tonypetroff Отговорено Юни 23, 2010 Отговорено Юни 23, 2010 Навремето преди 25-30 год българските кремони ги комплектоваха точно с такива гладки струни.Но сегашните са доста по-добри според мене. Цитирай
blr Отговорено Юни 23, 2010 Автор Отговорено Юни 23, 2010 Навремето преди 25-30 год българските кремони ги комплектоваха точно с такива гладки струни.Но сегашните са доста по-добри според мене. И не само Кремоните. Спомням си първият ми бас (полуакустичен Орфей) също си беше фабрично оборудван с гладки струни. Имаше един период през 80-те когато други по магазините не се намираха и се ходеше при Гашевска... Цитирай
batemisho Отговорено Август 25, 2010 Отговорено Август 25, 2010 здравейте колеги, Пиша в тази тема защото си търся гладки струни за 5 струнен бас и не намирам никъде. Видях препратката към магазина в квартал дружба, но много ми се иска никога вече да не ми се налага да стъпвам там. Когато питах за гладки струни, продавача н знаеше какво е това, Когато си купих кубе от тях, продавача не можеше да ми обясни каква е разликата между алуминиев говорител и хартиеният такъв, въпреки, че първият е доста по скъп. Писнало ми е от хора, които продават музикални инструменти, а се държат, все едно продават вафли! Моля ви ако някой знае магазин, в който мога да намеря гладки струни за бас, споделете адрес, даже и да не е в София. Искам да пробвам, никога не съм свирил с гладки струни на баса, но преди време когато свирих на китара открих колко по удобни са и с колко по плътен и красив тон. Ако така стане и с баса, ще се радвам от сърце! Дори и да имат по малко високи, това не ме бърка много, защото аз така и така ги режа. Ако наистина са с по ретро звук, това би било страхотно! ще приема с благодарност всякакви мнения за марки, модели и места, на които да си ги закупя. Ако го направя, обещавам да напиша после в тази тема отзив за резултата. приятно свирене на всички и успехи с музиката! Цитирай
blr Отговорено Август 25, 2010 Автор Отговорено Август 25, 2010 5-струнен комплект гладки струни няма да намериш в БГ. Най-близкото е това: http://www.musicworld.bg/bg/c_512/i_15858/...io_ENR71_5.html ако не ти се стъпва в магазина, просто си ги поръчай online. Иначе трябва от чужбина да поръчваш. Цитирай
Recommended Posts