BWC Публикувано Май 29, 2010 Share Публикувано Май 29, 2010 И така посочих по горе каква е китарата и проблема е следния ... Китарата си е сетъпната ... вмомента съм със струни 10 56 в Ре Струната ми Фа (сол в строй Ми ) си е ок на 1-во прагче и на 12 бяга с 2-3 цента ... но на някои други се отклонява с повече от 10 което звучи мн фалшиво понякога сега забелязах че и на 5-та (сол ) се среща проблема Рефрет ли е единствената ми алтернатива защото китарата не е кой знае какво за да инвестирам 100-на лева в начинанието ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 29, 2010 Share Отговорено Май 29, 2010 По-скоро добър сетъп ще поправи проблема - променяне на височината на струните, натягане/отпускане на truss rod-a, интонация от задния мост... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guitar Freak Отговорено Май 29, 2010 Share Отговорено Май 29, 2010 Аз имах същия проблем. Оправих я като наместих височината на струните от струнника, най-добре си занеси китарата на някой с опит да ти я оправи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BWC Отговорено Май 29, 2010 Автор Share Отговорено Май 29, 2010 Да така е струните са си доста високо но пък нито ме зарибяват арпежите нито ме кефи китарата да жужи ( :Д ) с тея дебели струни ;ф Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Май 30, 2010 Share Отговорено Май 30, 2010 Ами не ми звучи като "сетъпната" китара по описанието. Трябва да се настрои дължината на всяка струна от седлата на бридж-а - това направено ли е? Относно бръжденето - по-дебелите струни принципно трептят с по-малка амплитуда, тъй че не е страшно да се свалят малко. Виж грифа, трябва да е леко наведен напред(ама леко...леко,леко,леко,леко). Основното правило е, че ако струните бръждят след 12-то прагче - значи бридж-а е прекалено ниско. Ако бръждят м/у 1 и 7 - значи грифът има нужда от отпускане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts