Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6


Recommended Posts

Howdy!

 

Ще се купува скоро usb интерфейс, та съм се ориентирал към line 6 и се чудя дали има смисъл да си купувам UX1 или по-добре да си взема Pod StudioGX. Основните ми доводи за купуването на UX1 е заради FXjunkie Pack-а, който на хартия изглежда доста добре, но пък съм чувал и, че за нищо не става. В тубата, а и нета като цяло, свестни семпли не намерих и ми е мъгла, а изглежда много интересно. Харесвам такива китарни извращения и звуци, които нямат много общо с китарата, но често такива ефекти са практически неизползваеми, така че ще се зарадвам на мнения от хора, ползвали този пак да ми кажат струва ли си или не. И... други явни предимства на единия пред другия не видях. Ако мислите, че има нещо по-важно в UX1 от FXjunkie pack-a споделете!

 

Danke!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този pack дойде инсталиран на моя POD. Общото ми впечатление е, че ефектите са на нивото на симулациите откъм качество и са си ползваеми, готини, но няма нищо особено вълнуващо. Имат повече стойност като разнообразяване, отколкото практическа такава. Според мен нямаш остра нужда от тоя pack.

Който и от двата интерфейса да избереш, препоръката ми е след това да сложиш Guitar Rig 3 или 4 и да се размажеш с ефект пресетите. Имам много добри спомени точно от тях ;) Иначе Line 6 фор лайф! :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, 100% ще се ползва и друг софт, който всъщност мисля, че ще може да ми свърши работа при китарните извращения :greenball: и това сериозно накланя везните към GX-a. А да речем, че примерно реша да ползвам картата като преам(един вид) и я вържа в power amp-а през изхода за слушалки, вместо през analog out-a(който го има само на UX1)? Проблем ли ще е(като изключим това, че ще ми трябва преходник заради 1/8" жак)? Вероятно звуча като пълен невежа, но да си призная - май съм си такъв :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен какво точно имаш предвид, но по всяка вероятност това, дето го замисляш, е напълно възможно. Обаче за да ползваш софтуера, а и самата карта като карта, ще ти трябва и връзка през USB с компютъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Става въпрос за нещо от

. Сетъпа тук е малко различен, но подобен и мисля, че ще стане без проблем. Това не е толкова важно де... Не взимам интерфейса с тази цел, просто ми е любопитно! :) Е, сигурно ще е GX-a, пък ако не сполучат работите, ще се видим пак в "купувам-продавам". :greenball::greenangel: Редактирано от Додо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм UX2 и съм пробвал вместo analog out да ползвам изхода за слушалките и разлика май нямаше :greenangel: Иначе то на UX2-то изхода за слушалките си е стандартния голям жак за китара, но няма да се особен проблем един преходник да се ползва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, аз така записвам в момента с UX-a - от изхода за слушалки в hi-fi-то :greenangel: Със слушалки много ми се надува главата, а и всичко звучи прекалено басово, и когато прослушам записа на друга техника звучи като от Vef.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.