Nikolay Petev Yolov Публикувано Юни 4, 2010 Публикувано Юни 4, 2010 Здравейте! Искам тези дни да направя стерео звукозапис на главна улица и пешеходна зона. Ще има както хора, които вървят, говорят, така и автомобили - спират, тръгват, ускоряват, което ще рече, че звукът ще е разнообразен откъм честота, така и от към сила. Не съм правил до сега подобно нещо и приемам всякакви съвети. Техниката, с която ще правя звукозаписа е следната: Laptop RME QuadMic (ще използвам само два канала, якото е, че машинката има зарядно за кола) Микрофони: 2 броя Neumann KM184 (Cardioid) кондензаторен с малка мембрана +дунапренен Windscreen 2 броя Rode NT55 (Cardioid или Omnidirectional) кондензаторен с малка мембрана + дунапренен Windscreen 2 броя Neuman TLM 127 (Cardioid или Omnidirectional) кондензаторен с голяма мембрана. За тези нямам Windscreen, но пък и времето е спокойно тези дни. Аз лично мисля да включа първо Neumann KM184, а после Rode NT55 (с Omni главата) в разположение от 45 градуса на около 15-ина метра от кръстовището. Големите не мисля да ги използвам. Дайте идеи кои микрофони да използвам и как да ги разположа!!! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Цитирай
presly Отговорено Юни 4, 2010 Отговорено Юни 4, 2010 (Редактирано) Ако можеш - наеми (или си направи) отнякъде истински Windscreen. Иначе ще имаш големи ядове, дори и при най-лек вятър. Редактирано Юни 4, 2010 от presly Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юни 6, 2010 Автор Отговорено Юни 6, 2010 Ако можеш - наеми (или си направи) отнякъде истински Windscreen. Иначе ще имаш големи ядове, дори и при най-лек вятър. Беше абсолютно прав. Добре, че поривите на вятъра бяха съвсем слаби и редки, но се усещаха. На мен ми трябваха около 2 минути чист запис, а записвах поне половин час, така че си свървих работата с KM184. Стана много добро Цитирай
DJack Отговорено Юни 22, 2010 Отговорено Юни 22, 2010 А защо не потърси в нет-а готови професионални записи? Има специални дискове с ефекти за озвучители в театри, кина и т.н.? Цитирай
Recommended Posts