Jump to content
Българският форум за музиканти

Някоя питания относно изборът на кубе/процесор


Recommended Posts

Едното(процесорното) след като загрее добре и почва да прекъсва.

Тоя проблем и аз съм го срещал с усилвател от задрасканото ухо : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
Точно откъм звук са най-зле.Меко казано.

Това е твоят опит и твоят слух. :)

Например:

Колко пъти си правил A/B тест с Беринджер GM110 и таткото Tech21 TM30? http://www.thomann.de/de/tech_21_trademark_30.htm ///// http://www.behringer.de/EN/Products/GM110.aspx

Разликата между тях е нищожна.

Това трябва ли да значи, че бутиков амп за 700 стотака е зле...меко казано?

 

или просто така си пишем...

...както във всяка една тема?!

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя натиск срещу Беринджър ми влияе... Засега няма да бързам. Днес вуйчо ми (който ми подари китарата) ми се обади и каза, че довечера ще се чуем да обсъдим дали той не може да направи усилвател (понеже разбира и е правил), които ще излезе в пъти по-евтино, пък и да ми даде някой друг съвет.

 

София ме ужасява, много трудно се ориентирам в градския транспорт и като цяло не ми се ходи много там, но в краен случай и до там ще стигна. Ама как ще пренеса кубе от София, то е доста обемно и тежко?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам, това, което ме привлече в този модел е многото ефекти, големият говорител (от там що годе добрия звук в сравнение с някакви 8-инчови).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си Randall, Hughes & Kettner, Laney, па ако толкова държиш с ефекти Roland или китайски Marshall.

И с 10' говорители да са пак ще си по-доволен.

Марките Crate и Behringer бледнеят пред горните примери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Роланд кюб 20 или 30х също е добър вариант.20 ватовото струва около 330лв–има акустична симулация,няколко вида драйв,дилей,ривърб,хорус,фейзър...демек комбо с процесор, ефектите са по–малко,но достатъчно.Освен това по МОЕ МНЕНИЕ има чудесен чист канал,подходящ за включване на външен дистър,ако не ти харесат вградените–според мен са задоволителни.С две думи–играчка,но хубава.Надявам се да не те объркат предложенията,с които те затрупваме.Всеки иска да помогне,но това което се харесва на един,може и да не допадне на друг.Ще повторя колегите–не поръчвай нещо без да си разгледал ревютата поне,за да си сигурен,че ще ти хареса. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах едни ревюта на Роланд, хареса ми, компактно е, има всичко необходимо, а акустичната симулация е убийствена (поне така звучи от ютюб). Ако някъде мога да го пробвам, бих си го поръчал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roldand - Ела в София и ще го пробваш има го в "един" магазин. :) В София има доста по-страшни неща от транспорта :P Според мен Roland e едно от най-добрите предложения като гледам какво търсиш. Симулациите и вградените му ефекти са доста читави за тия $.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорих с вуйчо ми. Предложи да ми даде един усилвател, който е бил предназначен за бас (правен от него, казва, че работи перфектно), като му се направят някои корекции на еквилайзерите. Усилвателят е само глава, а колона ще ми направи допълнително до към края на месеца (около 40 вата). Ако чистият му тон е хубав и звукът отговаря на моите изисквания, ще мога да си позволя и един по приличен педал с ефекти. Звучи добре, да видим какво ще стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес разгледах някои сайтове. И стигнах до заключението, че нашите магазини слагат невероятни надценки. Например това Бери LX112, което ми го предлагат за 580 лв( и което май няма да купя), в Ebay ново е 169$. С всички стоки е така. Един процесор на Дигитек RP255 си харесах, който в магазин Фактор струва 365 лв, а от Ebay - 139$, което е с над 100 лв по-евтино.

 

По принцип разумно ли е да се поръчват такива неща от интернет. Смисъл - мога да отида до магазина, да го пробвам и като го харесам да поръчам конкретния модел за доста по-малко пари, но сигурно ли е, че ще получа това, за което плащам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И стигнах до заключението, че нашите магазини слагат невероятни надценки.

 

Тихо , да не те чуе някой :hysterical:

 

Погледни цените в някой европейски сайт. После добави към цената, и стойността на доставката. И накрая си остава твоето притеснение, какво ще получиш в крайна сметка, след като не си имал възможност да го пробваш, преди да платиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До автора: WTF? ти откри хАмерика брат :hysterical:

Както казаха добави всички екстри по доставка итн и сам прецени. Явно нямаш инфо, затова ето:

Като викнеш нещо от Щатите не брой само доставка, а и 20% от цената, когато виках за последно* в сми ще ми е и за последно* ми взеха не 20% от цената на продукта, а 20% от цената + доставка, което си е.... Второ това с гараницята е супер важно, да не говорим за занимавките с връщането на кешовицата. При някои няма проблеми, други ги бавят, взимат им процент итн. Главно това зависи от продавача, но не винаги само това играе роля... Разрови се, за да си по-наясно как стоят нещата с доставки.

За да не звуча зубрачески - в момента продавам едно захранване и там се обсъди ... бе общо взето кое колко струвало в чужбина итн... хората обичат да бъбрят без да са запознати или може би си немат друга работа :)

 

Иначе успех

@emechanix ахахха аз имам думи.. но по-добре да не ги казваме, че 'земе ми спрат акаунта за некво време :hysterical:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.