Бицев Отговорено Юни 13, 2010 Отговорено Юни 13, 2010 Много хубаво си го изпял (всичките партии). Хубаво си го изсвирил. Пъшкането не е голям кахър; записът може да стане по-добре като цяло. Пианото наистина има нужда от малко EQ, подробностите (ниски среди или друго) зависят от (а) дали ще остане чисто клавирен/акапелен аранжимент или ще има ритАм секция и (б) от вкус и лични предпочитания за пиано саунд. Смесването е 'суб-оптимално' (както биха казали политически-коректните англичани, когато не искат да кажат в очите на някого, че е ужасно). И за демо. Вокалите са далече от пианото и изобщо 'не са в същата стая' (прилаган им е различен реверб, пък и различни честотни корекции на отделните вокални тракове). Но тук не говорим за записи - има си раздел... Кавърът е успешен - повече като пресъздаване духа (дори звучността и маниера) на оригинала, не толкова като оригинална интерпретация. Явно това е упражнението, като за такова - още едно Най-важното, обаче, го отбеляза @Tozi - с такива работи дразниш. Много. 'Щото става очевадно колко талант ти е дал Господ и всички почваме да се питаме 'що го пилееш с глупости? Докога? П.с. Не ми приемай дрънканиците прекалено сериозно, но 'земи се стегни Цитирай
Ивелин Отговорено Юни 14, 2010 Автор Отговорено Юни 14, 2010 По ред на номерата: - на пианото му дадох ниски и високи (демек по-малко среди ), но наистина е въпрос на вкус, щото като пратих пистата с пианото на Стелко и ми го върна в ОГОМЕН салон с бели стени...идеята беше да съм далеко от публиката! Но за звука - никъде не пише, че в Кавъри не може да се коментира звук - дори мисля, че се налага. - пианото идва с вътрешен реверб, който оставих, а на гласовете слагах различни...и си личи че не знам какво правя! но ще пробвам още едно ре-смесване. - упражнението беше да запиша цяло парче, без да го късам - за това и има разни дребни детайли по фразите, които не са оправени...НО Е НА ЦЯЛО! Това беше важното! - за авторските - чакам да почне да прелива чашата, че още ми е празничка! бТВ, днес бях на един вокален джем и реших да го пробвам това парче.............МАЛИИИ КЪ СЪ ИЗЛОЖИИИХ!!! Хора, НЕ пускайте никога нови парчета, на които не знаете текста на изуст и има вероятност да не си виждате текста в тъмницата! То не стига, че парчето ми е още сурово, ами и човек като е на сцена е на 30% от възможностите си, а и там имаше уникални черни певци и аз бях на -5% Беше голям спек, но беше весело като цяло - като си направих чупката накрая и мацките се развикаха... Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 като си направих чупката накрая и мацките се развикаха... хихи ами Ив, значи ако целта на "участието" ти е била реакцията на мацките си 6+ Цитирай
Ивелин Отговорено Юни 14, 2010 Автор Отговорено Юни 14, 2010 Ами един по-голям пианист на времето ми казваше: - Докато има мацки около пианото, докато свириш - си ОК! Цитирай
Лими Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 ^ Същото важи и за китаристите, ама какво да кажат барабанистите, горките! Цитирай
Ивелин Отговорено Юни 14, 2010 Автор Отговорено Юни 14, 2010 (Редактирано) Те за това по концертите стават-сядат...някой да ги забележи! Редактирано Юни 14, 2010 от Ивелин Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Ивелиний, върховно парче и страхотно пеене! (Бях забравила тази песен, а я обичам много...) Имитираш или не имитираш, казвам си, че за първи път те чувам да пееш от себе си - в първо лице, единствено число. На предишни кавъри боравиш с материята "от дистанция" и интерпретациите са много по-стерилни. А това се е получило разкошно - и убедително присъствие, и изфинена фраза, и красиви краища, и автентични фигури, и богатият бекграунд..., абе, парчето ДИША просто! А средите в пианото ми напомнят за запис от стара плоча, направен на сцена - с един висящ кондензаторен микрофон за целия оркестър (само дето не се чува отпускането на педала или скърцането на паркет, добави ги от някъдеее...) Аз бих послушала още такова пеене, а авторските идеи сами ще "доприпкат" в един момент! Цитирай
bo_yan Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Добре беше, докато не започна пеенето... аааааа- БИТИВИ- ПаУнетЬе ФорКат Има Ли НачиН да Е по-ГОЛЕМО Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Много си дръпнал с пеенето, мейт! Евала на жената... Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 ^човече, да ти събера нЕкой леФ за санатариум, че нещо нервничък ми се струваш,а? Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 (Редактирано) ^ Не вЪ разбрах, това с нервите за мен ли се отнася? ...а май разбрах, ако искаш да отговориш на правилния човек, в случая ползвай 2 ^^, сори Редактирано Юни 19, 2010 от johniebgood Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 @Johny не съм ползвала ^^, защото при мен дискусията излиза като директория с поддиректории( отговори към конкретен индивид). Явно не излиза така при всеки, ще го имам предвид, мерси! Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 19, 2010 Отговорено Юни 19, 2010 Горе в дясно, от опции можеш да минеш на стандартен изглед, ако искаш. Цитирай
Ивелин Отговорено Юни 19, 2010 Автор Отговорено Юни 19, 2010 Много си дръпнал с пеенето, мейт! Вече няколко пъти го чувам това, а странното е, че не съм се упражнявал ГРАМ след последния си заспис - явно това парче ми "лежи"... Цитирай
Recommended Posts