JUVENILE Публикувано Февруари 9, 2006 Публикувано Февруари 9, 2006 Тая година с един фриенд (запалени по рапа) решихме че е глупаво да даваме по 150 лв за песен като може да си направим така нареченото ХОУМ студио! слезнах долу в мазето ми и идеята ме прасна по главата! разчистихме го след това го постегнахме изолирахме го с вата напраихме си яка врата и сичко стана на 6! ТА да мина по темата Купихме си динамичен микрофон за 60лв и лаптоп(но сега го продадохме защото вкарваше адски гаден шум) и така останахме си с настолното ПЦ със саунд карта ИНТЕЛ ИНТЕГРЕИТЕД ! ако някой може да помогне със съвети как да махнем гадните шумове които влизат ще съм безкрайно благодарен! Ина4е нищо неможем да направим от тия шумове! а аз съм малко индианче от към звукозаписна техника! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 9, 2006 Отговорено Февруари 9, 2006 Първо си провери всички кабели дали са добре замасени . След това пробвай , примерно в Cool Edit Pro/Adobe Audition има една функция Noise Reduction . Тя намалява гадните шумове Цитирай
maringtr Отговорено Февруари 9, 2006 Отговорено Февруари 9, 2006 Абе защо сте бързали да изолирате, да купувате компютър и така нататък!!! Тия неща трябва да се обмислят... Специално за такава музика (същото важи за електронна и т.н.) където не се изисква запис на истински инструменти, можеш да си напишеш всичко на най-обикновен компютър, че дори на стар скапан кашон!!! Единственото по-така е да си запишете вокалите, а това не е толкова трудно, няма нужда от шумоизолация във вашия случай... Едни приятели правеха парчета на модплуг тракър и записваха с обикновен компютърен мик за 7лв и резултата си беше доста приличен! Цитирай
don_pepinio Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 Кофти микрофон,кофти карта-нормално е да има шум!!! Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 Има ли някакво устройство между микрофона и компютъра или включвате микрофона директно в звуковата карта? Ако отговора е "да", те съветвам задължително да си вземете микрофонен предусилвател (Behringer например - евтини са!). Това ще реши проблема. Цитирай
JUVENILE Отговорено Февруари 10, 2006 Автор Отговорено Февруари 10, 2006 (Редактирано) мммммда сега бях до един магазин и разбрах каква грешка сме направили!!! сега най-евтиния вариант е мик кондензаторен за 92лв предусилвател и вътрешна карта КРИЕТИВ! общо излиза 300лв Един въпрос кое е по добре външна или вътрешна звукова карта? Редактирано Февруари 10, 2006 от JUVENILE Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 няма голямо значение вземете едно аудиджи и сте готови Цитирай
JUVENILE Отговорено Февруари 10, 2006 Автор Отговорено Февруари 10, 2006 дам така ще стане мерси! Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 10, 2006 Отговорено Февруари 10, 2006 а що се отнася до преамп.....има хора из форума които могат да ти направят на прилична цена Цитирай
Recommended Posts