Evtim Djerekarov Публикувано Февруари 10, 2006 Публикувано Февруари 10, 2006 След като поупрражнявах тремолото се появи следния проблем - на една струна всичко се свири, но сега пук ми е трудно да свиря скали поради навика, да движа минимално перцето. Как могат да се съчетаят двете техники на свирене, без човек да се оплита и да ги бърка? Цитирай
kazimbutt Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 Със свирене. Няма друг начин. Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 свири бавно.това е проблем на много китаристи(отчасти и аз съм такъв)....всеки китариси си мисли че като е бърз е маистор,ама не е.Важно е като си бърз да свириш чисто.....както и да е моя съвет е първо да упражняваш навно тремолото.Пък тя бързината си идва с времето Цитирай
AXE Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 След като поупрражнявах тремолото се появи следния проблем - на една струна всичко се свири, но сега пук ми е трудно да свиря скали поради навика, да движа минимално перцето. Как могат да се съчетаят двете техники на свирене, без човек да се оплита и да ги бърка? Когато свириш на една струна, амплитудата на перцето ти трябва да е същата като при тремолото - минимална. Номера е в бързия и точен преход между струните. Упражнявай си го отделно: без да свириш ноти само допираш перцето на всяка струна последователно. Тука е важно да няма голямо триене между китарата и долната част на предмишницата, затова е добра идея да носиш накитник (или блуза през зимата :green: ). Движението при прехода между струните трябва да идва от сгъване и разгъване на лакътя, а не от повдигане и спускане на рамото. Като свикнеш да го правиш "на сухо", почваш да свириш гамата бавно (ех, тва всеки го казва ) и внимаваш като правиш преход между струните да не увеличаваш амплитудата на ударите. Синтезирано - движението на пикване ти идва от китката, а прехода между струните - от лакътя. Оправяш двете поотделно и после ги събираш. Поне така са ме учили Успех. Цитирай
Demon_A_Go-Go Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 Ахе обясняваш страхотно ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2006 Автор Отговорено Февруари 10, 2006 А не става ли вместо от лакътя да става движелието по струните само от китката? Цитирай
AXE Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 Всъщност да Това го забравих :wall: Но ще ти е малко трудно да стигнеш и 6те струни само с движение на китката, затова примерно при първите 3 от лакътя и после от китката. Това в случай че свириш гама на 6 струни. Ако е нещо на 2-3, естествено от китката. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2006 Автор Отговорено Февруари 10, 2006 (Редактирано) Да, така е, НО аз имам бая голяма ръка :twisted: , ги достигам. Проблемът, който се появява обаче, е че трябва да променям ъгъла на перцето, за да е хоризонтално. //Офф - направи ли си вече китарата? Трябва да постеш снимки скоро. Редактирано Февруари 10, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
AXE Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 Точно затова вкарай малко лакът //Офф - готова е, скоро ще я покажа Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 са кат четох тая тема и се сетих мен кво ме затруднява--например е така с едно докосване на струната да свириш три тона на нея и после да качиш на другата струна така--стаа --ма се получава легато свирене-(е на тва ^се6тате се дет се отбелязва подобно на таблатурите--нз дали легато се каа..)-а говора за случаите в които в които наприерм искам да извиря три тона и после да се отиде на друга струна--обаче катъ свиря с перцето надолу-нагоре и после па на долу--как от първа струна да мина на втора--без никво забавяне и тона да ми е чист--и така нагоре до 6-та струна да се напраи--аз мога го напраим бурзо тва ма яко се замазват тоновете--ето пример за кво говора... -----18---17----15--------17---15--------------15 ----------------------18--------------18---17----------18---17---15----------17---15--- -----------------------------------------------------------------------------17--------- --------------- ----------- --------- смисал не знам дали разбрахте нещо ма дано... Цитирай
maringtr Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 Дам гадничък си е този риф, дето си написал... аз го бичих около 3 дни на No tempo practice и го направих, ама си беше бая зор и нерви... Гадното при този риф е, че трябва да си упражниш много добре движенията и с двете ръце и да ги съгласуваш и оттам идва трудността и зора, защото често става така, че не си ги съгласувал достатъчно добре и да речем знаеш какво ти прави лявата ръка, а не знаеш какво прави дясната... Цитирай
makatol Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 са кат четох тая тема и се сетих мен кво ме затруднява--например е така с едно докосване на струната да свириш три тона на нея и после да качиш на другата струна така--стаа --ма се получава легато свирене-(е на тва ^се6тате се дет се отбелязва подобно на таблатурите--нз дали легато се каа..)-а говора за случаите в които в които наприерм искам да извиря три тона и после да се отиде на друга струна--обаче катъ свиря с перцето надолу-нагоре и после па на долу--как от първа струна да мина на втора--без никво забавяне и тона да ми е чист--и така нагоре до 6-та струна да се напраи--аз мога го напраим бурзо тва ма яко се замазват тоновете--ето пример за кво говора... -----18---17----15--------17---15--------------15 ----------------------18--------------18---17----------18---17---15----------17---15--- -----------------------------------------------------------------------------17--------- --------------- ----------- --------- смисал не знам дали разбрахте нещо ма дано... упражнявай(научи перфектно) alternate и semi-alternate picking и няма да имаш никакви проблеми всичко опира до упражненията(90%) и малко талант(10%) Цитирай
Sieger Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 (Редактирано) Да, така е, НО аз имам бая голяма ръка :twisted: , ги достигам. Проблемът, който се появява обаче, е че трябва да променям ъгъла на перцето, за да е хоризонтално. //Офф - направи ли си вече китарата? Трябва да постеш снимки скоро. Съжалявам ако някой вече е писал това което аз ще напиша, но нямам време в момента а искам да споделя аз какво правя Evtimе, пробвай да ползваш котрето като упора на дясната ръка! Знам, че звучи странно и нестандартно, всъщност тази техника е перфектна лично мен при теб може и да не проработи. Та идеята е оставяш котрето да лежи на пикгард-а така че спокойно да можеш да достигаш всички струни с перцето. Почваш бавни упражнения, и постепено покачваш темпото. В един момент котрето ще ти служи като коректив на ъгъла на перцето. Изключително удобно за арпежи! В края на краищата моя съвет е да достигнеш сам до най-удобната за теб техника... не усвоявай чужди! Все пак от характерния способ за звукоизвличане идва и чара на много китаристи... Успех! Редактирано Февруари 11, 2006 от Sieger Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 Ibanez fan Тва за кутрето е много хитра хава... Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 11, 2006 Отговорено Февруари 11, 2006 са кат четох тая тема и се сетих мен кво ме затруднява--например е така с едно докосване на струната да свириш три тона на нея и после да качиш на другата струна така--стаа --ма се получава легато свирене-(е на тва ^се6тате се дет се отбелязва подобно на таблатурите--нз дали легато се каа..)-а говора за случаите в които в които наприерм искам да извиря три тона и после да се отиде на друга струна--обаче катъ свиря с перцето надолу-нагоре и после па на долу--как от първа струна да мина на втора--без никво забавяне и тона да ми е чист--и така нагоре до 6-та струна да се напраи--аз мога го напраим бурзо тва ма яко се замазват тоновете--ето пример за кво говора... -----18---17----15--------17---15--------------15 ----------------------18--------------18---17----------18---17---15----------17---15--- -----------------------------------------------------------------------------17--------- --------------- ----------- --------- смисал не знам дали разбрахте нещо ма дано... на тва му се вика хърмоничен минор ако не се лъжа и не е нешо кои знае какво...както и да е по повода имам да напиша нещо което звучи готино и не е трудно за изсвирване 1) 15-19 p 15 h 17 p 15 2) -17 това можете да си го модулирате където си искате(крадено от Меидъм ) Цитирай
Recommended Posts