pesh Публикувано Декември 19, 2004 Публикувано Декември 19, 2004 Някой има ли опит с внасянето на китара от USA? Един приятел се прибира другата седмица та се замислих. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 ако е една минава за ръчен багаж и е без мито. поне така беше преди няколко години, сега не знам как е, но мисля, че не може да я таксуват за продан, особено ако е в калъф, а не в купешкия кашон. Цитирай
AXE Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 И да се заядат - едно нетъркалящо се шише и си готов Цитирай
One_Voice Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Хаха сега времената са други и ми се струва че няма да стане с тая бутилка. но само предполагам Цитирай
pesh Отговорено Декември 19, 2004 Автор Отговорено Декември 19, 2004 Супер значи почва ровенето в ebay. Цитирай
synchu Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 (Редактирано) Хаха сега времената са други и ми се струва че няма да стане с тая бутилка.но само предполагам така е... само предполагаш... Наистина най-добрият вариант е като ръчен багаж - просто си връща китарата или пък, ако пребивава в Щатите си е взел неговата например Редактирано Декември 19, 2004 от synchu Цитирай
pesh Отговорено Декември 19, 2004 Автор Отговорено Декември 19, 2004 А има ли по-добро място за онлайн пазаруване на китара от ebay? Цитирай
AXE Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 На старо не! За нова виж www.musiciansfriend.com Цитирай
One_Voice Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 че няма ли музикални магазини казваш му модела и марката и Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 аз когато си пренесох моя бас на нашто летище ме питаха дали съм го декларирал. Аз го бях декларирал (когато заминавах си носех друг бас - Орфейка) и ме пуснаха. А иначе ми разправат тия същите от летището че ако китарата ти е над 100 евро и не си я декларирал преди тва, ти искат 20% от сумата да платиш. Обаче един друг приятел разправа, че си е зел ибанец от щатите и нищо не са му казали. Просто си е минал с калъфа и тва е. Та незнам... И двамата бяхме минавали през едно и също място и предполагамм, че зависи и от служителите. Ебали го...? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 На летището обаче те гледат тъпо при всички положения Иначе аз няма абсолютно никакви проблеми с баса, но ставаше дума за Германия, а не САЩ... макар че като се замисля, май не беше безпроблемно... всъщност немските тъпанари се заядаха за допълнителните струни... и за усилвателя... Имаше некъв такъв момент... Ама ако се замислиш... няма как да не те пуснат... най-много да се позабавиш малко. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 аз когато си пренесох моя бас на нашто летище ме питаха дали съм го декларирал. Аз го бях декларирал (когато заминавах си носех друг бас - Орфейка) и ме пуснаха. А иначе ми разправат тия същите от летището че ако китарата ти е над 100 евро и не си я декларирал преди тва, ти искат 20% от сумата да платиш.Обаче един друг приятел разправа, че си е зел ибанец от щатите и нищо не са му казали. Просто си е минал с калъфа и тва е. Та незнам... И двамата бяхме минавали през едно и също място и предполагамм, че зависи и от служителите. Ебали го...? Тука въпроса е малко спорен. По принцип по правило, трябва наистина да платиш там некви проценти. Обаче това е ако си го купил нов. А както се досещаш никой не може да ти каже дали е нов или не. А да не говорим, че можеш да им кажеш, че току що купеният ти Jem струва 50$ Аве най-важно е да не правиш някво впечатление... щото примерно ако си облечен в някви кожи и тн не очаквай особено добро посрещане... Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Sturmfuhrer-е, аз го зех нов от щатите ама не платих нищо, щото пак казвам - бях го декларирал преди тва. Обаче наистина ме питаха - "тоя същия ли е, нов ли е?" и т.н. Обаче по едно време изникна некакъв и ме пита откаде съм. Аз му казах че съм от благоевград, а и той беше също от там и повече не се заядоха с мене. Иначе в багажа имах и процесор за $400, разни чинели за 200-тина долара... Ама никой не ми направи "обиск". Та значи pesh, ако декларираш неква друга китара като заминаваш, нямаш проблем после да си земе6 от там друга (каквато и да е), а оригиналната да я оставиш там. Ако ли не, трябва да дадеш 20% от цената й и така. 3-ти вариант - да се направиш на ударен и да им дрънкаш некви глупости на тия от летището (малко рисковано). 4-ти вариант - връзки... Цитирай
bulby Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Че те как могат да разберат цената и ? Особено ако на нея самата не пише модела ? Аз мога да си взема някой Jackson USA Select за 1200-1300$ и да претендирам, че китарата струва 150-200$. Мислиш ли, че ще бавят всички други за да търсят в интернет колко струва една такава китара ? Цитирай
Recommended Posts