x_name41 Публикувано Юни 6, 2010 Share Публикувано Юни 6, 2010 Значи синта ми е много стар и си има слот за мемори карта (от тия старите Roland TN-SC2), и въпроса ми е как би могло да се изведе на мемори стик слот примерно(PRO DUO,microSD-няма значение какъвто и да е). Знам, че е възможно но не съм специалист в тази област затова моля някой, който разбира от компютри и периферия или разполага с подобно решение да посочи някакъв вариант или схема на такъв адаптер или контролер ще съм много благодарен. А между другото разполагам и със схемата на свързване на слота за картата към периферията на синта заедно с описанието на всички изводи!Ето прилагам някой файлове тук: Още веднъж предварително благодаря! Roland E70 card slot and peripheria R15239132-uPD65005GF-323 Roland E70 card slot and peripheria schematic R15239132-uPD65005 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Юни 9, 2010 Share Отговорено Юни 9, 2010 И аз съм работил 10г с Е-70 но, мисля че каквото си го има в него това е. С отделен секвенсер вадих само C и D тонови банки, и ги запаметявах в узер програма иначе ги губи. Ще ти трябва и отделен дисплей, този отваря само 8 стила. Интересно ще е ако има и други скрити възможности, това е корава свирка (за времето си де). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Няма как да стане колега. Картите,които искаш да ползваш са със сериен интерфейс,а този който показваш на клавира е паралелен.Едното с другото няма как да работи освен със специално за целта изработен контролер с писан за него софтуер,който най просто казано да "трансформира сигнала". Скоро търсих из китайските сайтове контролер за преобразуване от флопи към USB.Нали повечето свирки са ни с флопита и вече дискетите не са като едно време-сега купуваш дискета пишеш веднъж на нея и след 2 дни вече нищо не прочита. Е ,намерих си но китайците му искат $290 и доставка. Продава се в и бей.На размер е същото като флопи но вместо дупка за дискета има USB port. От към клавира се връзва с флопи кабела. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Нещо странично от темата, но наистина защо след няколко поставяния дискетата се поврежда и дава грешка (аз работя с Е-50) Не съм на ясно, но каде е повредата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 Защото дискетите ,които се продават вече са за еднократна употреба. Купувал съм какви ли не марки-BASF,Verbatim,Maxell, всичките са едни и същи ла*на. Имам 5 дискети купувани преди 10-тина години.Скоро ги намерих в един шкаф в кутия надписана WIN 95.С тях съм си инсталирал за пръв път уиндоуса,сега съм ги записвал и изтривал поне 10 пъти със стилове,мидита и записи и никога не са ми давали грешка. Докато новите веднъж записани за повече не стават.Пълен та*ак са,затова търсех решение и заместител на флопитата,но не идва изгодно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 Ааааа аха аз не знаех, мисля че свирката ги разваля, е жалко ще работя само с картата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
x_name41 Отговорено Юни 11, 2010 Автор Share Отговорено Юни 11, 2010 (Редактирано) Ами разгледах във нета някои интересни неща по въпроса но незная дали ще свършат работа. Тъй-като разбрах от един сервиз тука във Пловдив, че слагали флопита на почти всякакви синтове и аз си помислих, че щом има вече флопи то чрез IDE-кабел го свързвам с това от снимката( IDE To SD (MMC) / MS Adapter 24.99 долара струва) и готово но пак не съм сигурен дали ще стане? а и колко ли пари ще ми вземат за поставяне на флопи не ми се мисли. Принципно май има няколко варианта: Първият е взимам си някой контролер (например PIC16F877- такъв ми се намира под ръка или някой друг) поръчвам си на някой да направи програмата(интересно колко ли ще струва) и след това си го програмирам в къщи с някой универсален програматор и това е, а вторият вариант е вместо да се занимавам с глупости по добре да си взема един миди-юсб кабел за връзка с компютъра (като гледам май по евтино ще ми излезе). Редактирано Юни 11, 2010 от x_name41 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
x_name41 Отговорено Юни 11, 2010 Автор Share Отговорено Юни 11, 2010 (Редактирано) Това също е интересно като идея ето и линк! Редактирано Юни 11, 2010 от x_name41 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misho.d Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Накрая ще вземеш Лаптоп и ще си решиш проблема за 10г напред! (аз съм минал по този път вече). Твоето е чесане на краста, но имаш още малко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Това също е интересно като идея ето и линк! Хитро е... много добре.Ще се разтърся да видим дали ще се намери в БГ на приемлива цена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lorimar Отговорено Юни 17, 2010 Share Отговорено Юни 17, 2010 Защото дискетите ,които се продават вече са за еднократна употреба.Купувал съм какви ли не марки-BASF,Verbatim,Maxell, всичките са едни и същи ла*на. Имам 5 дискети купувани преди 10-тина години.Скоро ги намерих в един шкаф в кутия надписана WIN 95.С тях съм си инсталирал за пръв път уиндоуса,сега съм ги записвал и изтривал поне 10 пъти със стилове,мидита и записи и никога не са ми давали грешка. Докато новите веднъж записани за повече не стават.Пълен та*ак са,затова търсех решение и заместител на флопитата,но не идва изгодно. Аз ползувам дискети SONY и не ми дават никакви грешки, изтривам, записвам пак и няма никакви проблеми! VERBATIM дава грешки ползувал съм и такива, но SONY си работят идеално!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts