yellow nEuphoria Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 На такъв стил му трябва само корав мастер канал, демек да дъни яко RMS -9 -10 dB, чейн : компресор, EQ и два клипера!!! Това е сила, относно микса, подравнени нива, също балансирани тракове с EQ-то голяма играчка ! Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 По принцип за такъв стил е за предпочитане да се мастерира на подгрупи - т.н. "Stem Mastering". В този стил това е обичайна, да не кажа почти задължителна практика и дава много добри резултати! Има много предимства, особено в този стил! Набляденията ми сочат, че доста рядко става дума за Stem Mastering. Струва ми се, че повечето мастъринг инженери предпочитат традиционно мастериране, а фенове на стем мастъринга са по-скоро хора занимаващи се преобладаващо със смесване. По-скъпо е и противно на очакванията, често се оказва по-трудоемко, въпреки че би трябвало уж да улеснява инженера. Цитирай
fire_garden Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) ^ Всеки с наблюденията си! Вероятно използвания от мен израз "почти задължителна практика" предизвиква реакция, но ако се замислиш в микс, който колкото и да връщаш за пресмесване все не става, а в този стил това е доста често (поне това са моите наблюдения) Stem Mastering-га е идеално решение, когато миксинг инженера няма какво повече да даде от себе си. Редактирано Юни 3, 2010 от fire_garden Цитирай
SlipFly Отговорено Юни 3, 2010 Автор Отговорено Юни 3, 2010 Благодаря на всички които дадоха мнение по въпроса ! В крайна сметка решихме да пратим нещата при хамериканеца Причината за това е че говорихме с човека и той ни обеди че ще си поиграе с нещата за да звукнат както ние искаме .. нали това е най-важното . Аз лично искам на мен да ми хареса а вече какво ще кажат хората е друго нещо .. както може би и сами виждате повечето мнения са обратни на това което мисля аз :П уат евер Дозаписваме и домиксираме каквото е останало и пращаме ! Живот и здраве ще постна готовия вариант след някой друг месец когато албума е готов в кутийка Цитирай
7thString Отговорено Юни 4, 2010 Отговорено Юни 4, 2010 Ще се опитам да се абстрахирам от "музикантското" и да кажа като слушател - и двете песни звучат "въздушно". Колегите правилно казаха, че са отрязани ниските, дори в американския вариант - повече, което лично според мен е абсурд точно при това парче. Най-вече касата няма "kick". Първо си помислих, че е при мен проблема, но пуснах за референция няколко парчета с такъв замисъл. Саунда като цяло напомня на ранните записи на At The Gates, в които умишлено не се чува бас и са изрязани всички ниски, но това е предпочитание на групата. Всъщност най-важното е какъв саунд търсите вие, но има и друго - много е трудно когато ти си правил нещо, да се абстрахираш, за да го видиш отстрани. Получава се "чувам, това, което искам да чувам". С две думи, според мен вие, с още малко проба-грешка можете да постигнете много добър резултат. Вероятно колегите няма да имат нищо против да оценят още няколко варианта, които публикувате Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юни 5, 2010 Отговорено Юни 5, 2010 Американския вариянт цепи !!! А ,това че наистина може да се диша докато се слуша сигурно е нещото което най ми хареса. За вас воднисто за мен свободно Цитирай
alexnous Отговорено Юни 5, 2010 Отговорено Юни 5, 2010 ...прослушах на лаптоп вкъщи..на малките говорители (за мен) разликата е ушевадна! В полза на ус мастера. Звучи по-широко, по-обемно...... Аз четири пъти съм мастерирал навън (Швеция и Щатите) и в 3 от 4 пъти другия мастер ни (на мен и киентите ми) харесва повече. Пак така се колебаехме, уж малка разлика...но в клуб, ниските бяха много по-стегнати...абсолютно съм фен на това за важни продукции да се мастерира в профилирани студия.... ...в четвъртия случай избрахме моя само защото беше с по-висок RMS, иначе не е ясно дали и той (чуждия) не е звучал по-добре.... ...ако темата зацикли, мога да ударя едно ухо и на монитори..... Цитирай
euphoriaburn Отговорено Юни 5, 2010 Отговорено Юни 5, 2010 Слушах и сравнявах, после пак слушах и пак сравнявах, пусках си ппасажи по 10 сек и въртях А и Б на мониторни слушалки шур е2с. Залагам на УС, защото там има повече въздух и хубави високи, опитали са се да направят лауднес, за малко да успеят, ако сложат още пънч, ще стане доста модерно и ще им пиша 6 6 6 за работата. Успех с албума и чакаме резултати Цитирай
SlipFly Отговорено Юни 8, 2010 Автор Отговорено Юни 8, 2010 Втори опит на американеца : http://www.4shared.com/audio/r5LvE4nd/black3.html Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Този вариант кефи Ако резне по 3-4 dB на 270hz и 650hz ще стане екстра. Цитирай
hed Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 (Редактирано) На мен ми харесва вариант 2, въпреки поорязания бас. За сметка на което има много повече динамика и яснота като цяло в парчето. И барабанчето е звукнало. Напомня ми на звука на късните Напалм Дет. Първият микс "басовият" е доста мътен. Третия пък е междинка между двата. Но искам да обърна внимание на друго - докато сте се втренчили в мастеринга, ми се струва че изпускате моменти при смесването, като например това че според мен барабанчето е доста тихо в микса, а от бавната част 1:30 до края направо го няма. Потънало е някъде Клатенето на спирките също ми е една идея в повече (макар че по-добре така отколкото изравнените до ms хави които се харесват много напоследък). Това като критика, иначе много ме кефите откъм power и енергия. Успех с албума! Редактирано Юни 9, 2010 от hed Цитирай
Abbath Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Доколкото знам въпросният Варгас ще има нещо като уъркшоп/семинар на някакъв фестивал в Балчик мисля, това лято.Но не знам подробности. Цитирай
мегатон Отговорено Юли 7, 2010 Отговорено Юли 7, 2010 Разликата в двата мастера е чуваема.Явно е че ''мастерваргас''слуша и мастерира на по-обемни монитори,на сайта се виждат,и от тук основната разлика: по-орязани ниски,Успех на албума! Цитирай
nasko.drd Отговорено Юли 8, 2010 Отговорено Юли 8, 2010 Първо поздравления за якото парче. Много добра идея и записване. Всеки тук знае, че работата по смесване и мастериране е вечна. Продължителноста на два живота е кратка да се правят нови и нови вариянти на едно парче без да можеш да се спреш на окончателен. Спорд мен американеца се справя много добре, но саунда отива към олекване което за мен не е добре. Простора в последния вариянт не е минус, но парчето трябва да звучи тежко. Цитирай
euphoriaburn Отговорено Юли 8, 2010 Отговорено Юли 8, 2010 Много много добре се справя, я пусни записа на една Хи Фи система или вууфер, увеличи и ще разбереш защо записа е олекотен Просто Хай Фи системите си буустват определени честоти, момчетата от Варгас го знаят и са го имали предвид. Цитирай
Recommended Posts