ultramega Публикувано Май 28, 2010 Публикувано Май 28, 2010 През дългите нощи , хората си спят, а аз се мъча да свиря и си правя записи. Funk FM e поредното парче, в което се опитвам да съчетавам всякакви музикални стилове с фънк(къде почти успешно, къде не чак толкова). http://www.myspace.com/ultrajamproject Цитирай
emo_tion1 Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 Мисля, че трябва да се прекръстиш на UltrafunkMega Много е готино парчето, напомня ми на старите Sega игри като костенурките нинжда и др. които съм играл като малък Между другото незнам какви компресори си ползвал но много ме изкефи звука на барабаните който си постигнал за ралика от предишни пъти. А и като цяло нещата звучат доста по-добрре сега. Може би малко повече високи може да се добави на китарите, но и така е супер Цитирай
ultramega Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 Благодаря ти ! Е това за напомнянето на музика от атари малко ме озадачи , но то със всичкия тоя електронен съпровод, дето го ползвам, май се иска доста уменеие да "оживее". Иначе за барабаните - вероятно е случайно, защото не съм правил нищо целенасочено по различно от друг път. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Е са Нямах предвид че съпровода е лош задето ми напомнят на старите електронни игри. По скоро чисто като стил става въпрос.В онези времена фънка страшно много се използваше за такива цели Даже на един приятел ( не музикант) бях му пуснал едни парчета на Dave Weckl banд които каза че ги е чувал в някои стари електронни игри Ся колко ги е чувал незнам важното е, че така мисли Цитирай
ultramega Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Много си "печен" в този стил! Благодаря ти! Все още си търся стила и всичко обичам да свиря, доколкото мога. Засега съм се спрял на това и скоро ще има още няколко парчета в този "май Спейс" По скоро чисто като стил става въпрос.В онези времена фънка страшно много се използваше за такива цели Не съм играл много и не знаех. Представих си електронни звуци от някой игри и затова те разбрах така.... Редактирано Юни 1, 2010 от ultramega Цитирай
bgmttt Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Връща ме в студентските години, когато денонощно слушах Blood Sugar Sex Magik.... Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 много е готино. Липсва му едно слап басче. ^ блод шугар е от любимите ми албуми. Цитирай
ultramega Отговорено Юни 13, 2010 Автор Отговорено Юни 13, 2010 Благодаря за слушането и коментарите... Голяма част от тийнейджърските ми години минаха под звуците на Blood shugar... и вероятно това си оказва влични върху вкусовете ми. Качих поредното фънк - блус парче - Fat Groover Цитирай
Бицев Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Къртиш! И аз не съм безпристрастен към тоя стил (и то от доста преди Blood Sugar и RHCP : ) и смесването с всякакви други стилове си е в реда на нещата - и става много гот. Не са ти никак 'елетронни игри' записите, защото нямаш много клавишни звуци в тях (или никак), а те са които дават оня пластмасов вкус. Басът и барабаните винаги могат да се подобрят, но не са зле - далече са от 'оня' електронен звук. За смесване и мастериране другаде се пише, няма да ти е трудно да си подобриш продукцията. Важното са арнжиментите (отлични - стилистично точни и пъстри, но не претоварени) и нахаканото, мераклийско свирене. Давай все така! Цитирай
ultramega Отговорено Юни 15, 2010 Автор Отговорено Юни 15, 2010 Благодаря ти , опредлено се зарадвах на положителната ти оценка Проектите си ги пазя с намерението да ги пооправям като микс(доколкото мога след време). Клавишни в записите няма никакви . Барабаните са редени така, както си ги представям на живо, но не съм изпадал в детайли, като да променям динамиката на всеки удар поотделно и да поразместя тук таме някой удар за по голяма реалистичност. Тука ще пиша, когато добавям ново парче към проекта, за да не заливам раздел с нови теми. Цитирай
SandoBG Отговорено Юни 17, 2010 Отговорено Юни 17, 2010 Много добре, браво. Харесвам фънк и си се справил отлично. Поздравления. Ако не е тайна барабаните как ги записа? Цитирай
ultramega Отговорено Юни 18, 2010 Автор Отговорено Юни 18, 2010 ^ Мерси, уважавам мнението ти SandoBG благодаря ти ! Барабаните си ги наредих в Нуендо. Ползвах Toontrack Funkmasters EZX .... Според мен са добри за моите цели ....) ето тези два сета са основно: Цитирай
Recommended Posts