philippetrov Публикувано Май 29, 2010 Публикувано Май 29, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=gdL6EXHhdoE Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Чукам на вратата небесна не е песен на Гънс.. Не свири соло с 2 пръста - грешка,то някои от големите свирят с 3 основно (и аз ),но така си правиш кофти постановка. Цитирай
philippetrov Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 (Редактирано) Песента е на Bob Dylan зная много добре това но оригинала е скучен. А за свиренето с два пръста супер ми е кеф да свиря така. иначе си свиря с перце а ето накой велики китаристи който свирятс два пръста и не използват перце. Робърт Алън Кригър, Джеф Бек, Линдси Бъкингам и Марк Нофлер. Да не говорим за свиренето на Джими Хендрикс с обърнатата китара тъй като е левичар. Всичкото това е личен избор!!! Редактирано Май 30, 2010 от philippetrov Цитирай
Heartman Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 ^ Колегата е имал предвид пръстите на лявата ръка,не на дясната.Като свириш само с двата пръста другите не се развиват.Иначе като бендваш(повдигаш струните)гледай да достигнеш до тона който трябва да прозвучи,защото така става доста фалшиво. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Да,лявата имам предвид.А за дясната доста хора свирят с перце и използват останалите 3 пръста -основно при блус и кънтри. Цитирай
philippetrov Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 (Редактирано) Ясно!! пичове, разбрах какво има предвид колегата и че има предвид лявата Но, исках да вмъкна за някой други хора който си милят че зъдалжително било да се свири с перце Редактирано Май 30, 2010 от philippetrov Цитирай
philippetrov Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 Като говорим за Блус ето едно интро на Led Zeppelin - Bring it On Home Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Както виждаш ,някои неща се свирят по удобно с 4-те пръста на лявата,я го пробвай горното като минеш през сол>сол диез на шеста струна,убягва ти тона сол на 3-то прагче,слушай по-внимателно като вадиш,е то слуха се развива с времето, евала за желанието и музиката,която харесваш Цитирай
philippetrov Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 Просто днес и разучавах нотите на тази песен и още не съм и свикнал. Но, сега я свиря по добре!! мерси за коментара!! Цитирай
Recommended Posts