Jump to content
Българският форум за музиканти

ЗВУКОЗАПИС ХЕЛП


Recommended Posts

Тая година с един фриенд (запалени по рапа) решихме че е глупаво да даваме по 150 лв за песен като може да си направим така нареченото ХОУМ студио! слезнах долу в мазето ми и идеята ме прасна по главата! разчистихме го след това го постегнахме изолирахме го с вата напраихме си яка врата и сичко стана на 6!

ТА да мина по темата:P Купихме си динамичен микрофон за 60лв и лаптоп(но сега го продадохме защото вкарваше адски гаден шум) и така останахме си с настолното ПЦ със саунд карта ИНТЕЛ ИНТЕГРЕИТЕД ! ако някой може да помогне със съвети как да махнем гадните шумове които влизат ще съм безкрайно благодарен! Ина4е нищо неможем да направим от тия шумове! а аз съм малко индианче от към звукозаписна техника!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо си провери всички кабели дали са добре замасени . След това пробвай , примерно в Cool Edit Pro/Adobe Audition има една функция Noise Reduction . Тя намалява гадните шумове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе защо сте бързали да изолирате, да купувате компютър и така нататък!!! Тия неща трябва да се обмислят... Специално за такава музика (същото важи за електронна и т.н.) където не се изисква запис на истински инструменти, можеш да си напишеш всичко на най-обикновен компютър, че дори на стар скапан кашон!!! Единственото по-така е да си запишете вокалите, а това не е толкова трудно, няма нужда от шумоизолация във вашия случай... Едни приятели правеха парчета на модплуг тракър и записваха с обикновен компютърен мик за 7лв и резултата си беше доста приличен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли някакво устройство между микрофона и компютъра или включвате микрофона директно в звуковата карта? Ако отговора е "да", те съветвам задължително да си вземете микрофонен предусилвател (Behringer например - евтини са!). Това ще реши проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мммммда сега бях до един магазин и разбрах каква грешка сме направили!!! :) сега най-евтиния вариант е мик кондензаторен за 92лв предусилвател и вътрешна карта КРИЕТИВ! общо излиза 300лв

Един въпрос кое е по добре външна или вътрешна звукова карта?

Редактирано от JUVENILE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.