vasko321 Отговорено Март 11, 2006 Share Отговорено Март 11, 2006 в нас имам едно мноого голямо радио с телевизор и грамофон. реших да му сваля капака и лампите му блеснаха много ми е чудно възможно ли е да се ползва. никъде не мога да намеря аудио вход по корпуса му иам дупки за антени... радиото е Radiola typ tv 575 v случайно да знаете нещо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Март 11, 2006 Share Отговорено Март 11, 2006 Ползването на лампови радиа е стар и популярен спорт. Помня навремето като бях келеш и аджамия как гледах батковците да си включват китарите в някакви стари лампови сандъци и си виках: "Тея нормални ли са, ве? Не могат ли да си включат мотиките в някой як Hi-Fi Technics"? После разбрах каква е работата и почнах да свиря през радиограмофон "Акорд 103" - голям, луксозен за времето си и доста мощен. Не съм правил никакви промени по електрониката, щото си вадеше гефски звук. Преди време с metalhammer говорихме за ползване на стари радиа вместо ампове и реших да пробвам стария Акорд. Ми кво да ви кажа, кърти миффки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Март 12, 2006 Share Отговорено Март 12, 2006 Moжеш да вземеш тия от дозата мисля, че там импеданса е подходящ и няма да имаш проблеми. С каква/каквии крайни лампи е, че нищо не намерих . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 12, 2006 Автор Share Отговорено Март 12, 2006 Не взех Ботев-а.Намерих един Елпром.Модела е "Акорд 10" с грамофон.Лампите са ЕCC85,ЕСН81,EF69,EABC30,EL84 i EM84.С 5 Ома говорител.От зад пише "Акорд 10" Среден супер тип РСПГ.Вие ще кажете става ли не става ли.Надявам се да ме зарадвате,че скъсах нервите на баща ми с тва радио.Всеки път като го види имам чувството,че получава микро инфаркт. :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Март 12, 2006 Share Отговорено Март 12, 2006 Чувал съм,чер може да се използва старо лампово радио като усилвател за китарата.Може ли наистина и ако да трябва ли да му се правят някакви допълнителни модификации и всяко радио ли става или само определени модели? я си вземи едно кубенце за 130 лв и не се опитвай да правиш от нищо нещо жал ми става като си помисля колко нерви ще изхабиш и накрая нищо няма да стане. аз едно време се мъчех един ламов грамофон да подкарам ама нямаше го форума да се просветим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 12, 2006 Автор Share Отговорено Март 12, 2006 я си вземи едно кубенце за 130 лв и не се опитвай да правиш от нищо нещо жал ми става като си помисля колко нерви ще изхабиш и накрая нищо няма да стане. аз едно време се мъчех един ламов грамофон да подкарам ама нямаше го форума да се просветим A защо мислиш,че ако имам 130 кинта ще се занимавам с тва радио Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 12, 2006 Автор Share Отговорено Март 12, 2006 Благодаря много на Overdrive за савета.Наистина корпуса е офазен.Сега имам проблем обаче.Грамофона е вграден в радиотот и май няма вход за друг грамофон.Има от зад 3 входа или изхода но не знам за какво са.Та как да разбера къде да сложа входа за китарата.По принцип има 2 жици с които се свързва грамофона с платката,едната е за захранването ан грамофона,а другата трябва да е тази за звука.Проблема е че тя е скъсана и не знам от къде.Снимки ще мога да сложа най-рано вторник-сряда.Има ли по принцип някакъв пиниз да разбера къде да бодна жака? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 12, 2006 Share Отговорено Март 12, 2006 преампа е с EABC80, няма EABC30!!! значи виж от 8-мо краче на тая лампа (броят се отдолу погледнато по часовниковата стрелка) ще има свързан кондензатор, който може би отива към потенциометър или некъв превключвател, ако е към пот от страничния му извод( който не е свързания с маса) сложи кабела към жака, а масата на жака свържи към шасито, ако има само кондензатор, а потенциометърът е свързан на друго място директно свържи жака към кондензатора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 12, 2006 Share Отговорено Март 12, 2006 И да вземеш да му сложиш трижилен захранващ кабел, че да не те бие ток докат свириш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 13, 2006 Автор Share Отговорено Март 13, 2006 Overdrive-прав си за лампата сега погледнах,извинявам се Готов съм.Намерих задния капак и видях,че 3-те входа/изхода са единия вход за грамофон,другия за магнетофон,3-тия е нарисуван високоговорител,предполагам,че е да се добавя външен говорител.Та свързах китарата в тоя вход за грамофон.Звука като за без пари е доста доволен(като евтино напардяно малко кубе).Лошото само е,че няма тонкоректор,а пък ми идват малко повече високите.Като сложа и дист и става перфектно. Радиото е достатъчно мощно за вкъщи.Утре ще пробвам колко може да се надуе.65VA не знам обаче усилвателя всъщност колко е. Благодаря на всички,които помогнаха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 13, 2006 Share Отговорено Март 13, 2006 щом е с една EL84, значи е 3-4вата. Предполагам говорителя не хубав и е много стар затова звучи така. Пробвай да сложиш между китарата и радиото нещо което надува сигнала - буустер, преамп, или дист на малко драив и усили радиото почти до край - трябва да изкара як лапов дисторшън. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 13, 2006 Автор Share Отговорено Март 13, 2006 щом е с една EL84, значи е 3-4вата. Предполагам говорителя не хубав и е много стар затова звучи така. Пробвай да сложиш между китарата и радиото нещо което надува сигнала - буустер, преамп, или дист на малко драив и усили радиото почти до край - трябва да изкара як лапов дисторшън. Така и направих.Бях ги надул всичко на мах(и радиото,киитарата и диста) и след малко свирене изведнъж зе да свири много тихо.Има един кондензатор преди главния говорител дето май е изгърмял.Възможно ли е да е от него?Или някъде другаде е проблема? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Март 22, 2006 Share Отговорено Март 22, 2006 Говорителя е изпушил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 23, 2006 Share Отговорено Март 23, 2006 ти само гледай да не е изгорял гороритела наистина, а звука да се чува от изходния трансформатор, че след 5 мин. ако го държиш така ще замине и изходната лампа и трансформатора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Март 23, 2006 Автор Share Отговорено Март 23, 2006 Не е от говорителя.Пробвах с друг(от един стар телевизор),но и с него е същата работа.Говорителя си работи и си вади нормален звук(не "пърди"),но се чува адски слабо(трябва да се вслушам за да различа звука който излзиа от говорителя и стриуните на китарата).Държал съм го и доста повече от 5 мин в тва състояние,няма промяна.Възможно ли е да е от лампите и как се разбира кога една лампа е развалена?Отопленията им си работят.Ако някой има някаква идея от къде може да идва проблема да казва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts