най-скоро още някоя невероятна тема от рода на "Какви ефекти използвате и защо точно тях"... Колкото повече пита човек, толкова по-сложно ще му стане, защото не е способен да смели толкова информация просто... И после - ох, трудно ми е... Така си е JR...
Jorko_Beliata Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 Абе, Сънчо хубаво "евтаназира" една такава тема...
Георги Тотев Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 ^ За да не бъде баснословен колегата : Цък И тая тема на там тръгва!
PuppetMaster Отговорено Юни 21, 2010 Автор Отговорено Юни 21, 2010 ^ Аз разбрах какво има предвид, надявам се да не се стигне до там. Надявам се да има още полезни съвети, които да могат да се дадат. И все пак buy&sell каза, че всеки си има мнение и по-скоро ще ме объркат от колкото ще ми помогнат, но като се съберат много мнения на хора и аз ще мога да си събера от тук от там неща и ще зная какво да търся (горе-долу) нещо като задочно знание, без емпиризъм
Jorko_Beliata Отговорено Юни 21, 2010 Отговорено Юни 21, 2010 Братчед, ако не си разбрал още, да ти го кажа пак: - You get what you pay for (Ю Гет Уат Ю Пей Фор) - При евтините (а и не само) китари нещата по някога опират до конкретната бройка - От горното следва, че инструмент от снимка не се избира. Иска ръка (да разбереш дали ти е удобно), и ако си достатъчно навътре вече - ухо (да чуеш как е) - От което пък следва, че най-добрата стратегия за теб е да се дигнеш до най-близкя музикален магазин, за предпочитане с приятелче дето знае да държи китара и да пробвате... Колкто се може повече модели... Ако твоето приятелче ще ти влачи Ибанец-комплекта от щатите, може и да ти излезе на сметка за 320 кинта (ако вярваме на линка и на курса на долара), само че каквото излезе от кашона - такова, и никой няма да ти е виновен ако не те кефи. Да не говорим че питаш за "лично мнение" по общи въпроси - ми мен Ибанецните "лично" ме кефят, ама считам всички стратове за извращение - по-неудобни китари не съм пипал. Питай конкретни работи - "Дефектира ли кубето?", "Тремолото къса ли струни?" и прочие, "Вас кефи ли ви?"" е въпрос, с който по-скоро може да си навредиш пир избора. Такива ми ти работи...
Recommended Posts